שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כך תכינו את המנה של השנה: עראייס
    בדברי הימים של הקולינריה הישראלית, שנת 2016 לבטח תיזכר כשנת העראייס - אותה פיתה ממולאת בבשר טחון ומשוחה בשומן - ארז קומרובסקי מבקר את השף יהונתן בורוביץ, בשיפודיה הקטנה בשוק הכרמל בתל אביב, ולומד להכין שתי גירסאות של המאכל האהוב

    צילום: ליאור פז

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    עראייס טלה

    מצרכים (ל-4 מנות):

    4 פיתות חצויות

    מעט שומן בקר או שמן זית לצלייה

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    למילוי -

    280 גרם בשר בקר טחון עם 40 גרם שומן טלה (בקשו מהקצב החביב עליכם ערובת קבב טלה- לא מתובלת)

    1/2 צרור פטרוזיליה

    2 בצלים לבנים, קלופים

    2 כפיות מלח דק

    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

     

    אופן ההכנה:

    1. קוצצים או טוחנים את הבצל והפטרוזיליה.
    2. מוסיפים אותם למסת הבשר הטחון, מתבלים במלח ופלפל ולשים ליצירת מסה הומוגנית.
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       
    3. יוצרים 8 כדורים שווים בגודלם וממלאים איתם את חצאי הפיתות.
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    4. מהדקים את הפיתות, שפה אל שפה, מברישים בשמן זית או שומן בקר, וצולים על מנגל פחמים מכל הכיוונים במשך 4 דקות.

    זוללים: יהונתן בורוביץ' וארז קומרובסקי במסעדת m25 (צילום: ירון ברנר)
    זוללים: יהונתן בורוביץ' וארז קומרובסקי במסעדת m25(צילום: ירון ברנר)

    עראייס צמחוני

    המצרכים (ל-4 מנות):

    3 חצילים קלויים על אש גלויה, ללא קליפה, מסוננים

    4 כוסות עדשים שחורות מבושלות ומסוננות

    1 בצל לבן קצוץ

    1 כף שמן זית

    1/2 כפית מלח דק

    4 פיתות חצויות

    ארז קומרובסקי ויהונתן בורוביץ' m25 (צילום: ירון ברנר)
    ארז קומרובסקי ויהונתן בורוביץ' m25(צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה: 

    1. קוצצים את בשר החציל הקלוי ומערבבים עם העדשים, הבצל, שמן הזית והמלח.
    2. מערבבים היטב.
    3. חוצים את הפיתו.
    4. יוצרים 8 כדורים שווים בגודלם וממלאים איתם את חצאי הפיתות.
    5. מהדקים את הפיתות, שפה אל שפה, מברישים בשמן זית, וצולים על מנגל פחמים מכל הכיוונים במשך 4 דקות.


    יהונתן בורוביץ': המצולם אינו דוגמן, הוא רק נראה כך (צילום: ירון ברנר)
    יהונתן בורוביץ': המצולם אינו דוגמן, הוא רק נראה כך(צילום: ירון ברנר)
     

    סלט עגבניות וטחינה

    המצרכים (ל-4 מנות):

    6 עגבניות בשלות אדומות, חתוכות לקוביות

    1 בצל לבן קצוץ

    1/2 צרור נענע קצוץ

    3 פלפלים ירוקים חריפים, פרוסים דק

    4 כפות שמן זית

    1 כף מיץ לימון

    קורט מלח אטלנטי

    קורט פלפל שחור גרוס טרי

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה: 

    1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
    2. מתבלים בשמן זית ומיץ לימון, ומגישים עם טחינה מאיכות טובה.

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "כך תכינו את המנה של השנה: עראייס"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים