שתף קטע נבחר

"רפאל" של רפי כהן סגורה כבר 10 ימים: "אי אפשר להשיג את השף"

סופו של מוסד? בפעם השנייה בתוך שלוש שנים, מסעדת היוקרה הוותיקה "רפאל" של השף רפי כהן סגרה את שעריה בפני הלקוחות ללא הודעה מוקדמת. עובדים במקום: "מאז חודש אוקטובר השף לא הגיע למסעדה ואי אפשר להשיג אותו"

בדיוק שלוש שנים עברו מאז התאושש השף רפי כהן מהמשבר שפקד את מסעדת "רפאל", בעקבותיו חווה גם משבר אישי קשה והמסעדה נסגרה למשך שבוע, ועכשיו נסגרה המסעדה בפעם השנייה. המסעדה, שנסגרה לפני ליל הסדר, סגורה מאז, וכרגע לא ברור מתי תיפתח.

 

השף רפי כהן במטבח של מסעדת "רפאל" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
השף רפי כהן במטבח של מסעדת "רפאל"(צילום: ירון ברנר)

עובדים מספרים כי בשנה האחרונה השף התנהג באופן חריג, מיעט להגיע למסעדה, ואף לפטר עובדים לעתים תכופות, כשעיקר הטענות שהושמעו כלפיהם עסקו ב"גניבה, מעילה ובגידה". כעת, עובדים שנותרו מספרים שהחלו לחפש עבודה במקומות אחרים - כמה מהם אף החלו לעבוד במסעדות שונות בתל אביב.

השף רפי כהן, פיטר את כל אנשי הצוות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
השף רפי כהן, פיטר את כל אנשי הצוות(צילום: ירון ברנר)

אחת העובדות שעבדה במסעדה עד לפני כחצי שנה מספרת: "רפי פיטר את כל אנשי המפתח במסעדה, ולא היה סיכוי שהוא יצליח להשתלט על הכל בעצמו. יום אחד מנהל המסעדה נעלם, אחר כך מנהלת החשבונות ובחורה שהייתה אחראית על כוח האדם, ולאט לאט הוא נשאר גם בלי סו שף ובלי אחראי משמרת. יום שבת אחד הסרוויס קרס והוא פשוט לא יכול היה לראות את זה והלך הביתה נסער. בימים האחרונים שבהם עבדתי לא היה מי שיוציא אוכל במטבח, אנשים חיכו זמן רב למנות והלכו כועסים. אפילו סידור עבודה הוא לא הצליח לעשות, ועד יום ראשון בצהריים לא היה סידור לשבוע הקרוב".

השף רפי כהן במטבח של מסעדת "רפאל" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
השף רפי כהן במטבח של מסעדת "רפאל"(צילום: ירון ברנר)
  

עובדת אחרת מספרת: "בימים האחרונים כבר לא היה לנו מה למכור, לא היו יינות ולא היו מים מינרלים. עובדים התחילו לא להגיע. היו משמרות שעבדתי בלי קונדיטוריה, פשוט לא היו קינוחים. זה היה הזוי לגשת לשולחנות ולהגיד להם שהיום לא מוציאים קינוחים כי אין. הסועדים התחילו ליפול עלינו, והם צודקים. אמרו לנו שזה לא הגיוני. לפני שבועיים גם שוטפי הכלים לא הגיעו. הייתה במטבח ערימה של כלים, זה מטורף. זה עשה לי רע, עזבתי ואני לא אחזור לשם".

ערימת הכלים במטבח של מסעדת "רפאל" ()
ערימת הכלים במטבח של מסעדת "רפאל"

עובדת אחרת מספרת: "רפי לא ענה כמה ימים לטלפון, וכשהמצב במסעדה הפך להיות בלתי אפשרי רצינו פשוט לסגור את הסרוויס, אבל לא היה למי להתקשר. היה ערב שממש רצינו ללכת משם, זה היה בדיחה, לא היה לנו מה לעשות במסעדה. זה כמו סרט. אין את המנה של הצלעות כבר יותר מחודש, אין חזה ברווז מעל חודשיים. הספקים לא מביאים סחורה, ויש מחסור משמעותי בחומרי גלם. מים מינרלים למשל, הולכים לקנות ביפו ואז בערב זה נגמר. אם פתאום היה חסר משהו באמצע הסרוויס אז היו הולכים להביא מהסופר. אין מה למכור לאנשים. זה מביש".

 

ניסיתם ליצור איתו קשר?

"אם מתקשרים אליו אז או שהוא לא עונה או שהוא אומר שהוא עסוק ושנפסיק להתקשר אליו. לפני החג אנשים לא קיבלו את המשכורות שלהם, אבל אז שילמו לנו ואמרו שהמסעדה תיסגר במהלך החג וניפתח שוב אחרי החג, אבל זה לא קרה".

 

באחד מימי שבת האחרונים, מספרים העובדים כי בסוף סרוויס צהריים נגמרו כל היינות הלבנים במסעדה וגם האוכל. "נשאר קוסקוס ונשארה פסטה, ועוד שתי מנות בקטנה", סיפרה אחת העובדות. "זה היה מביך, לא היה מה להגיש לאנשים". בערב של אותו היום, נסגרה המסעדה ונתלה שלט בכניסה: "המקום סגור לרגל אירוע צוות לעובדים".

 

"זאת אבידה גדולה לקולינריה, וזה כואב מאוד", אמר הבוקר השף חיים כהן, לאור מצבה של המסעדה בתקופה האחרונה. "רפי הבין את החיבור של המטבח הצרפתי והמטבח הביתי, והלך עם זה עד הסוף, וזה היה טעים, מקסים ומיוחד".

 

צפו בשף רפי כהן במטבח של מסעדת "רפאל" לאחר פתיחתה מחדש של המסעדה:

השף רפי כהן נחשב ל"ילד הפלא" של המטבח הישראלי. את מסעדת "רפאל" הוא פתח לפני 16 שנה בשנת 2001, כשהוא בן 26 בלבד. בגיל 13 החל כהן לעבוד במטבח של מלון המלך דוד בירושלים, ובהמשך הקריירה שלו עבד במטבחים של שפים נחשבים בצרפת, ולא למד בישול באף מוסד קולינרי. לאורך השנים יצר כהן מטבח מוקפד, הנשען על חומרי גלם איכותיים וטריים, כשבסיסו היה מאכלים מרוקאים שאותם הכיר מבית סבתו, עזיזה, ולהם הכניס טוויסט, כמו קוסקוס או סיגרים מרוקאים.
 
את תגובתו של השף רפי כהן אי אפשר היה להשיג.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מסעדת "רפאל" נסגרה בפעם השנייה בתוך שנתיים
צילום: ירון ברנר
מומלצים