שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: אפיק גבאי
    קציצות לשבת עם השף אבי ביטון
    טור חדש של השף אבי ביטון יביא לכם בכל יום שישי מתכונים ביתיים ופשוטים שתוכלו לחגוג עליהם כל השבת. והפעם: קציצות בשתי גרסאות

     

    צילום: ירון שרון

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    קציצות עוף ברוטב תרד ושעועית בובעס

    הקציצות האלה מגיעות מהמטבח הבלקני והתורכי , וסוד הקסם שלהם הוא שאין בהן בכלל תבלינים - לא ברוטב ולא בקציצות - פרט למלח ופלפל שחור, כך שרק חומרי הגלם מדברים. צבעו של הרוטב ירוק, טעמו עדין וכל המנה הזאת היא פשוט קיץ. 

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     
    המצרכים (ל-6 מנות):

    לקציצות -

    1 ק" ג בשר עוף ,טחון

    2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

    צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

    3 שיני שום כתושות

    1 ביצה

    5 כפות פירורי לחם דקים

    מלח

    פלפל שחור

     

    לרוטב -

    1/2 ק"ג תרד טרי

    1 כרשה גדולה פרוסה דק (החלק הלבן)

    5 כפות שמן זית

    1/2 לימון, סחוט למיץ

    1 כוס שעועית בובעס, מושרת למשך הלילה ומבושלת במים כשעה וחצי

    1 כפית סוכר

    2 כוסות מים

    מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. הקציצות - מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות וצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג (50 גר' בערך כל כדור). שומרים את הכדורים מכוסים על מגש בצד (לא בקירור).
       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)
       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)

       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)
       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)
    2. הרוטב - בסיר רחב ושטוח יוצקים את שמן הזית ומטגנים קלות את הכרשה. מוסיפים את כל חומרי הרוטב מכסים ומבשלים כ-35 דקות על להבה בינונית.
       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)
       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)
    3. מנמיכים את הלהבה כדי להגיע לסף רתיחה, ומכניסים את הקציצות לתוך הרוטב, אחת אחת. מבשלים כ-30 דקות נוספות על להבה נמוכה.

    *מגישים עם חלה, לחם טוב או אורז לבן פשוט.

     

    קציצות בקר איטלקיות

    את המנה הזאת אכלתי בטרטוריה פשוטה בפירנצה, וכשחזרתי הביתה ניסיתי לשחזר את הטעם -  והתוצאה נפלאה.

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    מצרכים (ל-6 מנות):

    לקציצות -

    600 גר' בשר בקר, טחון

    3 שיני שום, כתושות

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    1 בצל, קצוץ, דק מאוד

    צרור פטרוזיליה, קצוצה

    צרור בזיליקום, קצוץ דק

    4 כפות גדושות פרורי לחם

    1 ביצה

    מלח ופלפל שחור גרוס

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    לרוטב -

    5 כפות שמן זית

    3 שיני שום, פרוסים

    1/2 ק"ג עגבניות שרי

    1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

    1 כפית סוכר

    מלח

    צרור אורגנו טרי

    1 כוס מים

     

    אופן ההכנה:

    1. הקציצות - מערבבים את כל החומרים בקערה. צרים כדורים קטנים מאוד (בגודל של כ- 30 גר' כל כדור). 
       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)
       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)
       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)
       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)
    2. הרוטב - במחבת יוצקים שמן זית ומטגנים את השום והעגבניות.
       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)
    3. אחרי חמש דקות מוסיפים את יתרת החומרים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)
    4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-25 דקות.
       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)

    *מגישים עם ספגטי, אורז, חלה או עם לחם שחור איכותי.

     

    אבי ביטון, שף "מזל טלה"

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "קציצות לשבת עם השף אבי ביטון"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים