שתף קטע נבחר

בהתאם לצפי: מדד חודש יוני עלה ב-0.3%; הדירות עלו ב-7.8% תוך שנה

הירקות והפירות הטריים ירדו ב-4.4%, סעיף ההלבשה וההנעלה עלה ב-8.3%; המדד תואם את הציפיות של שוק ההון, לפיהן גם בחודש בא יעלה באותו שיעור

בדומה לציפיות: מדד יוני עלה ב-0.3%, כך פרסמה היום (ו') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. העליות העיקריות נרשמו בסעיפי ההלבשה וההנעלה (8.3%), תחבורה (1%) ותרבות ובידור, כאשר ירידות עיקריות נרשמו בסעיף ירקות ופירות טרים בשיעור של 4.4% ובמזון - בשיעור של 0.5%. ב-12 החודשים האחרונים ירד מדד המחירים לצרכן ב-0.8%.

 

מדד יוני ()
מדד יוני

 

הלמ"ס פרסמה גם את מחירי הדירות, שאמנם לא נכללים במדד עצמו אך מטבע הדברים מהווים חלק גדול מיוקר המחיה של המשפחות בישראל. על פי נתוני העסקאות לחודשים אפריל-מאי, עלה מחיר דירה ממוצעת ב-0.3%, ומכאן שב-12 החודשים האחרונים מחירי הדירות עלו בקצב של 7.8%, גידול דומה לזה שנרשם בכל השנה שעברה. במילים אחרות, לא נראה ששוק הדיור התרשם ממאמצי הממשלה להוריד את המחירים, לפחות בחצי השנה הראשונה של השנה.

 

גם הציפיות למדד יולי עומדות כרגע על 0.3%. בכל מקרה הציפיות לאינפלציה ב-2016 מעט נמוכות יותר מ-1%, כלומר גם השנה תהיה שנה בה בנק ישראל לא עומד ביעד האינפלציה (והציפיות לאינפלציה) של 1%-3%, אחרי שנתיים של מדד שלילי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים