שתף קטע נבחר

הפתעה בנשר: נשר נחת במפעל "נשר"

עובדי מפעל המלט "נשר" בעיר נשר הופתעו לגלות בסוף השבוע כי מלך העופות, הנשר המקראי, נחת על גג אחד המבנים במפעל. קב"ט המפעל, אבי אטיאס, ומנהל המשמרת, אבי מור, שהבחינו בו לראשונה סיפרו כי "הנשר ביקש לנוח מעט" והמשיך בדרכו. בזכות תגי זיהוי על כנפיו, הוא זוהה כנקבת נשר שיובאה מספרד והושבה לטבע בחי בר כרמל ע"י רעיית נשיא המדינה

נקבת נשר שהושבה לטבע ע"י רעיית נשיא המדינה, נחתה במפעל "נשר" בנשר. עובדים במפעל המלט "נשר" בעיר הנושאת את אותו השם, הופתעו לגלות בסוף השבוע כי מלך העופות, הנשר המקראי, הופיע בגודל טבעי ונחת על גג אחד המתקנים במקום.

 

שתי נקבות נשר שהושבו לטבע בחי-בר כרמל בחודש שעבר. אחת אותרה בנשר (צילום ועריכה: ארז ארליכמן, מוסיקה באדיבות: Rise and Fall long' - Nicolai Heidlas’)

 

העובדים התקרבו וגילו כי מדובר בנשר בוגר, שנושא על כנפיו תגי זיהוי שהוצמדו לו על ידי רשות הטבע והגנים במטרה לעקוב אחר מסלול התעופה של הנשרים המצויים כיום בסכנת הכחדה חמורה.

 

 (צילום: אבי מור ואבי אטיאס) (צילום: אבי מור ואבי אטיאס)
(צילום: אבי מור ואבי אטיאס)
 

 

בין הראשונים להבחין בנשר היו קב"ט המפעל, אבי אטיאס, ומנהל המשמרת, אבי מור. "זו היתה התרגשות גדולה, לא בכל יום אתה רואה מקרוב ציפור נדירה ומיוחדת שכזאת. דיברתי עם פקח של רשות הטבע והגנים והוא הסביר לי שהם מכירים את הנשר. ככל הנראה הוא עבר "תקופה קשה", נדד מהדרום, הגיע לכאן לנשר וביקש לנוח מעט".

 

 (צילום: אבי מור ואבי אטיאס) (צילום: אבי מור ואבי אטיאס)
(צילום: אבי מור ואבי אטיאס)

לדברי אטיאס, הנשר שהה במפעל במשך מספר שעות ולאחר מנוחה המריא לדרכו.

 

ראש עיריית נשר: "נקבל אותו ואת חבריו בזרועות פתוחות"

"הנשר חזר הביתה - לנשר. כבר 90 שנה שדיוקנו של הנשר מתנוסס לו בגאווה על מתקני מפעל המלט "נשר" בעיר נשר" אמר ראש העיר נשר, אבי בינמו. "לצערנו, כבר שנים רבות לא ראינו נשר בנשר. אני מקווה שזו לא הפעם האחרונה שאנו זוכים לביקורו של מלך העופות. נקבל אותו ואת חבריו כמו תמיד בזרועות פתוחות".

 

 (צילום: אבי מור ואבי אטיאס) (צילום: אבי מור ואבי אטיאס)
(צילום: אבי מור ואבי אטיאס)
 

מסוגלים לעוף למרחק של יותר מ-600 ק"מ ביום

הנשרים המקראיים הם דורסים גדולים המצויים בסכנת הכחדה עולמית. בטבע הם ניזונים מפגרים של בעלי חיים ומסייעים למערכת האקולוגית. בשנים האחרונות הם סובלים מירידה ממספרם בישראל עקב הרעלות, ירי והתחשמלויות.  כיום מוערכת אוכלוסיית הנשרים בישראל בין 145 ל-240 פרטים בלבד.

 

נקבת נשר שנחתה ברעננה אשתקד (צילום: לירון סמואלס) (צילום: לירון סמואלס)
נקבת נשר שנחתה ברעננה אשתקד(צילום: לירון סמואלס)

 

באזור הכרמל אותרו השנה שבעה גוזלים בטבע וניתן לצפות בעשרות נשרים הדואים באזור חי-בר כרמל, המגיעים לאכול מתחנות האכלה של רשות הטבע והגנים, המספקת להם פגרים נקיים מרעלים.

 

המרחק מהנגב לנשר אינו קשה לתעופה לעוף הדורס הגדול מאחר ונשר מסוגל לעוף למרחק של יותר מ-600 קילומטר ביום כדי לחפש אחר מזון או מקום לינה. בחודשים האחרונים תועדו נשרים שנחתו למנוחה על גג של בניין ברעננה ובחיפה, הם נלקחו לאישוש בבית החולים לחיות בר והושבו בחזרה לטבע בכוחות מחודשים. 

 

בעקבות פניית ynet לרשות הטבע והגנים לזיהוי הנשר באמצעות תגי הכנף שהוצמדו לכנפיו, התגלה כי מדובר בנקבה בוגרת בת כשנתיים, שיובאה לישראל מספרד במסגרת פרויקט לרביית נשרים בסכנת הכחדה. נקבת הנשר שוחררה יחד עם נקבה נוספת בחודש שעבר ע"י רעיית נשיא המדינה, נחמה ריבלין בשיתוף עם אנשי רשות הטבע והגנים, חברת החשמל והחברה להגנת הטבע, לציון 20 שנה לפרויקט "פורשים כנף" שנועד להגן על העופות הדורסים מפני התחשמלות והרעלות.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מור ואבי אטיאס
נשר מקראי נחת במפעל נשר
צילום: אבי מור ואבי אטיאס
מומלצים