שתף קטע נבחר

180 אלף ש' לשב"ח שנפצע כעובד באבולעפיה

פלסטיני בן 17 שהועסק במאפייה ביפו ללא אישור, נפצע כשידו נלכדה במכונה חשמלית. הוא דרש מיליון שקל, אבל ייאלץ להסתפק בהרבה פחות

בית משפט השלום בתל-אביב קבע לאחרונה שבעלי מאפיית אבולעפיה ביפו ישלמו 180 אלף שקל לצעיר פלסטיני שנפצע בידו בעת הועסק אצלם בהיותו שוהה בלתי חוקי בישראל.

 

האירוע התרחש ב-2011, כשידו של העובד - שהיה אז בן 17 - נלכדה במכונה חשמלית. התוצאה הייתה שבר באצבעות ובכף יד ימין, וב-2014 הוא הגיש תביעה לפיצויים נגד המאפייה ובעליה. בתגובה הגישו הנתבעים כתב הגנה שבו הכחישו את התרחשות האירוע, וממילא גם את חובתם בפיצוי על הנזקים. בהמשך ביקשו בעלי המאפייה להשתחרר מייצוג, בטענה שניתקו מגע מעורך דינם.

 

לפני כמה שבועות אמור היה להתקיים דיון, אלא שרק התובע ועורך דינו הופיעו למשפט. במצב זה הם ביקשו מהשופט ד"ר מנחם (מריו) קליין לתת פסק דין בהיעדר התייצבות הנתבעים. התובע טען שבעלי המאפייה לא סיפקו לו מקום עבודה בטוח, ועל כן יש לחייבם בנזקיו.

 

הוא צירף התובע חוות דעת רפואית, שלפיה הפציעה גרמה לו נכות בשיעור של 20%. מאחר שמדובר בידו הדומיננטית, ובשל העובדה שהוא עוסק בעבודות כפיים, טען הצעיר שלפגיעתו יש השלכה משמעותית וביקש לקבוע את נכותו התפקודית בשיעור של 40% ודרש פיצוי של יותר ממיליון שקל.

 

ואכן, השופט קליין החליט לפסוק בלי לשמוע את טענות מאפיית אבולעפיה, וכתב: "נראה כי לא הייתה בכוונת הנתבעים לשתף פעולה בהליך המשפטי, ובכלל זה אי תשלום שכר טרחת עו"ד ואי הגעה לדיון כפי שאוזכר לעיל".

 

לגופו של עניין הוא הבהיר שמעסיק מחויב ליצור מקום עבודה בטוח, להנהיג שיטות עבודה בטוחות, לספק חומרים וכלי עבודה מתאימים, וכן לפקח על עובדיו באופן שוטף, להדריך ולהזהיר אותם מפני סיכונים. במקרה הנוכחי, נקבע, הנתבעים התרשלו כלפי התובע בכך שיצרו סביבת עבודה לא בטוחה, ועל כן הם חייבים לפצות אותו.

 

מכאן עבר השופט קליין לניתוח הנזקים. הוא דחה כמה מטענות התובע, כשבין היתר לא מצא הצדקה לחרוג מאחוזי הנכות הרפואית, שבדרך כלל משקפת נאמנה גם את הנכות התפקודית, ולכן העמיד גם אותה 20%.

 

בנושא הפסדי השכר נקבע פיצוי גלובלי של 125 אלף שקל – הרבה פחות מסכום התביעה – לנוכח העובדה שמדובר בשוהה בלתי חוקי. השופט קליין הסביר שמדובר בשאלה סבוכה, וב"תופעה שיש להילחם בה", והחליט לפסוק בהתאם לשכר הממוצע בשטחים, ולא בישראל.

 

בסיכומו של דבר יפוצה העובד בכ-180 אלף שקל, בעיקר עבור הפסדי שכר וכאב וסבל. בנוסף, הנתבעים חויבו בשכר טרחת עו"ד בשיעור 15.2% מסכום הפיצוי.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד עמנואל סממה הוא מנהל מחלקת תביעות במשרד גבריאל ראובינוף העוסק בתחום הנזיקי
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מאפיית אבולעפיה
צילום: ירון ברנר
מומלצים