שתף קטע נבחר

התיירות הגאה אמרה "לא" למלונות בת"א

סקר שערכה עיריית תל אביב בקרב התיירים שהגיעו למצעד הגאווה מגלה כי יותר מ-50% לנו בדירות להשכרה, אחרים אצל חברים וכרבע בלבד בבתי המלון. עוד בסקר: תלונות על בעלי עסקים רמאים, יוקר הבילויים והתחבורה הציבורית. התאחדות המלונות בתל אביב: "תוצאות הסקר לא תואמות את הידוע לנו"

מנהלת עיר עולם ותיירות של עיריית תל אביב-יפו ערכה בשבוע הגאווה סקר שנועד לבדוק את הרגלי הבילוי והצריכה של תיירים המגיעים לשבוע הגאווה בעיר. הסקר נערך במרכזי המידע, בחוף הילטון ובמסיבת הגאווה בחוף צ'ארלס קלור.

מצעד הגאווה בתל אביב, 2016 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מצעד הגאווה בתל אביב, 2016(צילום: מוטי קמחי)

בין הנתונים שעלו מתוצאות הסקר נמצא כי רוב התיירים שהגיעו לעיר הינם תיירים חוזרים שביקרו בעבר בתל אביב והגיעו במיוחד לשבוע הגאווה. גילם הממוצע של הנסקרים היה 39 וממוצע הלינות עמד על 6.5 לילות, בעוד הממוצע השנתי בעיר על פי נתוני 2014, עומד על 5.4 לילות.

25% בלבד לנו בבתי המלון (צילום: shutterstck) (צילום: shutterstck)
25% בלבד לנו בבתי המלון(צילום: shutterstck)

הנתון המפתיע והמעניין בסקר הוא כי 53% מהנשאלים בחרו ללון בדירות שכורות (דוגמת Airbnb) בעוד 25% בלבד לנו בבתי מלון ו-10.5% בדירות חברים.

 

כמה כסף מוציאים והיכן מטיילים? 

הנבדקים ציינו כי הם מוציאים 274$ בממוצע ליום של שהות בישראל, בניגוד לממוצע הכללי בישראל העומד על 192$ דולר ליום. כלומר, 40% יותר מהתייר הממוצע.

התיירים מבקרים גם בירושלים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
התיירים מבקרים גם בירושלים(צילום: shutterstock)

עוד מתברר כי תיירות גאה אינה מתרכזת בתל אביב-יפו בלבד - יותר מ-80% מהנשאלים ניצלו את שבוע הגאווה כדי לטייל בירושלים ו-9% ביקרו גם בירדן או ברשות הפלסטינית. כמו כן, שליש מהנשאלים, העדיפו ליצור קשר עם גייז מקומיים לפני הגעתם לעיר, באמצעות אתרי היכרויות.

 

"בעלי העסקים המקומיים מרמים" 

כשנשאלו מה אהבו בתל אביב-יפו, רוב הנשאלים ציינו את האווירה, הים ואת תחושת הביטחון האישי. כשנשאלו מה לא אהבו בעיר, ציינו את יוקר השהות בעיר - כולל יוקר המלונות, הבילויים, המסיבות והאלכוהול.

האלכוהול יקר, התחבורה הציבורית ירודה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
האלכוהול יקר, התחבורה הציבורית ירודה(צילום: shutterstock)

כמו כן, הביעו הנשאלים תחושה כי רומו בידי בעלי עסקים מקומיים בשל היותם תיירים וציינו את מצב התחבורה הציבורית הירוד.

 

את הסקר חיברו וניתחו החוקרים ד"ר יעל רם, ד"ר עמית קמה ופרופסור קולין מייקל הול מניו-זילנד. 

 

מנכ"ל עיר עולם ותיירות, איתן שוורץ, אמר בתגובה לממצאים: "הסקר מוכיח שמצעד הגאווה הוא לא רק נכס הסברתי ומיצובי לישראל, אלא גם כלכלי. תייר גאה אוהב לבלות יותר ולהוציא יותר מכל תייר אחר. לצד התגייסות יפה של עסקים רבים בעיר, זיהינו גם מספר מועט של מחירים מופרזים ויחס לא הגון ואנחנו לא נעבור על כך לסדר היום. לא נשתף פעולה בעתיד עם מי שמנצלים תיירים ופוגעים בדמותה של העיר והמדינה".

 

מהתאחדות המלונות בתל אביב נמסר בתגובה לסקר: "מהנתונים שבידינו אנו מעריכים כי מרבית התיירים שהגיעו למצעד הגאווה לנו בבתי המלון. מרבית המלונות ציינו בפנינו שמספר הלנים אצלם היה גבוה מאשר אשתקד. לא ברור לנו כיצד הסקר בוצע על ידי העירייה, על איזה מדגם הוא התבסס, ואיך הוא בוצע בפועל. תוצאות הסקר לא תואמות את הידוע לנו".

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מצעד הגאווה בתל אביב 2016
צילום: מוטי קמחי
מומלצים