שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: אפיק גבאי
    אבי ביטון: סופריטו וחצילים
    חצילים הם חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי ואפשר להכין מהם אינספור מעדנים - בין אם הם הכוכבים המרכזיים של המנה ובין אם הם מלווים את המנה העיקרית: השף אבי ביטון מגלה את סוד הכנת החצילים בתנור כך שיצאו מושלמים, ואז מצרף אותם לעוף ומכין סופריטו לשבת

    הפעם בחרתי בחומר גלם שאין ישראלי אחד שלא אוהב - חצילים. ואתחיל בספוילר: לא יהיו כאן כל החשודים המייידים - לא תהיה טחינה, לא יהיה יוגורט והדבר החשוב ביותר - החציל לא יהיה מטוגן ולא קלוי.

    סופריטו חציל (צילום: אפיק גבאי)
    סופריטו חציל(צילום: אפיק גבאי)

    חצילים כבושים (צילום: אפיק גבאי)
    חצילים כבושים(צילום: אפיק גבאי)
      

    קודם כל חשוב לבחור חציל מבריק וקל משקל שיהיה זקוף וקשה למגע. הטיפול שהחציל עובר זה כמו טיפול בנתח בשר עסיסי שנכנס לאטימה בחום גבוה בתנור. זו שיטה שלא הרבה מכירים ואני מבטיח לכם שאחרי שתנסו פעם אחת - תתאהבו. בזכות השיטה הזאת תוכלו להכין אין-סוף מתכוני חצילים ותוכלו לשדך את החציל לכל תבשיל או רוטב האהוב עליכם. 

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    דבר ראשון קולפים את החצילים ופורסים אותם לעובי של ס"מ וחצי. משמנים משני הכיוונים בשמן זית איכותי - כפית שמן לכל צד (חצילים יכולים לספוג המון שמן אז זהירות, אין צורך יותר מ-2 כפיות לפרוסה).

     

    מניחים את פרוסות החציל על תבנית ומפזרים מלח גס מלמעלה. אופים בחום גבוה מאוד של 250 מעלות כ- 15 דקות עד להשחמה יפה. כאשר תוציאו את החצילים מהתנור הם יהיו קצת קשים, אך עד שיתקררו הם יתרככו ויהיו מוכנים. אל תתפתו לאפות אותם יתר על המידה אחרת הם יהיו סמרטוטיים ופחות טעימים. 

     (צילום: אפיק גבאי)
    קצת שמן ולא יותר מדי זמן בתנור (צילום: אפיק גבאי)
    קצת שמן ולא יותר מדי זמן בתנור(צילום: אפיק גבאי)
     

    חצילים כבושים בכוסברה ופלפל חריף

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    12 פרוסות חציל צלוי לפי המתכון לעיל

    2 עגבניות בינונית קצוצות

    1 פלפל ירוק חריף פרוס דק

    חופן עלי כוסברה

    4 כפות שמן זית

    מיץ מ-1/2 לימון

    מלח גס

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    אופן ההכנה:

    1. מסדרים בקופסה אטומה שכבות של חצילים, עגבניות, פלפל חריף, מעט מיץ לימון, מלח ושמן זית ויוצרים 3 שכבות.
    2. סוגרים ושומרים 3 שעות במקרר (אפשר להכפיל את המתכון ולשמור בקירור 3 ימים).

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    *מגישים לצד לחם שחור איכותי או עם מעט גבינת פטה.

     

    סופריטו עוף וחצילים

    המרכיבים (ל-4 מנות): 

    8 שוקי עוף נקיים

    20 פרוסות חציל צלוי (מהמתכון לעיל)

    8 כפות שמן קנולה

    1/2 כוס מים קרים

    מלח

    פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר רחב ועמוק יוצקים שמן קנולה ומשחימים את את שוקי העוף כ-5 דקות מכל צד.
       (צילום: אפיק גבאי)
       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)
    2. מתבלים במלח ופלפל ומוציאים לצלחת (משאירים את השומן והמשקעים של העוף בסיר ולא שוטפים/ משתמשים בסיר חדש).
    3. יוצקים את המים ובעזרת כף עץ מקרצפים את תחתית הסיר לערבוב כל טעמי העוף במים, מחזירים את העוף לסיר ומסדרים את החצילים בינות העוף מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.
       (צילום: אפיק גבאי)
      (צילום: אפיק גבאי)
    4. מגישים בליווי אורז לבן וסלט ירוק טרי.
       (צילום: אפיק גבאי)
       (צילום: אפיק גבאי)

     

    אבי ביטון, שף "מזל טלה"

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "אבי ביטון: סופריטו וחצילים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים