שתף קטע נבחר

דיווח אנונימי לרשויות המס: בקרוב הארכה נוספת

אחרי שהוארך פעמיים הנוהל המאפשר לתושבי ישראל המחזיקים הון בחו"ל לדווח על הכנסותיהם לרשות המסים מבלי להיות חשופים להליך פלילי וללא הזדהות, צפויים ברשות המסים להאריך אותו שוב בחצי שנה. כמעט 2,500 בקשות כבר טופלו בידי הרשות, וחשפו הון בהיקף של כ-17 מיליארד שקל

בסוף החודש עומדת להסתיים הוראת שעה המאפשרת נוהל גילוי מרצון למחזיקי הון שלא דווח לרשות המסים והיא תוארך כנראה בחצי שנה נוספת.

 

בימים הקרובים צפויה רשות המסים לפרסם הודעה רשמית על הארכה נוספת של הנוהל, אך עדיין קיימת אי בהירות בנוגע לסוגיות רבות במסגרת הנוהל.

 

נזכיר כי הליך גילוי מרצון מאפשר לתושבי ישראל המחזיקים הון בחו"ל לדווח על הכנסותיהם לרשות המסים מבלי להיות חשופים להליך פלילי.

 

ההליך מותנה במספר תנאים, בהם, הגילוי מרצון, מקורו בפניה כנה ולא נעשה בעקבות חקירה או בדיקה המתבצעת על ידי רשות המסים או רשות שלטונית אחרת וכן בתנאי שאין מידע קודם בידי רשות המסים הקשור לגילוי מרצון.

 

במסגרת ההליך הזה, שעודכן מחדש בספטמבר 2014 פורסמו גם שתי הוראות שעה, שתקפות כאמור עד חודש יוני. הראשונה היא גילוי מרצון אנונימי - עורך הדין המייצג את מגיש הבקשה לגילוי מרצון, לא יחשוף את השם של בעל חשבון בנק בלתי-מדווח בחו"ל, אלא רק לאחר שיגיע להסדר עם רשות המסים בנושא מיסוי ההכנסות.

 

השניה היא המסלול הירוק – המסלול הירוק מאפשר הגשת דו"חות למס הכנסה ללא צורך במשא ומתן, והוא מיועד לנישומים בעלי הון לא-מדווח בחו"ל של עד 2 מיליון שקל והכנסה שלא דווחה בשיעור של עד חצי מיליון שקל.

 

במסגרת כנס רואי החשבון המתקיים באילת אמר אמש מנהל אגף חקירות ברשות המסים - שלומי אסטרוגו , כי כמעט 2,500 בקשות דיווח אנונימי כבר טופלו בידי הרשות, וחשפו הון בהיקף של כ-17 מיליארד שקל שנכנס למערכת הדיווח השוטפת ברשות. המס ששולם עד כה בעקבות הגילויים עומד על סך של כ-650 מיליון שקל.  יש לציין כי מתוך אותן בקשות שטופלו, 1,350 אושרו ו- 1,100 נדחו והייתר, כ-2,500 בקשות נוספות, נמצאות בשלבי טיפול שונים.

נשיא לשכת רו״ח יזהר קנה אמר כי יש לפעול לקבלת אורכות להגשת הדו"ח ועל רשות המסים להנחות את המשרדים למתן אורכות לכ- 3 חודשים מהיום על מנת לא להכניס את הנישומים ל״נבדל״. קנה ציין כי על פי הכללים המקצועיים אם בסופו של ההליך, הנישום החליט לא לבצע את הגילוי, על רו״ח להפסיק במתן שירותים לאותו נישום ולפעול בהתאם לנהלים והכללים".

 

רו"ח איריס שטרק, סגנית נשיא הלשכה אמרה כי :"הפתרון המתגבש על ידי רשות המיסים וועדת החוקה, הוא הארכת תקופת "הגילוי מרצון" לפרק זמן משמעותי נוסף, שיאפשר למצות את הפוטנציאל הטמון בהליך זה בגביית מיסים שלא דווחו עד כה והענקת חסינות גם מעבירת מקור למשתתפים בהליך זה". שטרק הוסיפה כי "פתרון זה בהחלט נותן מענה לאי הודאות שגרמה לעצירת רבים מלגשת לתהליך הגילוי מרצון, וכעת ניתן יהיה להמשיך בו ולממש את הפוטנציאל ".

 

לדברי ג׳ק בלנגה סגן נשיא ויו"ר ועדת המיסים בלשכה בעקבות העיכובים בטיפול רשות המסים בבקשות האנונימיות לגילויי שהוגשו בשנים 2013 ו- 2014 נוצרה בעיה לרואי חשבון להגיש דוחות אישיים לשנים אלה וכן הצהרות הון מאחר והן אינם כוללים את ההכנסות והנכסים שהועלמו. "באי הכללת ההכנסות והנכסים רואה החשבון עלול להיות מואשם בסיוע להעלמות מס עקב הגשת דוחות מתוך ידיעה שהם לא נכונים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים