שתף קטע נבחר
צילום: אפיק גבאי

קציצות לשבת עם השף אבי ביטון

טור חדש של השף אבי ביטון יביא לכם בכל יום שישי מתכונים ביתיים ופשוטים שתוכלו לחגוג עליהם כל השבת. והפעם: קציצות בשתי גרסאות

 

 

קציצות עוף ברוטב תרד ושעועית בובעס

הקציצות האלה מגיעות מהמטבח הבלקני והתורכי , וסוד הקסם שלהם הוא שאין בהן בכלל תבלינים - לא ברוטב ולא בקציצות - פרט למלח ופלפל שחור, כך שרק חומרי הגלם מדברים. צבעו של הרוטב ירוק, טעמו עדין וכל המנה הזאת היא פשוט קיץ. 

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 
המצרכים (ל-6 מנות):

לקציצות -

1 ק" ג בשר עוף ,טחון

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

3 שיני שום כתושות

1 ביצה

5 כפות פירורי לחם דקים

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב -

1/2 ק"ג תרד טרי

1 כרשה גדולה פרוסה דק (החלק הלבן)

5 כפות שמן זית

1/2 לימון, סחוט למיץ

1 כוס שעועית בובעס, מושרת למשך הלילה ומבושלת במים כשעה וחצי

1 כפית סוכר

2 כוסות מים

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. הקציצות - מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות וצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג (50 גר' בערך כל כדור). שומרים את הכדורים מכוסים על מגש בצד (לא בקירור).
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
  2. הרוטב - בסיר רחב ושטוח יוצקים את שמן הזית ומטגנים קלות את הכרשה. מוסיפים את כל חומרי הרוטב מכסים ומבשלים כ-35 דקות על להבה בינונית.
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
  3. מנמיכים את הלהבה כדי להגיע לסף רתיחה, ומכניסים את הקציצות לתוך הרוטב, אחת אחת. מבשלים כ-30 דקות נוספות על להבה נמוכה.

*מגישים עם חלה, לחם טוב או אורז לבן פשוט.

 

קציצות בקר איטלקיות

את המנה הזאת אכלתי בטרטוריה פשוטה בפירנצה, וכשחזרתי הביתה ניסיתי לשחזר את הטעם -  והתוצאה נפלאה.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

מצרכים (ל-6 מנות):

לקציצות -

600 גר' בשר בקר, טחון

3 שיני שום, כתושות

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

1 בצל, קצוץ, דק מאוד

צרור פטרוזיליה, קצוצה

צרור בזיליקום, קצוץ דק

4 כפות גדושות פרורי לחם

1 ביצה

מלח ופלפל שחור גרוס

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

לרוטב -

5 כפות שמן זית

3 שיני שום, פרוסים

1/2 ק"ג עגבניות שרי

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר

מלח

צרור אורגנו טרי

1 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. הקציצות - מערבבים את כל החומרים בקערה. צרים כדורים קטנים מאוד (בגודל של כ- 30 גר' כל כדור). 
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
  2. הרוטב - במחבת יוצקים שמן זית ומטגנים את השום והעגבניות.
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
  3. אחרי חמש דקות מוסיפים את יתרת החומרים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
  4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-25 דקות.
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

*מגישים עם ספגטי, אורז, חלה או עם לחם שחור איכותי.

 

אבי ביטון, שף "מזל טלה"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפיק גבאי
קציצות לשבת, אבי ביטון
צילום: אפיק גבאי
מומלצים