שתף קטע נבחר

לראשונה בעולם הערבי: מרפאת גמילה מפייסבוק

באלג'יריה, המונה 10 מיליון משתמשים בפייסבוק, מודאגים מתלות היתר של התושבים ברשת החברתית הפופולרית, שקיבלה את הכינוי "כישוף כחול". מייסד המרפאה: "יש נטייה להמעיט בנזקים שנגרמים מפייסבוק"

מרפאת גמילה ייחודית וראשונה מסוגה בעולם הערבי נפתחה לאחרונה באלג'יריה. אין מדובר במרפאה לטיפול בהתמכרויות שכיחות כמו לסמים, אלכוהול, או הימורים, אלא בכזו שמיועדת להתמודד עם תופעה שמדאיגה לא מעט אנשים במדינה הגדולה ביבשת אפריקה - התמכרות לפייסבוק.

 

העיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד", המתפרסם בלונדון, מדווח כי המרפאה האלג'יראית, שנחנכה בחודש שעבר בעיר קונסטנטין שבצפון-מזרח המדינה, היא בסך הכול השלישית בעולם שנועדה לטיפול בתלות יתר ברשת החברתית הפופולרית. קדמו לה גרסאות קודמות שנפתחו בסין ובדרום קוריאה.

 

מספר המשתמשים בפייסבוק באלג'יריה עומד על עשרה מיליון בני אדם, כרבע מאוכלוסיית המדינה, וגדל בקצב מסחרר. "אנשים נוטים להמעיט בהערכת הנזק שנגרם מהתמכרות לפייסבוק, בהשוואה למשל לנזק הפיזי שנגרם משימוש בסמים. יש בכך סכנה מסוימת", טוען ראוף בוקאפה,

מייסד המרפאה ומומחה לטיפול בהתמכרויות לסמים, אלכוהול ועישון.

 

את השפעותיהן של הרשתות החברתיות מקביל בוקאפה ל"כישוף שחור" ומבהיר כי פייסבוק מהווה את הסכנה הגדולה ביותר מביניהן. "פייסבוק הוא כישוף כחול, וכך גם האינטרנט", טען, ולדבריו הוא אף פיתח תוכנית גמילה ייחודית עבור מכורים לרשתות חברתיות, שתכלול בין היתר ייעוץ פסיכולוגי. "המטרה היא להפחית את שלוש התופעות שנובעות מהתמכרות: הנזק הפסיכולוגי, החברתי והביטחוני שחווה אדם שחי בעולם הווירטואלי".

 

לדבריו של מייסד המרפאה, מכורים לרשתות חברתיות עלולים למצוא את עצמם חשופים בפני "שטיפת מוח" של ארגונים איסלאמיים קיצוניים, אשר משתמשים באינטרנט ככלי גיוס. על-ידי ייעוץ פסיכולוגי ומגוון שיוענק במרפאה, הוא מקווה להפחית את השימוש בפייסבוק, ואת הנזקים הנלווים לו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים