שתף קטע נבחר

לראשונה: שגריר ישראל נבחר ליו"ר ועדת המשפט של האו"ם

לראשונה מאז ההצטרפות לארגון ב-1949, השגריר הישראלי יעמוד בראש ועדה קבועה. הוא נבחר בתום מאמץ דיפלומטי וחרף התנגדות המדינות המוסלמיות

 

השגריר באו"ם דני דנון ()
השגריר באו"ם דני דנון

אחרי חודשים רבים של מאבק דיפלומטי עיקש מאחורי הקלעים, נבחר הערב (ב') שגריר ישראל באו"ם דני דנון לראשות ועדת המשפט של הארגון, העוסקת בנושאים רגישים ובהם המאבק בטרור העולמי. מדובר בהישג היסטורי שכן זאת הפעם הראשונה מאז כניסתה של מדינת ישראל לאו"ם ב-1949 שנציג שלה יעמוד בראש ועדה קבועה.

 

109 מדינות הצביעו בעד בחירתו של דנון (לא היו הצבעות נגד מועמד, אלא רק בעד). עד הרגע האחרון פעל המשקיף הפלסטיני ריאד מנצור בין נציגי המדינות והפציר בהם לא לתמוך בדנון. גם איראן הייתה פעילה בניסיונות לטרפד את הבחירה, ושלחה מכתב בנושא לכל נציגי המדינות האו"ם.

 

הניצחון הישראלי הגיע לאחר מאבק דיפלומטי חוצה יבשות, ארוך ומורכב שניהלה משלחת ישראל לאו"ם עם משרד החוץ בירושלים ושגרירויות ישראל ברחבי העולם, מול קבוצת המדינות הערביות וקבוצת המדינות המוסלמיות (OIC).

 

ועדת המשפט (הוועדה השישית) עוסקת בנושאים הרגישים ביותר בתחום המשפט הבינלאומי, כולל בסוגיית ההסכמים הנלווים של אמנות ז'נבה והטרור העולמי. אחד הנושאים הראשונים שעמם השגריר יידרש דנון להתמודד כיו"ר הוא הניסיון לגבש אמנה בינלאומית למאבק בטרור.

 

"אני גאה להיות הישראלי הראשון בתפקיד", אמר. "ישראל היא אחת המדינות המובילות בעולם בתחום המשפט הבינלאומי ובתחום המאבק בטרור ואנו שמחים לחלוק מניסיוננו עם מדינות העולם. לא ניתן למדינות דיקטטוריות ואנטי ישראליות לפגוע בישראל בזירה המדינית. למדינות הללו אני ממליץ להאזין היטב לתפקידי הוועדה, שכן יש להן הרבה מה ללמוד בתחום המשפטי".

 

מועמדותו של דנון זכתה לתמיכה מצד מדינות רבות, בראשן ארה"ב ומדינות אירופה. הליך המינוי כלל בחירות פנימיות בתוך קבוצת המדינות האזורית שבה חברה ישראל, ולאחר מכן, בעקבות התנגדות של קבוצת המדינות הערביות, התקיימה הצבעה חשאית בעצרת הכללית של האו"ם בין 193 נציגי המדינות החברות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים