שתף קטע נבחר

לראשונה: מתחם נפרד לנשים בפסטיבל המחול בכרמיאל

מארגני הפסטיבל מקווים כי המהלך יאפשר הגעה של להקות נשים דתיות, שבחרו עד כה שלא להגיע לפסטיבל המחול: "תמיד אהבתי לרקוד, אך לא מצאתי במה. זה חלום שמתגשם"

אחרי שאמרו להן "לא" בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, בפסטיבל המחולות של כרמיאל מגלים קצת יותר סובלנות: לראשונה תוכלנה בנות ישראל המקפידות על ריקודים נפרדים, להשתתף בפסטיבל המחול שיתקיים בעוד כשבועיים (19-21 ביולי).

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >> 

 

בהנהלת הפסטיבל אומרים כי ביקשו לתת מענה לקהלים שעד כה נמנעו מלהגיע לאירוע, ולכן יאפשרו מתחם נשי נפרד שיפעל במשך יומיים (מתוך שלושת ימי האירועים) במקום. מארגני הפסטיבל מקווים כי המהלך יאפשר הגעה של להקות נשים דתיות, שבחרו עד כה שלא להגיע לפסטיבל המחול.

 

קראו עוד בערוץ היהדות  

"ארץ צבי" בביצוע מיוחד: המילים רלוונטיות מתמיד

 

מאז פתיחת הפסטיבל בשנת 1988 הוא מהווה במה מרכזית ללהקות ורקדנים מהארץ ומהעולם. בעקבות בקשות חוזרות ונשנות נערך בשנה שעברה ניסיון קצר למתחם נפרד – ובעקבותיו החליטו השנה לראשונה להפוך את הנושא לרשמי – כחלק מהאירועים השונים.

 

"לא מצאתי במה"

"תמיד אהבתי לרקוד, אך לא מצאתי מקום ובמה", מספרת אורית הירש (30), רקדנית וכוריאוגרפית,

והמנהלת האומנותית של מתחם הנשים. לדבריה, "הכרתי את הפסטיבל, וכשהגענו לגור בכרמיאל חלמתי על מקום בתוכו למחול נשי ברמה גבוהה. לפני כשנה וחצי הגיע אלי ספי חוטר, מנהל קהילת מבראשית בעיר, וסיפר על פנייה שקיבל מהנהלת הפסטיבל לפתיחת מתחם נשים, לאחר פניות רבות של נשים למתחם נפרד. הרגשתי שפתאום חלום מתגשם".

 

הירש מציינת כי היא רואה רגישות רבה בהחלטה להקצות מקום "לנשים שרוצות לשמור על צניעות מצד אחד, ומצד שני לרקוד באופן משוחרר ברמה מקצועית גבוהה", כדבריה. "זה דוגמה למה שקורה כאן, בעיר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני שיצר
באנה הבנות
צילום: רוני שיצר
מומלצים