שתף קטע נבחר

רופאים התרשלו: המדינה תפצה ילד במיליון ש'

בן 8 נפצע במרפק וידו גובסה, אבל אבחון שגוי וטיפול רשלני הובילו לנזק בלתי הפיך ולעיוות אסתטי. ביהמ"ש קבע שהוא יפוצה ע"י המדינה וקופת החולים

בית המשפט המחוזי בחיפה קבע לאחרונה כי המדינה וקופת חולים לאומית ישלמו 1.1 מיליון שקל לנער שנפצע במרפק, אבל אבחון וטיפול רשלניים גרמו לו לנזק בלתי הפיך ולעיוות ביד.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ב-2010, כשהתובע היה כבן 8, הוא נפל סמוך לביתו ונפגע במרפק ידו השמאלית. יומיים לאחר מכן הוא פנה למיון בית החולים נהריה כשהוא סובל מנפיחות וכאבים חזקים, ושם גובסה היד והוא שוחרר. כאביו לא חלפו והוא פנה כמה פעמים לאורתופדים בקופת חולים לאומית, אך הרופאים רשמו לו משככי כאבים והפנו אותו לטיפולי פיזיותרפיה שלא עזרו. רק לאחר כמה חודשים נמצא בבית החולים רמב"ם כי אזור הסחוס במרפק פגוע, מה שהביא לעיוות המרפק וחוסר יכולת לכופף את היד.

 

בתביעה שהגישו הילד והוריו נגד המדינה, שבבעלותה בית החולים נהריה, נטען כי האבחון שביצעו רופאי בית החולים היה מוטעה, ומאחר שהשבר שנגרם לו היה בסחוס ולא בעצם – הטיפול הנכון היה קיבוע באמצעות ניתוח ולא באמצעות גבס. הם הוסיפו שכתוצאה מהטיפול הלא נכון, התאחה המרפק בצורה מעוותת וכעת לא ניתן יותר לתקן את הפגם והתובע ייאלץ לחיות עם נכות קבועה.

 

המדינה טענה מנגד שהאבחנה בבית החולים הייתה נכונה והתבססה על צילומי רנטגן. אם נגרם לתובע שבר בסחוס, הוסיפה, הדבר היה כתוצאה מנפילה נוספת שלו בבריכה וללא קשר לנפילה הראשונה שבגינה פנה למיון.

 

המדינה גם שלחה הודעת צד שלישי נגד קופת חולים לאומית, וטענה כי רופאיה יעצו לתובע לא לחזור לבדיקה בבית החולים ולא נתנו לו טיפול נכון. קופת החולים הציגה חוות דעת שלפיה השבר שנגרם לתובע היה בעצם ולא בסחוס, וטענה כי רופאי הקופה פעלו בצורה סבירה כשהפנו אותו לפיזיותרפיה.

 

בדיקה פשוטה יחסית

השופטת שושנה שטמר קבעה כי צילומים מאוחרים שנערכו לתובע מוכיחים בבירור כי מיקום השבר היה באזור הסחוסי של המרפק, ולא באזור העצם, כפי שאבחנו רופאי בית החולים נהריה. היא הסבירה שלנוכח גילו הצעיר של הילד הייתה חשיבות מכרעת לאבחון נכון של השבר שכן מדובר באזור המתאחה סופית רק לאחר גיל 9.

 

עוד נקבע כי לצורך אבחון מיקום השבר היה על בית החולים לבצע בדיקה פשוטה יחסית של השוואה בין צילומי מרפק ימין ומרפק שמאל, ומשלא עשה כן, הוא אחראי לנזקי התובע.

 

אלא שהשופטת סברה שגם קופת החולים אחראית לנזק, מאחר שעל אף ביקוריו החוזרים ונשנים של התובע לא גילו רופאי הקופה את הגורם האמיתי לכאביו. נקבע כי לתובע נותרה נכות קבועה של 25%. בגין כאב וסבל, הפסדי שכר, הוצאות עתידיות ועזרת צד שלישי נפסקו לטובתו 1,099,815 שקל.

 

המדינה חויבה גם בהוצאות ובשכ"ט עו"ד של 20% מסכום הפיצוי שנפסק. קופת חולים לאומית חויבה להחזיר למדינה חצי מסכום הפיצוי.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד איברהים גנטוס
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד עו"ד אביגיל בהט
  • ב"כ קופת החולים: עו"ד פזית גלובינסקי
  • עו"ד אייל בן ישי עוסק ברשלנות רפואית
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים