שתף קטע נבחר

שנתיים לצוק איתן: פרויקט "המכשול" מואץ

לחץ תושבי עוטף עזה עשה את שלו: נציגי משרד הביטחון וקציני פיקוד הדרום סיכמו על מהלכים להגברת הפרויקט שנועד להביא לפתרון איום המנהרות

שנתיים בדיוק לאחר פתיחת מבצע צוק איתן ברצועת עזה, התקבלה החלטה של רשויות הביטחון להאיץ את פרויקט "המכשול" לאורך הגבול עם הרצועה. מטרת הפרויקט היא להביא בין היתר לפתרון איום המנהרות והחדירות של חמאס.

 

גילוי איום המנהרות ההתקפיות של חמאס הצריך את מערכת הביטחון להוציא לפועל את הפרויקט. בימים אלה התקבלה ההחלטה להגביר את הפעילות להקמת "המכשול" ולצורך כך גובתה התוכנית בתקציבים משמעותיים.

הפרויקט מואץ (ארכיון) (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
הפרויקט מואץ (ארכיון)(צילום: יואב זיתון)

נציגי משרד הביטחון נפגשו עם קציני פיקוד הדרום האחראים על הקמת "המכשול", ויחד החליטו המעורבים על שורת מהלכים להאצת הפרויקט בהיבטים המקצועיים והכלכליים.

 

פרויקט "המכשול" מורכב ממספר אלמנטים להגנה: טכנולוגיה לאיום תת-קרקעי (מנהרות), הקמת גדר חכמה לאורך הגבול (כמו הגדר בגבול ישראל-מצרים) וכן מערכת לשיפור ההתראה מפני ירי רקטות ומרגמות. עלות הפרויקט 2.2 מיליארד שקל.

 

התוכנית הוקפאה במשך תקופה ארוכה בגלל בעיות תקציב, אולם בעקבות לחץ מצד תושבי עוטף עזה הצהיר שר האוצר משה כחלון לפני כמה חודשים כי "התקציב לא יהווה בעיה לזירוז הפרויקט".

 

למרות יתרונות הפרויקט, שמורכב ברובו מטכנולוגיית קצה, בצבא מבינים שאין תחליף לכוחות בשטח בלחימה מול ארגוני הטרור. בשל כך, פריסת הכוחות במוצבים לאורך הגבול, מערך התצפיות, כוחות חי"ר, שריון והנדסה, נותרה כפי שהייתה ותפישת הביטחון של צה"ל היא שפרויקט "המכשול" לא יבוא על חשבון צדדי ההגנה האחרים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים