שתף קטע נבחר

טיפות כוכבים: לשתות את היין של בראנג'לינה

לא רק שחקנים, בימאים ומפיקים - אנג'לינה ג'ולי ובראד פיט הם גם חלק מעולם היין, בזכות הענבים הגדלים בשטח האחוזה שלהם בצרפת. ספקנים? לא תאמינו אבל היינות שלהם אפילו זכו בתארים מחמיאים

שחקנית, במאית, אם, לוחמת לזכויות אדם וגם - יצרנית יין?! האם יש משהו שאנג'לינה ג'ולי, אחת הנשים הנערצות בעולם, אינה יכולה לעשות? אולי נמאס לה קצת מסרטים שוברי קופות, משטיחים אדומים וממסיבות קוקטייל ולצד פסלוני האוסקר שמקשטים את סלון ביתה, והיא רק רוצה להניח פרסים מטעם מגזיני יין נחשבים כמו "ווין ספקטיטור" ו"דיקנטר".

טיול בין הגפנים (צילום: serge chapuis) (צילום: serge chapuis)
טיול בין הגפנים(צילום: serge chapuis)
 

הסיפור התחיל בשנת 2008: במסגרת חיפושים אחר לוקיישן מספק לחופשת קיץ משפחתית בפרובאנס, מצאו ג'ולי וזוגה פיט את שאטו מירבאל, אחוזה היסטורית ששטחה נפרש על פני כ-1,000 דונם. הבעלים של הנכס אז היה הפסנתרן והג'זיסט הצרפתי, ז'אק לוסייה, הוא רכש אותו בשנת 1970 והשמיש בו אולפן הקלטות עצום בו הוקלטו בין השאר להיטים של מוזיקאים כמו פינק פלויד, סטינג, הקרנבריז והג'יפסי קינגס.

הזוג שהתאהב באחוזה לא היסס וחתם על חוזה שכירות, רק ארבע שנים לאחר מכן הם החליטו לרכוש את הנכס בסכום של למעלה מ-60 מיליון דולר ובחודש אוגוסט של שנת 2014 בחום הים תיכוני הפרובנסאלי אף קיימו בו את טקס הנישואים המתוקשר שלהם.

 

הנוף בשאטו מירבאל עוצר נשימה, הוא מורכב מצבעים ירקרקים וצהבהבים של עצי זית וחמניות, מצליל של שכשוך מקורות המים וציוץ הציפורים ומריחם של שיחי הרוזמרין, התימין והלבנדר, אך את התפקיד העיקרי בו תופסים כמובן, הגפנים.

 

הזוג המלכותי הרגיש ששטח האחוזה המונה 35 חדרים אינו מנוצל דיו וכך גם הענבים שגדלים בחצר האחורית וכי יש ללבוש את הסרבל, לנעול את נעלי העבודה, לחבוש כובע ולצאת לעבוד בכרמים. מי שעזר לפיט ולג'ולי להשתלט על העבודה ולהגיע לאיכות בכרמים היא משפחת פרין האגדית.

 (צילום: serge chapuis) (צילום: serge chapuis)
(צילום: serge chapuis)
 

השותפות בין בני הזוג ההוליוודי לבין המשפחה הבשילה מהר מאוד. בעקבות שידוך של חבר משותף הוזמן מרק פרין בקיץ של שנת 2012 להתרשם מהאחוזה ולאחר כמה כוסות יין הביעו הצדדים את נכונותם לעשייה משותפת. תחת השם ג'ולי-פיט אנד פרין מרחיבה משפחת פרין - דור שישי של ייננים בפרובאנס ואחת מיצרניות היין הנחשבות ביותר בדרום עמק הרון, בלב אזור היין המפורסם השאטונפ דו-פאפ - את פועלה גם לאזורי יין נוספים בפרובאנס ומייצרת גם את אחד מיינות הרוזה המשובחים בעולם.

 

בראיון שנתן מרק פרין למגזין היין "דיקנטר" הוא הצהיר: "עבורנו כיצרני יין מדובר בהזדמנות נפלאה לעבוד עם זני ענבים שאנחנו מכירים טוב, באזור כמו הקוט דה פרובאנס שרעב לאיכות".

 (צילום: philippe martineau) (צילום: philippe martineau)
(צילום: philippe martineau)
 

היין הראשון של היקב שוחרר בקול תרועה רמה במרץ 2014, היה זה מירבאל קוט דה פרובאנס רוזה מבציר 2013 שמהר מאוד התאדה מן המדפים לאחר שגרף שבחים רבים מצדם של מבקרי יין וחובבים. מגזין היין הנודע, "ווין ספקטיטור" כלל אותו ברשימת מאה היינות הגדולים בעולם (מקום 84) – היה זה יין הרוזה היחיד שנכלל ברשימה זו, מגזין דיקנטר תאר אותו כרוזה נדיר, עוצמתי, אלגנטי ומענג, ומבקר היין הנודע, רוברט פרקר העניק לו 90 נקודות.

 

בריאיונות שהעניקו בני הזוג הם מדגישים חוזר ונשנה כי הם אינם שותפים שקטים וכי הם מקפידים ללוות את תהליך היצור ושותפים פעילים בקביעת הבלנד הסופי של היין ועיצוב טעמו.

 

בחנויות זמין כעת יין רוזה זה מבציר 2015. מדובר בשילוב הרמוני של הזנים הפרובנסאליים הקלאסיים: סינסאו, גרנאש, סירה ורולה שנבצר בבציר ידני מחלקות הכרם של שאטו מירבאל המטופלות בשיטות חקלאות אורגניות. ליין צבע ורדרד, טעמים של פרי טרי ורעננות. הוא נכלל ברשימת 100 יינות הרוזה הטובים בעולם של מגזין "ווין ספקטיטור" (90 נקודות) וקיבל ממבקר היין רוברט פרקר ציון 89 נקודות.

 

את אלה מכם שמזדמנים לאזור ורצו לגעת בכוכבים, צר לנו לאכזב - שאטו מירבאל אינו פתוח למבקרים. יחד עם זאת, היינות שלו זמנים לטעימה בחדרי הטעימה של שאטו דה בוקסטל המפורסם, יקבם של משפחת פרין.

 

את יין מירבאל ויינות נוספים, אפשר יהיה לטעום בחגיגת יום העצמאות הצרפתי , שתתקיים ביום חמישי ה -14.7 החל משעה 20:00 בחנות "דרך היין" בתל אביב.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: serge chapuis
עושה גם יין. בראד פיט בכרם
צילום: serge chapuis
מומלצים