שתף קטע נבחר

אחותו של הדר גולדין ז"ל פרצה בבכי: "הפקרה, פספוס היסטורי"

במשפחות חללי צה"ל שגופותיהם מוחזקות בידי חמאס מביעים אכזבה עמוקה מהסכם הפיוס עם טורקיה שאינו כולל את השבת הבנים: "מבחינתי אם בהסכם הזה אין התניה שהחילים ישובו, זו הפקרה. איפה הערכים של המנהיגים?". נתניהו ברומא: "מבין את התסכול". משפחת גולדין: "הצהרות ריקות מתוכן"

 

 

בני משפחות חללי צה"ל סגן הדר גולדין ז"ל וסמ"ר אורון שאול ז"ל, שמקום קבורתם לא נודע וגופותיהם מוחזקות בידי חמאס, טוענים שיקיריהם הופקרו בהסכם הפיוס עם טורקיה. איילת גולדין, אחותו של הדר, אמרה בדמעות במשדר ynet כי "ברגע שראש הממשלה מפזר הבטחות שווא - הוא מפספס אותנו, את העם שיודע מה חשוב. זו טעות חמורה והפקרה, אין מילה אחרת בעיניי".  

 

"אנחנו פועלים במשך שנתיים במישור המדיני מול ראש הממשלה ומול ח"כים ומדברים על האפשרות החד-פעמית לשנות את המשוואה, להחזיר את הכוח לישראל. כל מה שמדברים איתנו זה על העובדה שברגע שיהיה הסכם פיוס, החיילים הדר ואורון יהיו כלולים בו. הומניטרי תמורת הומניטרי. הבטחות מפורשות שניתנו על ידי ראש הממשלה, שרים וחברי כנסת. זו הדרך שאיתה אנחנו הולכים בשנתיים האחרונות. מה שקורה פה היום זה שבר גדול, זו הפקרות וזה לא עניין של טובה למשפחות, זה עניין של תפישה ערכית. האחריות של ראש הממשלה כלפי הערכים הבסיסיים של מדינת ישראל שבגללם אנחנו פה. רק אתמול ציינו את מבצע אנטבה, אח של ראש הממשלה הלך לקצה העולם בשביל הערכים האלה, בעלי הלך למילואים בשביל הערכים האלה".

 

הדר ואיילת גולדין  (צילום: יובל חן, "ידיעות אחרונות") (צילום: יובל חן,
הדר ואיילת גולדין (צילום: יובל חן, "ידיעות אחרונות")
 

"אמרנו שאנחנו לא נגד הממשלה והמדינה. המדינה היא אנחנו, אנחנו נשנה מבפנים, במקום שחמאס תמיד יכתיב מחירים", אמרה אחותו של סגן גולדין ז"ל. היא דיברה על שבר ועל "זעזוע עמוק". היא הזהירה כי "בפעם הבאה זה יהיה חייל חי והמילים היפות יכולות להתאדות באוויר. מבחינת ישראל יש פה פספוס היסטורי. להפריד לכאורה בין החמאס לטורקיה. מספיק לזרות לנו חול בעיניים".

 

"מבחינתי אם בהסכם הזה אין התנייה שהחיילים ישובו, זו הפקרה. איפה הערכים של המנהיגים? יש עצומות של אלפי חיילים ששואלים שאלה ערכית פשוטה - המדינה מצפה ממני לתת את כל היקר לי בשביל מה שאני מאמין לו, איפה היא ברגע האמת. זה שבר רציני ועמוק מאוד".

 

 

 

צור, אחיו התאום של הדר, אמר כי "בפועל ההסכם הוא מתן כל הדרישות של חמאס בצוק איתן: מתקן התפלה, בית חולים, תחנת חשמל, כניסת סחורות מוגברת וחופשית, כניסה של מדינות אירופה לעזה ושליט עזה הוא חמאס. כל אלה היו מנועי הלחץ שהיו צריכים להשיב את הדר ואורון, להשיב את ההרתעה לישראל ולהקנות ביטחון לתושבי הדרום. במשך שש שנים מדינת ישראל בניתוק קשר עד התנצלות טורקית, פיצויים וגביית מחירים מחמאס. על זה ויתרנו עכשיו".

 

האח אמר עוד כי "העניין של 'טורקיה תפעיל את השפעתה', זה אפילו לא סעיף בהסכם. זה ריק מתוכן מכיוון שכל גורם מקצועי או בר דעת יודע שמשמעות המשפט היא שחזרנו אחורה, וגרוע מכך חזרנו למשא ומתן אסירים בדיוק כבעבר. זה פספוס היסטורי כי כאן יכולנו לשנות ולסובב את הגלגל - מחיר מהאויב וניצחון עליו. מה עושים עכשיו? גורמים לשרי הקבינט לשנות ולעשות".

 

בהודעת המשפחה נמסר: "אנו רואים בחומרה רבה את ההסכם המתגבש בין ישראל וטורקיה, אשר מפקיר את סגן הדר גולדין וסמ"ר אורון שאול ואינו כולל את החזרת גופותיהם משבי חמאס. הצהרותיו של ראש הממשלה ריקות מתוכן. הוא פועל בניגוד להבטחותיו כלפינו, עד לימים האחרונים ממש ומביא לעם ישראל ולנו הסכם רע ובעייתי, המתעלם מכאב המשפחות ומגורלם של גיבורי ישראל. אנו לא זקוקים לאמפתיה מנבחרי הציבור, אלא להצבעתם נגד ההסכם הרע הזה והתניית כל הסכם בהחזרת הגופות על בסיס הומניטרי, בטווח זמנים מוגדר וברור מראש. האינטרס הלאומי הראשון במעלה הוא שחיילי צה"ל ולוחמיו יידעו שהמהיגים השולחים אותם לשדה הקרב דואגים ומחויבים להשבתם".

 

בראיון ל-ynet אמר מוקדם יותר הרצל שאול, אביו של סמ"ר אורון שאול: "התחושות שלנו הן כמו בשנתיים האחרונות - הבטחות בלי שום התקדמות בנושא השבת הבנים הביתה. היו לנו פגישות רבות עם ראש הממשלה, לאחרונה דיברנו איתו ביום חמישי. בכל זמן שנפגשנו איתו הוא הבטיח לנו שלא יהיה שום הסכם בלי עניין החזרת הבנים הביתה". לדבריו, "ביום חמישי הוא אומר לנו, 'אל תתייחסו למה שמפורסם בתקשורת, שום הטבות ושום מחוות החמאס לא יקבל'. אז אני כבר לא יודע למי להאמין".

 

סמ"ר אורון שאול וסגן הדר גולדין  ()
סמ"ר אורון שאול וסגן הדר גולדין

הוא תיאר כי על בני המשפחה עברו "שנתיים של אי ודאות. לא יודעים מה קורה. כל הזמן הבטחות וכל הזמן מדברים איתנו, אולי רק כדי להשתיק אותנו, שלא נעשה רעש. כנראה הגיע הזמן שנצא לאוהל מחאה מול בית ראש הממשלה". הוא סיפר כי לפני ישיבת הקבינט שמתכנס ביום רביעי, בכוונתם להיפגש עם חבריו. 

 

נתניהו: "לא אמרתי שההסכם יביא את הבנים הביתה"

בהודעה ברומא התייחס נתניהו לטענת המשפחות: "אמרתי שההסכם יכול לקדם עוד נתיב של אינפורמציה ושיתוף פעולה לסייע להתקדם במשימה של הבאת הבנים הביתה. לא אמרתי שההסכם יביא אותם הביתה או שאני מתנה את ההסכם בהבאתם מראש כי אין לנו אפשרות מעשית לעשות את זה. אני מבין את התסכול. אם אתה נמצא במצב הזה של משפחת שאול ומשפחת גולדין, אתה נמצא בסבל בלתי פוסק

  

 ואני יכול להבין גם את הכאב ולפעמים את התסכול והכעס. אבל האחריות שלי היא להחזיר את שני הנעדרים ואת שני האזרחים הישראלים שנמצאים בעזה ולעשות בצורה השקולה והשיטתית והאחראית ביותר.

 

"אני חושב שהדבר הזה מקדם את זה. הוא לא מבטיח את זה ולא משיג את זה. שמעתי שאנשים מדברים על הכבוד הלאומי. אני רואה בעולם שמדינות בעולם ומנהיגי העולם מכבדים מדינה שדואגת לאינטרסים הלאומיים שלה ופועלת לקדם אותה, וזה בדיוק מה שאנו עושים כרגע".

 

נשיא המדינה ראובן ריבלין בירך על הסכם הפיוס עם טורקיה בפתח פגישתו עם מזכ"ל האו"ם: "זו הזדמנות לחידוש היחסים ביננו לבין טורקיה. יש לנו היסטוריה ארוכה של שיתוף פעולה, ואני מאמין כי יש לנו גם עתיד מבטיח של שיתוף פעולה". הנשיא התייחס לקולות המתנגדים להסכם בחברה הישראלית ואמר: "אני מבין שייתכן שאזרחים חשים פגועים כתוצאה ממנו. עם זאת, הנהגתנו הנבחרת נושאת באחריות לדאוג לאינטרס הלאומי של מדינת ישראל וכך היא עושה בחתימה על הסכם זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים