שתף קטע נבחר

סמבוסק: כך תכינו מנה מנצחת

מתי בפעם האחרונה אכלתם סמבוסק עם סרטנים ודגים? ארז קומרובסקי החליט להעז וביקר את השף גיא גמזו במסעדת "אריא" ולמד ממנו איך להכין סמבוסק מנצח. צפו

 

 

מעשה בסרדין קטן, גיא גמזו "אריא" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מעשה בסרדין קטן, גיא גמזו "אריא"(צילום: ירון ברנר)

שף ארז קומרובסקי (מימין) ושף גיא גמזו (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף ארז קומרובסקי (מימין) ושף גיא גמזו(צילום: ירון ברנר)

מתכון לסמבוסק

מרכיבים לבצק:

4 כוסות קמח לבן

1 כפית גדושה שמרים יבשים

קורט אבקת אפיה

1 כפית סוכר

1 כפית גדושה מלח

1/2 1 כף שמן זית

1/2 1 כוס מים

שף גיא גמזו (מימין) ושף ארז קומרובסקי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף גיא גמזו (מימין) ושף ארז קומרובסקי(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת ערבוב את כל המרכיבים מלבד המלח, מערבבים ומוסיפים את המלח.
  2. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מניחים בקערה מכוסה במגבת למשך 20 דקות.
  4. מחלקים את הבצק לכדורים לפי בחירה, מכסים במגבת ומשאירים לתפוח למשך 10 דקות נוספות.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

ארז קומרובסקי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ארז קומרובסקי(צילום: ירון ברנר)

מרכיבים למלית ראשונה (מנה אחת):

1 סרדין (יש לפרק את אדרת הסרדין, לנקות את הדג מבפנים ולהשאיר את הראש והזנב, כפי שרואים בסרטון)

3 עלים של מרווה

1 שן שום

1/2 פלפל צ'ילי

8 ענפים של כוסברה

קורט מלח דק

2 כפות שמן זית

לאפייה:

1 ביצה

חופן שומשום

מלח, פלפל

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש תנור בחום של 250 מעלות.
  2. כותשים את כל המרכיבים יחד במכתש ועלי, וממלאים את בדג מבפנים.
  3. מגלגלים את הדג בתוך הבצק, מורחים מעל ביצה ומפזרים שומשום, מלח ופלפל.
  4. מכניסים לתנור למשך 12 דקות אפייה.

 

מרכיבים למלית שניה (2 מנות):

3 סרטנים (יש לפרק את הבשר מהסרטן, אפשר לבקש מהמוכר בחנות דגים)

1/2 שן שום

1 כף עירית קצוצה

1/2 קורט מלח ים

1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד במיקרו סטר זסטר (פומפייה)

1/2 כפית מיץ לימון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
שף גיא גמזו (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף גיא גמזו(צילום: ירון ברנר)

אופן הכנה:

  1. מחממים מראש תנור בחום של 250 מעלות.
  2. מערבבים את כל המרכיבים יחד. לאחר שהתערובת מוכנה, עוטפים אותה בבצק.
  3. מכניסים את הסמבוסק לתנור למשך 12 דקות אפייה.

 

מרכיבים לרוטב סמבוסק סרטנים:

1 כפית פיש-סוס (ציר דגים)

1 כפית סוכר

1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

4-6 ענפים עם עלים של כוסברה קצוצה

1/2 כף בצל ירוק קצוץ

1 כף שמן זית

 

אופן הכנה:

מערבבים את המרכיבים ומגישים לצד הסמבוסק.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
כך מכינים סמבוסק
צילום: ירון ברנר
מומלצים