שתף קטע נבחר

שר החוץ המצרי יגיע לביקור היסטורי בישראל

משרד החוץ המצרי אישר כי סאמח שוכרי יגיע היום לירושלים כשליחו של הנשיא המצרי א-סיסי וייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. מדובר בביקור ראשון זה 9 שנים של אישיות מצרית בכירה. נתניהו: "ביקור חשוב"

 

שר החוץ המצרי, סאמח שוכרי ()
שר החוץ המצרי, סאמח שוכרי

ביקור היסטורי של אישיות מצרית בכירה בישראל: סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" דיווחה הבוקר (א') מפי גורמים דיפלומטיים במצרים כי שר החוץ המצרי, סאמח שוכרי, צפוי להגיע היום לישראל כדי לקיים פגישה שהוגדרה חשובה עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו. במשרד החוץ המצרי אישרו הבוקר את הדיווח והוא יהיה הראשון זה תשעה שנים של אישיות מצרית רשמית בישראל מאז ביקור שר החוץ המצרי ב-2007, אחמד אבו אל-ריט. 

 

ראש הממשלה נתניהו התייחס בפתח ישיבת הממשלה לביקור ואמר: "אפגוש את שר החוץ המצרי בצהריים ושוב בערב.הביקור חשוב מהרבה בחינות והוא מלמד על השינוי ביחסים, לרבות קריאתו של הנשיא המצרי א-סיסי לשלום".

  

לפי הגורמים, שוכרי יגיע בשליחותו של נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, כדי לדון עם נתניהו בסוגיה הפלסטינית והתנעת המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים. הדיפלומטים העריכו כי הביקור מהווה הכנה לביקור אפשרי של נתניהו במצרים.

 

לפי הפרסום, שוכרי צפוי להגיע עם הצעות של הצד המצרי לפתרון הסוגיה הפלסטינית, ולהדגיש כי יש להביא להצלחת היוזמה הצרפתית והיוזמה של נשיא מצרים. בנוסף, הצדדים צפויים לדון בתיאום בין ישראל למצרים בעניין שברי המטוס המצרי אחרי שחלקיו נמצאו ליד חופי ישראל וגם בסוגיות הביטחוניות המשותפות.

 

 

הדובר הרשמי של משרד החוץ, אחמד אבו זיד, אמר כי "הביקור של שוכרי לישראל מגיע בעיתוי חשוב אחרי הקריאה של נשיא מצרים לצד הפלסטיני והישראלי בעניין חשיבותו של פתרון כולל וצודק לסוגיה הפלסטינית, והגשמת חלום הקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית, במקביל לשלום וביטחון לישראל".

 

הדובר הוסיף כי "במהלך הביקור יקיים שר החוץ המצרי שיחות ארוכות עם ראש הממשלה, נתניהו, בנוגע להבטים המדיניים ביחסים הבילטראליים, המצב באזור תוך התמקדות בסוגייה הפלסטינית. זאת בנוסף לגיבוש יסודות להגברת האמון בין הפלסטינים והישראלים כהכנה לחידוש המשא ומתן בין הצדדים שמטרתו הקמת מדינה פלסטינית עצמאית בקווי 67', שבירתה מזרח ירושלים".

 

לפני כשבועיים הגיע שר החוץ המצרי לביקור ברמאללה ונפגש עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן. במהלך הביקור הוא העביר לו מסר "חשוב" מא-סיסי הקשור לפתרון הסוגיה הפלסטינית.

 

בחודש מאי האחרון קרא א-סיסי לישראל ולפלסטינים להגיע להסכם שלום שישים קץ לסכסוך ביניהם ולראות כדוגמה את התוצאות החיוביות שהביא עמו הסכם השלום בין ישראל למצרים. נתניהו בתגובה בירך על דבריו ואמר כי ישראל נכונה להשתתף עם מצרים ועם מדינות ערב בקידום התהליך המדיני. עם זאת, אחרי צירופו של אביגדור ליברמן לממשלה כשר ביטחון, הגיבו המצרים בזעם. ליברמן אמר בעת השבעתו כי "הנאום של נשיא מצרים א-סיסי היה חשוב מאוד והוא יצר הזדמנות אמיתית, וחובה עלינו לנסות להרים את הכפפה".

 

גורם פלסטיני בכיר אמר בעקבות יוזמתו של א-סיסי כי המגעים מתנהלים בתיווך מצרי במטרה לקיים מפגש משולש בתקופה הקרובה. אף שהמאמצים הללו טרם הבשילו להסכמות, לדברי הפלסטינים כל

הצדדים הרלוונטיים מעורבים בעניין, ואף אחד לא סגר את הדלת בפני הצעת הפסגה.

 

להערכת הגורמים הפלסטיניים, עצם העובדה כי הנשיא א-סיסי - שנחשב בעל השפעה רבה על ההנהגה הפלסטינית - הוא שעומד מאחורי היוזמה מגבירה את הסיכוי שהיא תתממש. לאור מערכת היחסים הביטחונית הקרובה בין ירושלים לקהיר תחת א-סיסי, ההערכה היא שגם בישראל יתקשו לסרב ליוזמה המצרית - במיוחד בשל כך שנתניהו עצמו הצהיר לאחרונה שהוא מוכן להיפגש עם אבו מאזן ולנהל עמו מו"מ ישיר.

 

מלשכת ראש הממשלה סירבו אמש להתייחס לדיווחים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים