שתף קטע נבחר

תקף אתכם כלב? הפיצוי יכול להגיע למיליונים

פיצוי על פגיעה בעקבות תקיפת כלב עשוי להגיע למאות אלפים ואף מיליוני שקלים. על בעל הכלב מוטלת על פי חוק אחריות מוגברת בכל הנוגע לנזקי גוף שנגרמו. למרות זאת, מסתבר כי קיימות לא מעט תלונות שווא, בעקבותיהן פוצו בעלי כלבים בלא במעט כסף על עוגמת הנפש שנגרמה – להם ולכלבם

הותקפתם על ידי כלב? מציאות של תקיפת כלבים אינה נדירה. לא מדובר בהכרח רק במקרה של אדם שננשך על ידי כלב. טווח הפגיעות רחב וכולל גם כלב שרץ וגרם לרוכב אופנים ליפול, כלב שרדף אחרי ילדים משחקים בגינה, הבהיל אותם וגרם להם לחבלות, מקרים בהם כלבים התנפלו על עוברי אורח, הבהילו וגם נשכו.

 

  • החל מאוקטובר: הוזלה בביטוח החובה לרכב

 

"החוק הישראלי מטיל על בעלי הכלב אחריות מוגברת בכל הנוגע לנזקי גוף שגרמו", אומרים עורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און, מומחים בדיני ביטוח ונזיקין. "אין צורך להוכיח התרשלות של בעל הכלב. מספיק להוכיח שנגרם נזק גוף כתוצאה מתקיפת הכלב. הנחת המחוקק היא, שלבעל הכלב תמיד יש שליטה עליו, ואם הכלב גרם לנזק – הבעלים הם שיצטרכו להוכיח כי אינם אשמים, ולא התובע".

 

לדבריהם, לבעל הכלב תהיה הגנה במקרים מסוימים כגון אם הנזק נגרם כתוצאה מהתגרות מוכחת של המותקף בכלב, אם הנפגע נכנס לשטח של הבעלים שלא כדין, או אם הנפגע תקף את בעלי הכלב או את אחד מבני משפחתו הקרובה (בן זוגו, הוריו או ילדו). כלומר נטל הראיה מתהפך – בעל הכלב הוא שצריך להוכיח שלא התרשל בשמירה על הכלב שתקף.

 

מה עושים כדי לתבוע במקרה של תקיפה?

 

תחילה צריך לאתר את בעליו של הכלב. יצוין, כי כלב שברח מכלביה עירונית נחשב כשייך לעירייה. יש לאסוף את כל הפרטים הנדרשים של בעלי הכלב ומומלץ לצלם את הכלב עצמו. יש להגיש תלונה במשטרה ולדווח לרשויות על התקיפה.

 

"חשוב מאוד לאסוף ראיות, מהר ככל הניתן. למשל - צילומים של מקום הפגיעה, צילומים של הפגיעה עצמה, איסוף עדויות של עדי ראיה ושמיעה על שהתרחש באירוע עצמו, לרבות איסוף פרטי העדים (לצורך התקשרות עתידית), צילום התיק שנפתח במשטרה, אם נפתח, איסוף כל התיעוד הרפואי, בדיקת תלונות קודמות, אם היו, וכיצד טופלו, איסוף הוכחות לעניין נזקים, מכל סוג, שנגרמו בגין האירוע ועוד", אומרים כהן ובר-און.

 

מה סכום הפיצוי שניתן לקבל?

 

מסתבר שבמקרים מסוימים ניתן לקבל פיצוי, באמצעות טיפול משפטי הולם, בסכומים של מאות אלפי שקלים ואפילו מיליונים.

 

כך למשל, נאלץ אדריכל לפצות אישה שננשכה על ידי כלבו, לאחר שהאישה ניסתה ללטף את הכלב. בית המשפט פסק לחובתו תשלום פיצויים של 1.7 מיליון שקל, וכן מאות אלפי שקלים נוספים בגין שכר טרחת עו"ד.

 

לפעמים גם אדם "נושך" כלב

לבעלי הכלבים כדאי לדעת בהקשר זה כי חברות הביטוח מציעות פוליסה הנותנת מענה לאחריות החוקית של בעל הפוליסה כלפי צד שלישי בשל נזק שנגרם על ידי בעלי חיים. מומלץ לבחון את תנאי האחריות הנקובים בפוליסה ואת גבול הפיצוי והאם ניתן כיסוי ביטוחי לסוג הכלב המדובר (אין ביטוח לכלבים המוגדרים מסוכנים).

 

"חשוב לזכור, שהכיסוי הביטוחי כפוף לכך, שהבעלים יעמוד בתנאי החוק - חובה להחזיק ברישיון לכלב בן 3 חודשים ומעלה, על הכלב להיות קשור ברשות הרבים, אסור ברצועה וזמם כחוק (לכלב מסוכן). הכלב גם נדרש להיות מחוסן", מוסיפים עורכי הדין.

 

בהתאם לפקודת הכלבת, בעל חיים שנשך אדם יובא להסגר על ידי בעליו בתוך 24 שעות ממועד הנשיכה. מטרת ההסגר היא למנוע נשיכות ומגע נוסף, ולבחון אם בעל החיים מראה סימנים קליניים אשר עלולים להצביע על חשד למחלת הכלבת.

 

למרות האמור, לעיתים, דווקא הכלב ובעליו הם הקורבנות ה"ננשכים". לעיתים מועלות תלונות שווא בדבר נשיכות כלב שלא היו ולא נבראו. זאת, על מנת לנקום בבעל הכלב, לגרום לכך שכלבו יילקח ממנו ויושם בהסגר בכלביה.

 

כך, באחד המקרים, הגיש מתלונן תלונת שווא כאילו ננשך על ידי כלבה של שכנתו והכלב הוצא מידיה המסורות, נמנע ממנו טיפולה האוהב, והוא הוכנס להסגר בן 10 ימים.

 

בית המשפט קבע, שמדובר בתלונת שווא, אשר "נולדה" מתוך רצון של המתלונן לנקום בשכנתו. בית המשפט פסק לטובת השכנה פיצוי בסך 64,000 שקל בגין עוגמת הנפש, ששולמו לה על ידי המתלונן.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
כלב בארה"ב שהרג תינוק בן 3 ימים
צילום: רויטרס
צילום: צביקה טישלר
עו"ד רענן בר-און
צילום: צביקה טישלר
עו"ד ורד כהן
מומלצים