שתף קטע נבחר

חשד: מכרו מסנני מים לקשישים והונו במאות אלפים

המשטרה הגישה הצהרת תובע נגד בני משפחה מהגליל שמכרו מסנני מים לקשישים ולאחר מכן עשקו אותם והשתמשו בפרטי האשראי שלהם. היקף ההונאה: מאות אלפי שקלים. בין הקורבנות גם חברת כנסת לשעבר

 

 

מפלג ההונאות במחוז הצפוני במשטרה, יחד עם רשות המסים, סיימו היום (ה') חקירה של בני משפחה מהגליל המערבי, החשודים כי במשך שנים הונו ועשקו עשרות קשישים ששילמו להם מאות אלפי שקלים. על פי החשד, בני המשפחה מכרו לקשישים מערכות לטיהור מים, ובהמשך הוציאו מהם כספים נוספים במרמה, בתואנה של שדרוגים, החלפת מסננים, ביטוחים ועוד. על פי החשד, החשודים השתמשו גם בכרטיסי האשראי של הלקוחות לרכישת מוצרים שונים עבור עצמם.

 

החקירה החלה לפני יותר משלושה חודשים, לאחר שאנשי מפלג ההונאה זיהו מאפיינים דומים בכמה תלונות שהוגשו בתחנות משטרה שונות ברחבי הצפון. לאחר גביית העדויות התגלו עוד מקרים שכלל לא דווחו. עם מעצרם של בני המשפחה היו בידי המשטרה 15 תלונות ומאז נוספו שלוש תלונות נוספות.  

טקרטורון שהמשטרה החרימה (צילום:  דוברות המשטרה) (צילום:  דוברות המשטרה)
טקרטורון שהמשטרה החרימה(צילום: דוברות המשטרה)

"החשודים הציעו לקשישים רכישת ציוד כל שהוא", סיפר רפ"ק עידו קליין, ראש מפלג ההונאות במחוז צפון במשטרה. "במרבית המקרים מדובר היה במסנן מים, אך הם מכרו גם שואבי אבק. הם גבו תשלומים מופרזים וממושכים, וחייבו את הקשישים בחיובים שונים בתמורה לאחריות ושדרוגים. מדובר בתשלומים שהגיעו פעמים רבות לסכומים של 80-70 אלף שקל. היו גם מקרים קיצוניים של 130 ואף 220 אלף שקל, שנגבו מקשישה בקיבוץ גדות".

 

לדברי הקצין, בני המשפחה חשודים כי עשו שימוש בפרטי כרטיסי האשראי של הקשישים לשימושם הפרטי, כגון בתי מלון תשלומי חשמל ועוד.

כסף שהמשטרה חילטה מהחשודים בהונאה (צילום:  דוברות המשטרה) (צילום:  דוברות המשטרה)
כסף שהמשטרה חילטה מהחשודים בהונאה(צילום: דוברות המשטרה)
 

עדנה סולודר, תושבת קיבוץ גשר בעמק הירדן (וח"כית לשעבר), מספרת כי במשך קרוב לחמש שנים הוציאו ממנה החשודים עשרות אלפי שקלים בשיטות שונות. "אני בסך הכל קניתי מהם מכשיר למים צלולים כי יש אצלנו הרבה אבנית. הם אמרו שהמכשיר שלהם יותר משוכלל מזה של 'תמי 4'. ואז התחילו הבעיות.

 

בכל פעם הם הביאו מכשיר חדש, ובכל פעם שהתקלקל הם אמרו שאין חלפים וצריך שוב מכשיר חדש, למרות שהיה לי ביטוח. יותר מזה: אישרתי להם למסור את כרטיס האשראי שלי לחברה שהם עבדו איתה, ואז גיליתי שהם מסרו את המספר לכל מיני חברות. ירדו תשלומים לחברה של חומרי בניין, תיירות, חשמל.

 

סולודר הוסיפה כי במהלך השנים החליפה החברה את שמה שלוש פעמים. היא הביעה תקווה כי כעת תפעל המדינה למחיקת החברות הללו והיא תוכל לבטל את המשיכות העתידיות. לדבריה, עוד ארבע משפחות בקיבוצה נפלו קורבן לבני המשפחה.

 

בזמן המעצר תפסה המשטרה כלי רכב, טרקטורון וכסף במזומן שהיו ברשות המשפחה. במשטרה ציינו כי החשודים השתמשו בשישה שמות שונים של חברות: "מיקרוליין", "H2O4life", "פמה", "פלס ומים", "פאלס חומרי בניין" ו"הדברת נטו".

 

היום הובאו בני המשפחה פעם נוספת להארכת מעצר בבית משפט השלום

 בטבריה והתובע המשטרתי הגיש הצהרת תובע בשם הפרקליטות. בהצהרה נטען כי בימים הקרובים יוגש נגד החשודים כתב אישום הכולל עבירות עושק, מרמה והונאה ועבירות בכרטיס חיוב (כרטיס אשראי). מעצרם של בני המשפחה הוארך עד יום ראשון.

 

בין העצורים האחים נסים ואבנר אזולאי, אמם עידה לנקרי ואשתו של אבנר, מרינה אזולאי.  עו"ד ליאור דוידי, המייצג את נסים אזולאי: "מרשי שיתף פעולה עם היחידה החוקרת ומכחיש את המיוחס לו". עו"ד עומר סנעאללה המייצג את אבנר אזולאי, אמר כי גם הוא מכחיש את החשדות נגדו. "הוא נתן גרסה והסברים לכל דבר. אם יוגש כתב אישום נלמד את החומרים ונתמודד עם הטענות. נראה על איזה עבירות יוגש כתב האישום בסופו של דבר".

 

עו"ד ציון שמעון, סניגורה של מרינה אזולאי: "מרשתי מסרה גרסה מפורטת. היא לא הכריחה אף אחד לרכוש את המוצרים. הכל נעשה במודעות מלאה של הלקוחות. היא לא הצמידה אקדח לרקה של הלקוח לשלם את הסכום המבוקש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  דוברות המשטרה
טרקטורון שחולט על ידי המשטרה
צילום: דוברות המשטרה
מומלצים