שתף קטע נבחר

צילום: AP

עצומה בבריטניה תופסת תאוצה: "משאל עם חוזר"

יותר ממיליון בריטים הפילו את אתר הפרלמנט כשחתמו על עצומה הקוראת לקיים משאל עם חוזר. לממשלה יש עד מחר כדי להיענות לבקשה, אך היא אינה מחויבת לה. עצומה נוספת קוראת לניתוק לונדון מבריטניה: "רוצים להישאר בלב אירופה"

 

לא אומרים נואש: אתר הפרלמנט הבריטי קרס לאחר שיותר מחצי מיליון בריטים חתמו על עצומה אינטרנטית הקוראת לבצע משאל עם חוזר לאחר ההחלטה הדרמטית של בריטניה להתנתק מהאיחוד האירופי. כמות החותמים ממשיכה לעלות ונכון לצהריים (שבת) היא כבר חצתה את מיליון החותמים.

 

דרמה בממלכה - כתבות נוספות:

כעס ועצב ברחובות לונדון: "הלכה לי המדינה"

אפקט הדומינו: "בריטניה פרשה, עכשיו תורנו"

הבחירה הבריטית: ניצחון הפחד על התבונה

 

המספר המדהים הזה הושג תוך יממה לאחר שהעצומה פורסמה באתר הממשלה. הפרלמנט הבריטי מחויב לקיים כעת דיון בנושא העצומה, אך הממשלה לא מחויבת לקיים את הדיון כך שייתכן שהעצומה הזאת לא תועיל בדבר.

לא רוצים לצאת מהאיחוד. מפגינים בלונדון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
לא רוצים לצאת מהאיחוד. מפגינים בלונדון(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

ומפגינים גם נגד בוריס ג'ונסון המיועד להחליף את קמרון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ומפגינים גם נגד בוריס ג'ונסון המיועד להחליף את קמרון(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מרבית החותמים הגיעו מלונדון, שהצביעה ברובה בעד הישארות באיחוד האירופי. בעצומה נכתב: "אנו קוראים לממשלה ליישם את החוק שאם בהצבעה לא הושג רוב של 60 אחוזים ואחוזי ההצבעה לא עלו מ-75 יש לבצע משאל עם חוזר". 72.2 אחוזים מהבריטים הגיעו לקלפיות ביום חמישי כש-51.9 הצביעו בעד התנתקות מאירופה לעומת 48.1 שהצביעו IN.

 

העצומה הזו לא הייתה היחידה. כמעט 100 אלף בני אדם חתמו על קריאה לראש העיר של בירת אנגליה, סאדיק חאן, להכריז על לונדון כבירה עצמאית ולהצטרף לאיחוד האירופי. "לונדון היא עיר בינלאומית ואנו רוצים להישאר בלב אירופי", כתב יוזם העצומה ג'יימס אומאלי.

 

אחרים כתבו בדף: "בוא נודה על האמת. בריטניה מפולגת. אז במקום לקיים בחירות ולהצביע אחד נגד השני, בוא ניישם את הגירושים באופן רשמי ונעבור לחברינו ביבשת".

 

בינתיים, בריטניה מתכוננת ליום שאחרי דיוויד קמרון. לאחר התפטרותו של ראש הממשלה שתיכנס לתוקף בעוד כשלושה חודשים, מי שמיועד להחליפו כבר בונה את נבחרת החלומות. בוריס ג'ונסון, לשעבר ראש העיר לונדון, עובד עם שר המשפטים מייקל גוב כדי לתפוס את השליטה על המפלגה.

 

סקר שערך "הטלגרף" הבריטי בין קוראיו מעניק ניצחון מוחץ לג'ונסון על פני יריביו. שרת הפנים תרזה מיי הגיעה למקום השני וגוב, שהוביל עם ג'ונסון את הקמפיין לעזיבת בריטניה, לא פופולרי בקרב המצביעים וסיים לפני אחרון.

בדרך לדאונינג 10? ג'ונסון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
בדרך לדאונינג 10? ג'ונסון(צילום: EPA)

זה שהולך וזה שבא. קמרון וג'ונסון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
זה שהולך וזה שבא. קמרון וג'ונסון(צילום: רויטרס)

ג'ונסון, בן 51, מכונה "בוריס הליצן". הוא הגיע לפוליטיקה מעולם התקשורת והצליח לסחוף אחריו תומכים רבים בעיקר בשל הופעתו הכריזמטית. בין הישגיו הגדולים של ג'ונסון בכהונתו כראש העיר לונדון אפשר לציין את הכנסת שירות השכרת האופניים למרכז לונדון - שירות שזכה לשם "האופניים של בוריס". הוא שימש כראש העיר בעת אולימפיאדת לונדון 2012, ביקר בישראל לאחרונה והתייצב נגד תנועת ה-BDS.

 

תרזה מיי, בת 49, משמשת כשרת הפנים מאז 2010. במהלך מבצע צוק איתן היא ניצבה לצד ישראל. "אף ממשלה דמוקרטית לא יכולה, מול איום כזה, לא לעשות דבר אלא לשמר הגנה חזקה ויכולות ביטחון ולהשתמש בהם לפי הצורך. לכן אני - וכל הממשלה הבריטית - תמיד נתמוך בזכותה של ישראל להגן על עצמה", אמרה לצד שגריר ישראל בלונדון.

 

גוב, בן 49, הוא סופר ועיתונאי מוערך שהפך לכוכב של המפלגה השמרנית. ב-2010 הוא נבחר לתפקיד שר החינוך בממשלת דיוויד קמרון, ובשנה שעברה מונה לתפקיד שר המשפטים. הוא אוהד קבוצת קווינס פארק ריינג'רס והונו מוערך במיליון ליש"ט. בעבר כינה עצמו "ציוני גאה" וסייע בגיוס כספים לישראל. "אני גאה להיות חבר של ישראל", אמר.

 

ביום רביעי תתקיים ישיבת חירום של מנהיגי האיחוד האירופי. קמרון עצמו ימריא לבריסל יום קודם לכן, אך לא ישתתף בישיבה לאור ההחלטה ההיסטורית של בריטניה.


פורסם לראשונה 25/06/2016 09:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
לא רוצים לעזוב. מפגין בלונדון
צילום: gettyimages
מומלצים