שתף קטע נבחר

בעלי חברת "קרוקר" ישלם מכיסו 626 אלף ש'

בכיר ברשת הביגוד חתם על הסכם שלפיו שכרו למשך תקופה של 5 שנים ישולם גם אם יפוטר קודם. החברה נקלעה לקשיים, ומי שישלם הוא אחד הבעלים

בית האזורי לעבודה בתל אביב קבע לאחרונה כי אחד מבעלי רשת "קרוקר" ישלם מכיסו 626 אלף שקל למי ששימש מנהל משאבי האנוש החברה ופוטר במהלך העשור שעבר. השופט אורן שגב קבע שהחברה, שנקלעה קשיים כלכליים, לא עמדה בהתחייבות כלפי המנהל ולפיה תשלם לו בכל מקרה את השכר הנקוב לכל תקופת החוזה שלו.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ב-2006 החל התובע לעבוד ברשת הביגוד הישראלית בתפקיד מנהל משאבי אנוש, וכעבור שנה חתם על הסכם עבודה אישי מול אחד מהבעלים, דוד לוי, שנועד להבטיח את המשך העסקתו לתקופה של חמש שנים. במסגרת ההסכם התחייבה החברה לשלם לו את מלוא השכר לתקופה המלאה שנקובה בחוזה, בתוספת מענק שנתי בסך 8,000 דולר, וכן תוספת שכר חודשית בסך 1,800 שקל.

 

במקביל, התובע התחייב לפצות את החברה או בעליה בסך של 25 אלף שקל אם יעזוב מיוזמתו. בנוסף צוין כי ההסכם ימשיך להיות בתוקף גם אם החברה תימכר או תיסגר "מכל סיבה שהיא".

 

שנה לאחר מכן החברה הפרה את החוזה וסיימה את העסקתו של התובע. הוא ניהל מולה הליכים משפטיים ארוכים במשך חמש שנים, שבתומן בית הדין לעבודה הורה לחברה לשלם לתובע את המגיע לו. עם זאת, בקשת התובע לחייב את לוי באופן אישי נדחתה. אלא שבינתיים החברה נקלעה לקשיים כלכליים והחלו נגדה הליכי פירוק. כל אלה הובילו לכך שהתובע לא קיבל את כספו לפי פסק הדין.

 

ב-2014 הוא ערער בפני בית הדין הארצי על ההחלטה שלא לחייב את לוי לשאת בחובות החברה באופן אישי. בית הדין החליט שהדיון צריך להתנהל בבית הדין האזורי לאחר שהתובע יציג הוכחות לכך שלוי התחייב כלפיו גם באופן אישי. התובע הגיש את חוזה העבודה והראה לבית הדין כי גם לוי חתם על ההסכם, ולא רק החברה. המשמעות היא, לטענתו, כי לוי נטל התחייבות אישית לקיום החוזה, יחד עם החברה.

 

לוי טען בתגובה כי חתם כמורשה חתימה ולא התכוון להתחייב לחוזה באופן אישי. לדבריו, הוא מעולם לא העסיק את התובע באופן אישי, מי שהייתה המעסיקה שלו היא החברה, והוא לא אחראי לחובותיה.

 

אלא שהשופט אורן שגב הבהיר כי ההסכם נכתב בלשון "ברורה וחד משמעית", המאשרת את גרסת התובע שלפיה לוי לקח על עצמו את התחייבויות החברה גם באופן אישי. "הצדדים התחייבו בפני התובע כי ההסכם ימשיך להיות תקף גם במקרה של מכירת החברה לאדם אחר, שינוי בעלות או סגירתה מכל סיבה שהיא", נכתב בפסק הדין.

 

לדברי השופט שגב, על מנת להטיל אחריות אישית על בעל החברה (או כל נושא משרה בכיר לצורך העניין), יש להוכיח כי פעולותיו נעשו באופן אישי ולא בשם החברה. במקרה הזה לשון ההסכם העידה על כך באופן ברור – ולכן לוי יצטרך לעמוד בהתחייבויותיו.

 

לפיכך חויב לוי לשלם לתובע פיצויים בסך של 626,528 שקל על הפרת חוזה העבודה.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד חיה ברק דנציגר
  • ב"כ הנתבע: עו"ד שלמה בכור
  • עו"ד תום ניסני ממשרד פרייז, בהרב ושות' , עוסק בדיני תאגידים וליווי עסקי
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים