שתף קטע נבחר

רצח נשים בישראל: "לא לחכות עד שיגיע איש עם גרזן"

בעקבות הרצח של אנסטסיה רוסנוב ובן זוגה, שעות ספורות לאחר שיצאה ממקלט לנשים מוכות, דנים בוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת בדרכים להגן על נשים מאוימות. נציג המשטרה: רוצים להגיע למצב שאף אחד לא נופל בין הכיסאות

 

איך אפשר להגן על נשים מאוימות מפני אלימות ובמיוחד מפני רצח, כאשר הכתובת כבר על הקיר? הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי בכנסת תדון בנושא הבוקר (ב'). ynet מעביר את הדיון בשידור חי.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ עאידה תומא-סלימאן (חד"ש, הרשימה המשותפת), זימנה את הדיון בעקבות הרצח של אנסטסיה רוסנוב ובן זוגה, אליעזר קנדינוב. רוסנוב נרצחה שעות ספורות לאחר שיצאה משהייה קצרה במקלט לנשים מוכות, לשם הגיעה בהמלצת המשטרה. הנוכחים בדיון בחנו את האפשרות לעצור את הגבר האלים, כדי לא להרחיק דווקא את האישה המאוימת: סאיד תלי, מפקח ארצי על טיפול ומניעת אלימות במשרד הרווחה ביקש להבהיר כי "גברים מורחקים מהבית, מאות או אלפים. צריך לחשוב על רצף של פתרונות כולל איזוק אלקטרוני".

רות רזניק (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
רות רזניק(צילום: גיל יוחנן)

ראש מדור נפגעי עבירה מאיר ברקוביץ (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ראש מדור נפגעי עבירה מאיר ברקוביץ(צילום: גיל יוחנן)

יו"ר הוועדה עאידה תומא-סלימאן (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
יו"ר הוועדה עאידה תומא-סלימאן(צילום: גיל יוחנן)

 

רות רזניק, יו"ר עמותת לא לאלימות, שרוסנוב שהתה במקלט שמפעילה העמותה, הסבירה: "ההצעה העיקרית היא לא להמתין שיגיע האיש עם הגרזן. צריך להכניס את הנושא של אי אלימות למערכת החינוך".

 

סנ"צ מאיר ברקוביץ, ראש מדור נפגעי עבירה באגף חקירות במשטרה הצביע על המהלכים שמתבצעים בשטח, והסביר כי המשטרה, משרד הרווחה ומרכז השלטון המקומי מצליחים לערוך תיאום: "דנים על כל תיק ותיק בצוות משותף. אנחנו רוצים להגיע למצב שאף אחד לא נופל בין הכיסאות".

 

בשיחה עם ynet הסבירה תומא-סולימאן כי "לאחר הרצח של רוסנוב נאמר שהיא לא רצתה להישאר במקלט אבל מהניסיון שלי גם כאשר נשים לעתים לא רוצות, עדיין ניתן לעזור להן. זה מעיד בעיקר על תחושת חוסר האונים של האישה לפיה שום דבר כבר לא יעזור לה. אני לא חושבת שמיצינו את כל הדרכים להגן על נשים בסכנה. כל אישה כזו שנרצחת היא מסר רע מאוד לכל מי שנמצאות בסכנה - שאין מה לעשות. אנחנו נשאל מה אפשר לעשות ומדוע למשל לא מרחיקים את הגברים במקום את הנשים".

 

לכן לדבריה "המטרה היא לחשוב כיצד ניתן להגן על הנשים כאשר הכתובת, כמו במקרה הזה, כבר על הקיר". אל הדיון הוזמנו נציג המשרד לביטחון פנים והמשטרה, משרד המשפטים, משרד הרווחה והשירותים החברתיים, הנהלת בתי המשפט, ונציגי המגזר השלישי, בהם נציגים של ארגוני נשים וארגונים למען קורבנות עבירה.

 

לפי נתוני עמותות "לא לאלימות" מתחילת השנה נרצחו שמונה נשים בידי בני זוגן. לפי נתוני משרד הרווחה ועמותות למען נשים, ב-2015 נרצחו 18 נשים וב-15 השנים האחרונות נרצחו יותר מ-300 נשים על רקע של אלימות במשפחה. בשנת 2015 שהו במקלטים לנשים בסיכון שהפעיל המשרד 738 נשים ו-989 ילדים. משך השהות של בערך שליש מהנשים ארך בין שלושה חודשים לשנה, אך יותר ממחציתן שהו בהם פחות מחודש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנסטסיה רוסנוב. נרצחה לאחר שיצאה מהמקלט
מומלצים