שתף קטע נבחר

"נער עבריין עולה למדינה 600 אלף שקל"

על כל נער שמבצע עבירה ואיננו מטופל כראוי המדינה משלמת, והרבה. כך קובע מחקר חדש של אוניברסיטת בן גוריון. "אם משקיעים בזמן הנכון, אפשר לחסוך המון ואף חיי אדם", מבהיר אחד מעורכי המחקר, פרופ' דוד לייזר. צפו בראיון עמו ועם מנכ"ל עמותת ידידים שמפעילה תוכנית שמצמצמת את הפשיעה בקרב בני נוער

פשיעה בקרב בני נוער היא תופעה חברתית שללא טיפול ראוי - עלולה לעלות למשק הרבה מאוד כסף. מחקר חדש שנערך באוניברסיטת בן גוריון מגלה שעל כל שקל שהמדינה משקיעה כדי למנוע פשיעה בקרב בני נוער - החברה הישראלית חוסכת עשרה שקלים. שוחחנו באולפן ynet עם אחד מעורכי המחקר, פרופ' דוד לייזר ועם מנכ"ל עמותת ידידים שמעון סיאני. צפו  

 

 

פרופ' לייזר מספר כי ידוע שלמנוע תאונות הרבה יותר חסכוני מאשר לתקן אחר כך את הנזק. "גם בעניין החינוך, אם משקיעים את הכסף בזמן הנעורים, אפשר לחסוך המון ואף חיי אדם, אחרת ייגרם נזק מפושעים פוטנציאלים".

 

לדברי לייזר, הסכומים שהמדינה יכולה לחסוך הם עצומים. "אנחנו מדברים על כ-600 אלף שקל שאפשר לחסוך פר עבריין. זה כולל את עלות הכליאה, פשעים נוספים שהעבריין עלול לגרום, עלות ממוצעת של כל פשע וגם העובדה שהוא לא יתרום למדינה", הוא אומר.

 

עמותת ידידים מפעילה תוכנית בשם "סיכויים" שמשלבת בקהילה את הנערים שביצעו פשעים. סיאני אומר כי "בטיפול נכון, מספר העבריינים הצעירים יכול לרדת. מחקר שעשינו בדק מה קרה למשתתפי התוכנית שלנו חמש שנים לאחר שסיימו אותה. לפי הנתונים, 100% מהם משולבים במסגרות, 79% לא חזרו לפשיעה בכלל ו-56% התגייסו לצה"ל.

 

סיאני מפרט כיצד פועלת התוכנית, ש50% ממנה ממומן על ידי הממשלה והיתר על ידי תרומות: "ברגע שאנו מקבלים שם של ילד, מתחיל תהליך של חיזור אחריו וביקור בביתו. אנו מגיעים אליו, במקום להביא אותו אלינו ובעצם בונים את האמון שלו בחזרה בקהילה. בסופו של תהליך הנוער הזה בעצמו יוצא להתנדב לטובת חוליות אחרות בקהילה. התמהיל הזה יוצר כאן מודל שהוא גם חינוכי ערכי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים