שתף קטע נבחר

אחרי 6 שנים: המחוקקים נפרדו מקמרון בתשואות

ביומו האחרון בתפקיד ראש ממשלת בריטניה ניצל קמרון את ההזדמנות להיפרד מהמחוקקים, להפריך את השמועה שהוא לא אוהב את החתול של רחוב דאונינג 10, לארי, ולרדת על מנהיג הלייבור קורבין: "בזמן שהשמרנים מתפטרים, ממנים, מתחרים ומכתירים, הלייבור עדיין עובד על החוקים"

 

 

אתמול הוא ניהל את ישיבת הקבינט האחרונה שלו ברחוב דאונינג 10 בלונדון, והמובילים עמלו כל היום על הוצאת כל חפציו ממעון ראש הממשלה לקראת כניסת הדיירת החדשה למקום: דיוויד קמרון הופיע היום (יום ד') בפרלמנט בלונדון בפעם האחרונה שלו בתפקיד ראש ממשלת בריטניה, ובהמשך יעביר את מושכות ההנהגה למחליפתו, שרת הפנים היוצאת תרזה מיי.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

קמרון הודיע שיעזוב את מעון ראש הממשלה ברחוב דאונינג 10 בלונדון לאחר שהמחנה שהוא הוביל בעד הישארות בריטניה באיחוד האירופי הפסיד במשאל העם ב-23 ביוני. היום הוא השיב בפעם האחרונה לשאלות המחוקקים בבניין הפרלמנט.

 

קמרון בישיבה האחרונה שלו בפרלמנט כראש ממשלה. מאחור: השרים ג'ורג' אוסבורן (משמאל), תרזה מיי מחליפתו ופיליפ המונד (צילום: AP) (צילום: AP)
קמרון בישיבה האחרונה שלו בפרלמנט כראש ממשלה. מאחור: השרים ג'ורג' אוסבורן (משמאל), תרזה מיי מחליפתו ופיליפ המונד(צילום: AP)

ערך אמש את ישיבת הקבינט האחרונה שלו. קמרון בדאונינג 10 בלונדון (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ערך אמש את ישיבת הקבינט האחרונה שלו. קמרון בדאונינג 10 בלונדון(צילום: gettyimages)
קמרון זכה למחיאות כפיים סוערות מצד המחוקקים, כשהם נעמדו על רגליהם בתום הדיון שבמהלכו השיב לשאלותיהם. הם הודו לראש הממשלה על שש שנותיו בתפקיד, והוא עצמו שפע חיוכים לכל עבר אף שמדובר ביומו האחרון. "לוח הזמנים שלי היום יהיה קליל", התלוצץ קמרון. במהלך השאלות והתשובות - דיון שבדרך כלל סוער במיוחד, אך הפעם היה רגוע ביותר בשל הנסיבות - זכה קמרון לשבחים על צמצום האבטלה, על תקצוב מערכת הבריאות הלאומית ועל שיפור הזדמנויות החינוך בממלכה. רעייתו של ראש הממשלה היוצא, סמנתה קמרון, וילדיהם ישבו ביציע במהלך הדיון.

 

אחד מחילופי הדברים המשעשעים ביותר בפרלמנט בלונדון היה בין קמרון לבין מנהיג הלייבור ג'רמי קורבין. קמרון צחק על משבר המנהיגות במפלגת האופוזיציה ואמר לקורבין שלשמרנים היו כבר "התפטרות, מינוי, התמודדות והכתרה" בזמן שבלייבור עדיין עובדים על החוקים.

 

נשאר מאחור. החתול של דאונינג 10 לארי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נשאר מאחור. החתול של דאונינג 10 לארי(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

קמרון גם מצא זמן לדון בלארי, החתול של רחוב דאונינג 10, מעון ראש הממשלה הבריטי, שנותר מאחור בשעה שמשפחת קמרון עוזבת את המקום. הוא אמר שהוא רוצה להפריך את השמועה "שמשום מה אני לא אוהב את לארי. אני כן!"

 

לאחר הדיון האחרון בפרלמנט יעשה קמרון את דרכו לארמון בקינגהאם כדי להגיש באופן רשמי את התפטרותו למלכה אליזבת השנייה. בראיון לעיתון הבריטי "דיילי טלגרף" אמר קמרון: "זו הייתה זכות גדולה לשרת את המדינה שאני אוהב".

 

ראשת הממשלה החדשה תמנה שר מיוחד לפרישה מהאיחוד

עם כניסתה לתפקיד תשאף מיי, ראשת הממשלה הראשונה של בריטניה מאז מרגרט תאצ'ר, להרגיע את הרוחות הסוערות בממלכה ואת השווקים העולם בעקבות תוצאות משאל העם הבריטי.

 

על פי הדיווחים בבריטניה, בראש סדר העדיפויות של מיי בת ה-59 יעמוד נושא מינוי שר מיוחד בקבינט שיהיה אחראי על ה"ברקזיט", היציאה של הממלכה מהאיחוד האירופי.

 

משאית הובלה במעון ראש הממשלה הבריטי (צילום: gettyimage) (צילום: gettyimage)
משאית הובלה במעון ראש הממשלה הבריטי(צילום: gettyimage)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
"תרזה מיי היא האישה המרשימה ביותר כיום בפוליטיקה הבריטית", סיפר לאולפן ynet פרופ' ג'ונתן ריינהולד, סגן ראש המחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן. "יותר נכון לומר שהיא הפוליטיקאית המרשימה ביותר בממלכה. היא אישה שידועה כחזקה, אבל בניגוד למרגרט תאצ'ר היא לא מהפכנית. היא דווקא באה מהאגף הרפורמיסטי, המרכזי יותר במפלגה השמרנית".

 

"ברקזיט זה ברקזיט"

ראשת הממשלה הבאה של בריטניה, בדומה לקמרון, תמכה בהישארות הממלכה באיחוד האירופי. אולם מרגע שנודעו תוצאות משאל העם היא הבהירה ש"ברקזיט זה ברקזיט" וצריך לכבד את רצון הבוחר הבריטי. "היא תנהל את המשא ומתן ליציאת בריטניה מהאיחוד האירופי ואמרה שלא תתחיל עדיין את השיחות הרשמיות", הסביר המומחה הישראלי את מדיניותה הקרובה של ראשת הממשלה החדשה.


פעם מקום עבודה, מהיום יהיה גם מעונה הרשמי. תרזה מיי ברחוב דאונינג 10 בלונדון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פעם מקום עבודה, מהיום יהיה גם מעונה הרשמי. תרזה מיי ברחוב דאונינג 10 בלונדון(צילום: AFP)

"היא לא תפעיל את סעיף 50 באמנת ליסבון (הסעיף המפעיל רשמית את הליך הפרישה מהאיחוד האירופי תוך שנתיים) עד סוף השנה. היא רוצה קודם כול לברר ולבדוק עניינים. היא תבנה קבינט מאוזן בין אלה שרצו לצאת לבין אלה שרצו להישאר ,וזאת תהיה השאלה המרכזית בפוליטיקה הבריטית שהיא צריכה לטפל בה".

 

לדברי פרופ' ריינהולד, "מיי צריכה לראות איך היא מוצאת את האיזון בין מה שהבריטים רוצים. הם רוצים להיות חלק מאירופה במובן כלכלי, אבל רוצים להחזיר את הריבונות אליהם - בייחוד בענייני ההגירה לבריטניה. בגלל חוקי האיחוד האירופי, יהיה קשה מאוד למצוא את האיזון הזה, וזה הדבר העיקרי שהיא צריכה לנסות לעשות".

 

המומחה הישראלי אמר שהאתגר הגדול ביותר בפני מיי יהיה הסדרת מעמדה של בריטניה באיחוד האירופי. אתגרים חשובים נוספים שאיתם היא תצטרך להתמודד הם משבר המהגרים - בייחוד מסוריה - והאיומים הביטחוניים מצד האיסלאם הקיצוני בבריטניה ומחוצה לה. "כשרת הפנים מיי טיפלה בעניינים ביטחוניים שקשורים לטרור מוסלמי רדיקלי בתוך בריטניה, אז היא רגישה לענייני ביטחון שקשורים לסוריה, לאיסלאם הרדיקלי, ומבינה מאוד שישראל עומדת בפני אותו סוג של איומים ביטחוניים". 

 


פורסם לראשונה 13/07/2016 12:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
יומו האחרון בתפקיד. קמרון
צילום: gettyimages
מומלצים