שתף קטע נבחר

כך תכינו את המנה של השנה: עראייס

בדברי הימים של הקולינריה הישראלית, שנת 2016 לבטח תיזכר כשנת העראייס - אותה פיתה ממולאת בבשר טחון ומשוחה בשומן - ארז קומרובסקי מבקר את השף יהונתן בורוביץ, בשיפודיה הקטנה בשוק הכרמל בתל אביב, ולומד להכין שתי גירסאות של המאכל האהוב

 

עראייס טלה

מצרכים (ל-4 מנות):

4 פיתות חצויות

מעט שומן בקר או שמן זית לצלייה


למילוי -

280 גרם בשר בקר טחון עם 40 גרם שומן טלה (בקשו מהקצב החביב עליכם ערובת קבב טלה- לא מתובלת)

1/2 צרור פטרוזיליה

2 בצלים לבנים, קלופים

2 כפיות מלח דק

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים או טוחנים את הבצל והפטרוזיליה.
  2. מוסיפים אותם למסת הבשר הטחון, מתבלים במלח ופלפל ולשים ליצירת מסה הומוגנית.
     
  3. יוצרים 8 כדורים שווים בגודלם וממלאים איתם את חצאי הפיתות.
  4. מהדקים את הפיתות, שפה אל שפה, מברישים בשמן זית או שומן בקר, וצולים על מנגל פחמים מכל הכיוונים במשך 4 דקות.

צילום: ירון ברנר
זוללים: יהונתן בורוביץ' וארז קומרובסקי במסעדת m25 (צילום: ירון ברנר)

עראייס צמחוני

המצרכים (ל-4 מנות):

3 חצילים קלויים על אש גלויה, ללא קליפה, מסוננים

4 כוסות עדשים שחורות מבושלות ומסוננות

1 בצל לבן קצוץ

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח דק

4 פיתות חצויות

צילום: ירון ברנר
ארז קומרובסקי ויהונתן בורוביץ' m25 (צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 

  1. קוצצים את בשר החציל הקלוי ומערבבים עם העדשים, הבצל, שמן הזית והמלח.
  2. מערבבים היטב.
  3. חוצים את הפיתו.
  4. יוצרים 8 כדורים שווים בגודלם וממלאים איתם את חצאי הפיתות.
  5. מהדקים את הפיתות, שפה אל שפה, מברישים בשמן זית, וצולים על מנגל פחמים מכל הכיוונים במשך 4 דקות.


 

סלט עגבניות וטחינה

המצרכים (ל-4 מנות):

6 עגבניות בשלות אדומות, חתוכות לקוביות

1 בצל לבן קצוץ

1/2 צרור נענע קצוץ

3 פלפלים ירוקים חריפים, פרוסים דק

4 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

קורט מלח אטלנטי

קורט פלפל שחור גרוס טרי

צילום: ירון ברנר
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
  2. מתבלים בשמן זית ומיץ לימון, ומגישים עם טחינה מאיכות טובה.

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עראייס, המנה של שנת 2016
עראייס, המנה של שנת 2016
צילום: ירון ברנר
מומלצים