שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מה חדש? מסעדות, גלידריות ובתי קפה בארץ
    סנדוויצ'יה חדשה לבעלי "סבידה" בכניסה לשוק עכו, מסעדה יוונית בראשון לציון, גלידה בקרואסון בתל אביב ובר מסעדה מרוקאי אסלי וכשר בכניסה לנווה צדק בתל אביב - מקומות חדשים ברחבי הארץ

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    או לה לה

    אחד המקומות המדוברים של השבוע האחרון, שהוא למעשה מיזם משותף בין מאפיית "לחמים" וגלידריית "בוזה", שמביא קונספט חדש של קינוחי גלידה בהרכבה עצמית. בהתחלה תתקבשו לבחור מאפה (בראוניז, מילפוי, טארט תפוחים או קרואסון), אחר כך גלידה (סורבה, שוקולד, קרמל מלוח, מסקרפונה), לבסוף רוטב ותוספת (שברי עוגיות, סוכריות קופצות ועוד), ויחד תקבלו קינוח אליפות במשקל של 160-170 גר׳. טווח המחירים: 16-26 ש״ח.

    אבן גבירול 125, תל אביב

     

    Ewa Safi

    בבניין לשימור בכניסה לשכונת נווה צדק נפתח בר מסעדה בסגנון מרוקאי - Ewa Safi. המקום הוא מעין לאונג' מרוקאי, שמציע אוכל טוב לצד וויב עדכני של מוזיקה אלקטרונית, ולא בכדי: המקום שייך לאיש חיי הלילה שמעון ברק ולמיקו ברק אחיו, שניהם הבעלים של מועדון הקומפורט המיתולוגי, שידעו להכניס את הוייב הנכון למקום.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    התפריט נבנה על בסיס טעמי הילדות של האחים, ומתבסס על אוכל מרוקאי ביתי, טעים, מוקפד ומתובל בדיוק כמו שאכלו בבית. לשם האותנטיות הם ליהקו את האימא סוליקה, שתכשיר את צוות טבחי המסעדה.

     

    בין המנות בתפריט יש מטבוחה; סלק מתקתק עם עשבי תיבול; פלפלים חריפים צלויים; פסטלים פריכים ממולאים דגים או בשר המגיעים על צלחת עם ירקות חתוכים;  טאג'ין עם טלה או עם ירקות שורש; חומוס ודלעת מקורמלת על מצע של קוסקוס ועוד.

     

    לקינוח מוגשים מתוקים מרוקאים מסורתיים - מגש הכולל שישה סוגים של עוגיות מרוקאיות קטנטנות לצד בר שוקולד, מוס חלבה סילאן וקינוח קדאיף עם תאנים מקורמלות. מהבר מוגשים קוקטיילים המבוססים על חומרי הגלם מרוקאים.

     

    על התכנון והעיצוב של המקום חתום האדריכל שחר וייס, שיחד עם האחים ברק, שיפץ את המקום במשך 4 שנים והפך אותו מבניין חד קומתי יפיפה לשימור, לחלל נעים הכולל גינה ובוסתן עצי פרי וצמחי תבלין.

     

    פירוש השם Ewa Safi הוא "די, מספיק!"במרוקאית, משהו בסגנון של "יאללה תתקדם" בסלנג. 

    השחר 8 תל אביב, 054-2533348

     

    נח  

    כמעט שנה עברה מאז שיהלומה לוי עזבה את שוק לוינסקי ועברה לנמל תל אביב, ועכשיו היא פותחת את המקום השני שלה בעיר - ביסטרו "נח", השוכן בלוקיישן שהיה שייך בעבר ל"רוקח 73". השפית של "יהלומה בנמל", עינב ברמן ("אסיף", "אורנה ואלה", "בית בנמל"), הצטרפה למיזם החדש יחד עם אדווה זמר, והיא מציעה מטבח ביסטרו ים תיכוני אישי ועדכני.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    בין המנות בתפריט יש ברוסקטת טרטר בקר, עם בוטארגו ואיולי זעפרן (46 ש"ח), ברוסקטה ארטישוק ירושלמי עם גבינת עזים ורוטב אגוזים (36 ש"ח), סלט פטריות חם על בריוש תאנים עם קרם פרש (42 ש"ח), דג בקלה בגריל עם סלסה ירקות קיץ (98 ש"ח) והמבורגר זנב שור באינגליש מאפין עם גבינת צא'דר, רוטב חזרת וצ'יפס גפרורים (72 ש"ח). האווירה קלילה ולא מכופתרת, והחנייה חינם.

    שדרות רוקח 73 תל אביב, 03-7448844  

     

    Clash

    המסעדה החדשה במלון NYX בתל אביב, השייכת לשף חיים טיבי ("מוסקט" בעבר ו"טיבי'ס" בהווה), המסעדן דניאל פרץ (הבעלים של מסעדת "כרמים") והמסעדן איציק המל ("קוואטרו", "מסה" ועוד). צלע רביעית הוא רועי כהן, שותפו של טיבי במסעדה בורד הגליל.

     (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)

     (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)
    המטרה של השף חיים טיבי היא ליצור קולאז׳ של תרבויות, שיבוא לידי ביטוי בצלחת שלכם. בתפריט מנות כמו קרפצ׳יו בתיבול קאווקאזי; טרין צרפתי קלאסי בשילוב חומוס ותבלינים ערביים; וטרטר סלמון קלאסי בקרמל סוכר דקלים וסויה. בתפריט יש מחלקה של ROW FOOD בה תמצאו מנות נאות של בשר ודגים. עוד בתפריט: טרטר בקר עם ביצת שליו, קובניה מהמטבח הערבי ורביולי מהאיטלקי.

     (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)
      

    המסעדה, הפתוחה כרגע רק להרצה (בתחילת אוגוסט תפעל במתכונת מלאה), נמצאת בקומת הכניסה של מלון NYX החדש של רשת "פתאל", מלון שעוצב על ידי האדריכל אורי שאלתיאל. במסעדה יש גם בר קליל, ועמדת D.J תפעל במקום מידי ערב.

    מנחם בגין 48 תל אביב

     

    גלידה סיציליאנית

    הגלידה הסיציליאנית מתחדשת בסניף רביעי מעניין במיוחד אשר מביא חידוש ענק לאוהבי הגדליה האיטלקית. מדובר על 16 מכונות גלידה שמוצבות מחוץ למטבח כך שהלקוחות יכולים להתבונן על תהליך ייצור הגלידה שבסיומו מוגשת להם הגלידה הטרייה ביותר. בנוסף ל-16 הטעמים שמיוצרים במכונות החדישות, קיימים 16 טעמים נוספים אשר נשמרים במיכלים מיוחדים המיובאים מאיטליה אשר שומרים על הגלידה מפני החשיפה ללחות שבאוויר.

     

    בשלב הזה אין בסניף את הקינוחים המפורסמים של הרשת, אך הם יגיעו בקרוב, כך מבטיחים. חלל המקום בעל תקרה בגובה 5 מטרים והוא עוצב על ידי זוג מעצבים איטלקיים.

    אבן גבירול 90, תל אביב

     

    פופ אפ קרמבו ב- "Picnic"

    כאילו שאנחנו לא באמצע הקיץ, פתח שי גולן, הזוכה של "בייק אוף" ישראל, חנות פופ אפ לקרמבואים ב"פיקניק" (Picnic) במתחם שרונה. הפופ אפ של גולן מתארח ב- Picnic עד אמצע חודש אוגוסט, ומציע קרמבואים בעבודת יד עם תחתית של עוגייה ביתית בטעמים משתנים כמו וניל, לימון, מנטה, תות בננה, פטל, תפוח, פסיפלורה, קפה, פיסטוק ועוד.

    שי גולן, זוכה "בייק אוף" (צילום: דניאל לילה)
    שי גולן, זוכה "בייק אוף"(צילום: דניאל לילה)

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)
    את הקרמבואים הצבעונים מצפים במקום בשוקולד חלב או מריר, ומעל מפזרים תוספות מגוונות כמו אגוזים מקורמלים, קריספי נענע, סוכריות קופצות, פולי קקאו גרוסים ועוד. מחיר קרמבו בודד 14 ש"ח ואריזה בת 9 יחידות תעלה 100 ש"ח. בנוסף לתפריט הקרמבואים יש גם ספיישל של קרמבואים גדולים עם מבחר מילויים והפתעות. מכירת הקרמבואים תהיה כל יום בין השעות 18:00-22:00 ובימי שבת החל משעה 12:00. 

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)
     

    קפלן 18 מתחם שרונה תל אביב, 03-6979000

     

    קפה רוסטיק

    קפה רוסטיק שייך לאמיר לוליאן אשר שימש בתור אופה במסעדת "ליליות", ובו מציעים מאפי בוקר, לחמים, קינוחי פטיסרי וגם כריכים וסלטים שאפשר לאכול במקום. המקום מציע גם ארוחת בוקר קלאסית (45 ש"ח) עם ביצים לבחירה, מוזלי, סלט קטן, גבינות ומתבלים כמו חמאה דבש טחינה ועוד. בשלב הזה נאפים מדי יום כ-5-6 סוגי לחמים (14-16 ש״ח), ובהמשך המבחר צפוי להתרחב. מלבד סלטים טריים וכריכים שניתן להזמין בשעות הצהריים, מכינים במקום גם מגשי אירוח למשרדים בסביבה.

    יגאל אלון 65 מגדל טויוטה תל אביב 03-6398853

      

    סנטה רוזה

    מסעדת סנטה רוזה, המציעה מטבח קליפורני, שייכת לחן שמגר, בוגרת ה- French Culinary Institute. וולפגנג פאק ואליס ווטרס, האורים והתומים של המטבח הקליפורני והבעלים של מסעדת Chez Panisse בברקלי - הן שתי דמויות מפתח שסיפקו לחן את ההשראה להקמת המסעדה, כאשר הקשר בין המטבח הקליפורני למטבח הישראלי נובע, לדבריה, מהדמיון הרב של האקלים, וכתוצאה מכך גם מדימיון בין חומרי הגלם בהם משתמשים בקליפורניה ובישראל.

     (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)

     (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)
    בין המנות בתפריט יש סלט פירות ים חם (54 ש״ח), טרין כפרי (47 ש״ח), פיצה קליפורנית עם סלמון מעושן וקרם פרש (61 ש״ח), המבורגר בקר עם גוואקמולה ופנצ'טה (69 ש״ח), טארט לימון ובזיליקום (44 ש״ח) ועוד. תפריט היין מורכב מיינות ישראלים וקליפורניים.

     (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)
     

    קהילת סלוניקי 11 נאות אפקה תל אביב, 03-9401011

     

    Meat Kitchen

    בחלל שהיה שייך למסעדת "שיין אנד שארפ" פתחו השף נדב נצר ("מסה", "רפאל", "השולחן)" והשף אלעד לוי ("בוסטון", "ארצ'י") מסעדת שפים כשרה המתמחה בבשר - "מיט קיטשן". בין המנות בתפריט יש ברזאולה-  בקר בכבישה יבשה, צנונית, פטרוזיליה, עגבנייה מרוסקת, צלפים, חרדל דיז'ון (49 ש"ח), סלט בקר מעושן עם ארטישוק ירושלמי ולימון כבוש (49 ש"ח), שקדי עגל בקובה של סבתא עם מסבחה (64 ש"ח), פילה בקר עם פירה ושום קונפי בציר בקר ודובדבני אמרנה (169 ש"ח) וצלעות טלה עם סלט שומר סומק וזעתר ופלחי תפוח אדמה (189 ש"ח).

    יגאל אלון 65, תל אביב, 03-6310684

     

    יאנקיז

    המקום הוא יוזמה של נופר ומעיין, שתי נשים שזיהו את הצורך באזור עמק חפר במשלוחים של המבורגרים ושל נשנוש לילי מושלם - טוסט נקניק. הן שכרו מטבח מקצועי באזור תעשיה של עמק חפר, העסיקו שליחים ולפני כשבוע אחלו לשגר משלוחים לכל אזור העמק.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    במקביל הן גם מצאו את המקום המושלם למסעדה והחלו בעיצובו. המסעדה צפויה להיפתח תוך חודש, אבל בינתיים ניתן להזמין ב"יאנקיז" טוסט נקניק (28 ש״ח) והמבורגר (ב- 28 ש״ח, ב-34 ש״ח ודאבל ב-42 ש״ח), כשכל מנה, כולל הטוסט מגיעה עם טבעות בצל, צ׳יפס, רטבי הבית, חמוצים ולימונדה שהבנות מכינות במקום.

     

    חוץ מזה יש גם קינוחי פרווה (15-16 ש״ח) - או בקיצור המאנצ'יז הלילי האולטימטיבי. בהמשך צפויים להתווסף לתפריט ההרצה המבוגרים מבשרים כמו טלה ואנטריקוט. את האוכל מכינות נופר ומעיין והוא מסופק במארזי קלקר נוחים לאכילה. ״המטרה שלנו הייתה לספק את מה שהכי חסר פה, משלוחי אוכל במחירים הכי ידידותיים. התפריט שלנו עדיין בבנייה ואנחנו מבטיחות הרבה הפתעות בעתיד״, כך הן אומרות.

    אזור תעשיה עמק חפר, 053-2458510

     

    בר 55

    הבר, שנפתח לפני 4 שנים בראשון לציון ולאחרונה גם בירושלים, מגיע כעת לכפר סבא: בסוף השבוע האחרון הושק הסניף החדש שיהיה פתוח מדי יום החל מהשעה 12:00, ויציע מנות עסקיות לצד תפריט אלכוהול.

     

    המקום נפתח על ידי היזם ואיש העסקים איציק אדרי (מבעלי טמפל בר, Black וטרנטינו), והוא יהיה פתוח גם בשעות הצהריים ויציע גם תפריט עסקיות.

    עתיר ידע 9 כפר סבא, 09-88-0903

         

    פופ-אפ ולרונה

    מותג השוקולד "ולרונה" בשיתוף רשת גלידריות "וניליה" הוליד דוכן פופ אפ קייצי, שכל טעמי הגלידה שבו - שוקולד, ומתבססים על טעמי השוקולד השונים אותם מייצרת החברה הצרפתית.

    את טעמי הגלידה יצר השף-גלסייה איתי רוגוזינסקי, מבעלי רשת "וניליה". בין הטעמים: סורבה שוקולד עם שמן ברגמונט, שוקולד לבן עם קראנץ' פייטה פרלינה, גלידת שוקולד מריר ללא סוכר ושוקולד עם עוגיות חמאה.

     

    הגלידרייה תפעל מדי יום שישי במהלך חודשי הקיץ (עד לסוף חודש אוגוסט) במרכז המבקרים של יקבי תשבי, המייצגים בארץ את מותג השוקולד ולרונה.

    מתחם יקב תשבי כביש 652 (בין זיכרון לבנימינה), 04-6288195

     

    שאטירה

    בכניסה לשוק עכו נפתחה אחות קטנה למסעדת "סבידה" השוכנת בבזאר הטורקי. "שאטירה" שייכת לדינו ואוהד מבעלי "סבידה", אליהם חבר דוד רזיאל, תושב עכו שעבד בין השאר אצל רן שמואלי.

     

    קרן פק היא המעצבת שאחראית על עיצוב המבנה העתיק עם התקרות המקושתות, כאשר את הבנייה עצמה ביצעו שלושת השותפים במו ידיהם. זהותו הקולינארית של המקום זה כריכיה במהלך היום, ובר בערב.

     

    התפריט מציע כריכים קרים וחמים כמו כריך שורט ריב בבישול ארוך, כריך po' boy המסורתי של מדינת לואיזיאנה ובו שרימפס מטוגן ועוד. מלבד הכריכים יהיו גם דגים מעושנים ודגים חיים, משקאות קרים תוצרת המקום כמו חליטת לואיזה וניל או הביסקוס וגם בירות.

    בכניסה לשוק עכו העתיקה, 04-6171060 

     

    רק אנטריקוט

    מסעדת שף חדשה במלון הבוטיק Sea Life שממוקם על רצועת חוף נהריה אכזיב מציעה מנות אנטריקוט משובחות במחיר אחיד 119 ש״ח. המנה כוללת אנטריקוט על מחבת ברזל לוהטת בתוספת צ'יפס ופוקצ'ה כמנה ראשונה. הקונספט שאימצו במקום נולד במסעדת "לה ראלה דה לאנטריקוט" הפריזאית - מסעדה שאין בה תפריט בשר אלא מנת דגל אחת של סטייק אנטריקוט. מלבד הסטייק ניתן להזמין במקום גם מגוון בירות מובחרות וקינוחים. הנוף כבר כלול במחיר. 

    רחוב העלייה 75 נהריה, 04-6390900

     

    NESSIE'S

    בר מסעדה ים תיכונית הממוקמת על גדות האגם במתחם הסמוך ליס פלאנט. המסעדה המשתרעת על פני כ-250 מ"ר היא פרי יוזמתם של חברים יזמים, לירן דרור ושי בלובשטיין שהגיעו מעולם המסעדנות. הכוונה היא להגשים את הקונספט של בר שף ים תיכוני שיעניק מענה לאווירה ים תיכונית ואוכל שף.

     

    בתפריט של המקום למעלה מ-40 מנות ים תיכוניות והוא מחולק לקטגוריות של שוק (סלטים), ים (דגים) אדמה (ירקות), חי (מן החי) ולחם (כריכים ומאפי בצק). בין המנות שמככבות במגה תפריט זה: קציצות פרסה ותפו"א (31 ש״ח), שקשוקה טלה (48 ש״ח), שקדי עגל (45 ש״ח) חריימה בורי עם תרד טורקי (48 ש״ח) ועוד.

     

    בגזרת המשקאות מציעים במסעדת "נסיס" ערק בפרייבט לייבל המיוצר במזקקה בצפון הארץ. מדי שבת מתקיים במקום מופע טברנה עם הזמר היווני תומר אביזוב ששר לצלילי הבוזוקי. יאסו.

    המאה ועשרים 6 ראשון לציון (סמוך למתחם יס פלאנט) 054-4900385 

     

    ג'וליה בר אקספרס

    סניף קונספט חדש של "גלידה באר שבע" שבו מגישים מלבד הגלידה גם פיצה, פסטה וסלט. הפיצות נאפות במקום, ובנוסף לגלידה פיצה פסטה וסלטים מציעים במקום גם מאפים איטלקיים כמו קלצונה ופוקצ'ה 25-45 ש״ח.

     

    לכבוד החופש הגדול, מציעים ב"ג'וליה בר אקספרס" עסקית ילדים הכוללת פיצה עם תוספות, שתיה וכדור גלידה לקינוח ב-39 ש״ח (המבצע תקף בימים ראשון-שישי בין השעות 12:00-16:00). לצד הסניף החדש, פתחה הרשת סניף נוסף של "גלידה באר-שבע" בחוף לידו באשדוד, ועוד שני סניפים של המותג החדש "קוקינשיין" במרכז שוסטר ברמת אביב וברחוב דיזינגוף בתל אביב.

    מתחם "מקס אמות" באר-שבע 

      

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מה חדש? מסעדות, גלידריות ובתי קפה בארץ"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים