שתף קטע נבחר

יום אחרי ניסיון ההפיכה: רעידת אדמה באיסטנבול

בשעה 11:55 בבוקר שאחרי הפגנות התמיכה הענקיות בארדואן רעדה האדמה בעיר הטורקית והמוני גולשים דיווחו על כך בטוויטר. עוצמת הרעש: 4 בסולם ריכטר. לא דווח על נפגעים

שבועות סוערים עוברים על טורקיה כולה ואיסטנבול בפרט: פיגועים, קרבות, ניסיון הפיכה - ועכשיו גם איתני הטבע. רעידת אדמה הורגשה בצהריים (יום א') באיסטנבול, שעות אחרי שהפגנות התמיכה בנשיא רג'פ טאיפ ארדואן הסתיימו ואוהדיו חזרו לבתיהם. מוקד הרעש היה בצפון-מערב טורקיה, ולא דווח על נפגעים.

 

שליח ynet יואב זיתון מדווח מאיסטנבול (צילום: יואב זיתון, אלי סגל וניצן דרור)

רעש האדמה היה חלש יחסית - בעוצמה 4.0, אבל רבים באיסטנבול הרגישו אותו. המוני גולשים דיווחו בטוויטר כי חשו את רעד הבניינים, וכלי התקשורת דיווחו על הרעש במבזקי חדשות מתפרצות.

 

בצהריים הודיעה ממשלת טורקיה כי אף שהשיבה לעצמה את השליטה בכל רחבי המדינה, באיסטנבול כמה קבוצות שהשתתפו בהפיכה עדיין לא נתפסו ונכנעו. עם זאת הממשלה הדגישה כי כבר לא נשקפת מהן סכנה. גורם טורקי רשמי בכיר אמר גם כי יש עדיין כמה אנשי צבא בכירים שהשתתפו בניסיון ההפיכה וטרם נתפסו. לדבריו סביר להניח שהם ייתפסו בקרוב.




בינתיים טורקיה ממשיכה לדרוש מיוון את הסגרתם של שמונה אנשי צבא טורקים שברחו במסוק לעיר אלכסנדרופוליס שבצפון יוון וביקשו שם מקלט מדיני. יוון הודיעה שתחזיר לטורקיה את המסוק שבו הם ברחו, אבל באשר להחזרת החיילים עצמם - עליה לבחון ראשית את בקשתם למקלט מדיני.

צילום: EPA
החגיגות בכיכר טקסים באיסטנבול, הלילה (צילום: EPA)

היום נמשך מבצע הטיהור של המערכת השלטונית בטורקיה בשורות הצבא ומערכת המשפט. בקשה למעצר הוגשה נגד עשרות שופטים ותובעים נוספים, ונעצרו עוד עשרות אנשי צבא שנטען כי יש

להם קשר למורדים שניסו לבצע את ההפיכה. אתמול כבר נעצרו יותר מ-2,800 אנשי צבא ויותר מ-2,700 שופטים הודחו מתפקידם.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איסטנבול, הלילה
איסטנבול, הלילה
צילום: EPA
מומלצים