שתף קטע נבחר

הקייטנה של רקסי

יוצאים לחופשה בלי הכלב? פנסיון בסיסי יעלה לכם מינימום 50 שקל ליום. רוצים להשקיט את המצפון עם בריכה ומזון גורמה? זה יכול להגיע גם ל־100 שקל

פנסיון בוטיק או פנסיון חצר? טיול בלבד או בריכה וטיפולים? עם ישראל אוהב לגדל חיות מחמד, אבל גם לצאת לחופשות. התוצאה: מספר הפנסיונים לכלבים וחתולים הולך וגדל. להערכת חברת "דן אנד ברדסטריט" קיימים בין 300־400 פנסיונים בארץ. אלה נותנים מענה למגדלי חיות מחמד בישראל, המהווים כ־600 אלף משקי בית. על פי הערכות, כ־290 אלף מתוכם מגדלים כלבים, כ־215 אלף מגדלים חתולים והיתר חיות מחמד אחרות (דגים, ציפורים, אוגרים ועוד).

 

 

הפנסיונים מחולקים לכמה סוגים עיקריים: פנסיוני חצר (כלובים עם חצר מרכזית המתאימים לכלבים שאינם סובלים מבעיות חרדה), פנסיונים ביתיים (שבהם מארחים עד עשרה כלבים באווירה ביתית) ובתי הארחה (לכל כלב חדר משלו).

 

עיקר הפעילות שלהם היא בחופש הגדול וכן בתקופות החגים (ראש השנה, סוכות ופסח). כחלק מההתמודדות עם יתר חודשי השנה, בפרט עונת החורף החלשה, הפנסיונים מציעים שירותים נוספים כמו אילוף, טיפולים (אמבטיה, טיפול נגד פרעושים, תספורת) ומכירת גורי כלבים.


 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ארטיק נקניקיות

אז יש, כאמור, פנסיונים בסיסיים ויש פנסיוני בוטיק שמעניקים, תמורת תוספת תשלום, שימוש בבריכה צמודה, אמבטיה מפנקת ואפילו ארוחת גורמה ו"ארטיק נקניקיות" שנרקח במיוחד לנופשים על ארבע (בפנסיון דוגסקול, למשל).

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

המחירים משתנים בין פנסיון לפנסיון, ותלויים בכמה גורמים: בשירותים שאלה מספקים (גודל התא שבו שוהה הכלב, כמה כלבים בתא או תא בודד, כמות ומשך הטיולים היומיים, סוג המזון המסופק ואם בכלל המזון כלול במחיר), עונה (המחיר בקיץ גבוה מאשר בחורף), משך השהייה (בדרך כלל מספר ימי שהייה רב יפחית את המחיר ליום), סוג הכלב (כלב תוקפני מצריך טיפול מיוחד ולא מתאים לשהייה עם כלבים נוספים) ועוד.

 

מבדיקת "ממון" בפנסיונים ברחבי הארץ, עולה כי המחיר ליום נע בין 50 ל־80 שקל. בפנסיונים יוקרתיים יותר המחיר יכול להגיע גם ל־100 שקל ליום. עלות שתכלול בין היתר שירותי וטרינריה, המסופקים באמצעות החזקת וטרינר צמוד או בקרבת הפנסיון.

 

 (צילום: ארז ארליכמן) (צילום: ארז ארליכמן)
(צילום: ארז ארליכמן)
 

 

חשוב להימנע מלבצע הזמנה בטלפון מבלי להגיע למקום עצמו ולראות באיזה פנסיון מדובר. יש לוודא כי במקום פיקוח וטרינרי ולברר מהי ההכשרה המקצועית של עובדי המקום. ועוד טיפ: אל תתלהבו מיד כשתראו כי משטחי הרביצה לכלבים בפנסיון הם מרבדי דשא וצמחייה. זה אמנם יפה לעין אבל גם בית גידול מצוין לטפילים כמו פרעושים וקרציות.

 

עוד כדאי לדעת: הפנסיונים מתנים את השהייה במתקנם בדרישות חיסוניות, ובקיומם של שבבים בקרב הכלבים השוהים (למשל, כלב לפני שנכנס לפנסיון חייב להיות מחוסן נגד שעלת).

 

טסים עם כלב קטן במטוס

לא מצליחים להיפרד מחיית המחמד? חברות התעופה מציעות שירותים להטסת בעלי חיים. אלה ששוקלים עד 8 ק"ג - כולל מכל הנשיאה - יאושרו להובלה בכלוב בתא הנוסעים (יש יעדים שלא מאשרים הטסת חיות מחמד בתא הנוסעים כגון לונדון, יוהנסבורג, הונג־קונג וסידני).

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

הליך זה מחייב הצטיידות בתעודות חיסון ואישורי כניסה מהרשויות הרלוונטיות ביעד הביניים או היעד הסופי. בעלי חיים השוקלים יותר מ־8 ק"ג יאושרו להובלה בתא המטען בלבד, תוך שהייה בכלוב.

 

עלות הובלת חיית מחמד מתבססת על משקל בעל החיים, תיק הנשיאה והמזון יחד, ונעה בין 100 דולר ל־400 דולר לכיוון.

 

בנוסף, יש חברות המתמחות בהטסת חיות מחמד. הן מציעות חבילות של שירותי ניהול הטסה, הזמנת כרטיסי טיסה, שירותים וטרינריים, שירות בידוק מסמכים, מידע והכוונה בנושא חוקים ורגולציות במדינות היעד. העלויות גבוהות יותר בהשוואה לעלות הטיפול הישיר מול חברת התעופה, בהתאם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים