שתף קטע נבחר

היהודים של ריו 2016: "נרגש לייצג את העם היהודי"

אומרים שהעם היהודי חזק בעיקר במוח, אבל לריו 2016 מתקבצים ובאים כמה מאחינו בית ישראל שכבר הוכיחו שלא רק: מקנדה וארה"ב, ניו-זילנד ואוקראינה - קבלו את הספורטאים שאולי יזכו את העם היהודי במדליות זהב באולימפיאדה

 

 

אולימפיאדת לונדון 2012. על המזרן באולם ההתעמלות עולה לתרגיל נערה צעירה מארה"ב. לפתע, בוקע מהרמקול אחד השירים המזוהים ביותר עם העם היהודי – "הבה נגילה". מספר דקות לאחר מכן, לאחר תרגיל נהדר, מקבלת הנערה, אלי רייזמן, מדליית זהב.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

קל להניח שהמדליה הזאת שימחה לא רק את האמריקנים, אלא גם מיליוני יהודים ברחבי העולם שהתרגשו מהמחווה הגדולה שעשתה רייזמן לשורשיה היהודיים. המתעמלת עצמה אמרה לאחר מכן כי "רציתי להשתמש במוזיקה יהודית ולא חשבתי פעמיים. ידעתי שהקהל ימחא כפיים, וזה מה שהיה. ראיתי דגלי ישראל ודגלי ארה"ב מונפים יחד באוויר, וזה היה פשוט מדהים. אחר כך הקדשתי את המדליה לזכר י"א חללי מינכן".

 

קראו עוד בערוץ היהדות  

 

אגב, מי שמצפה לשחזור החוויה בריו, עלול להתאכזב, לאחר שרייזמן אמרה כי לא תשתמש שוב בשיר הזה, בכדי לשמר את הזיכרונות הטובים שלה מלונדון, ומעוד כמה סיבות מובנות מאליהן.

 

ארבע שנים לאחר מכן, בעוד מספר שבועות, יתייצבו שוב ספורטאים מרחבי תבל לאירוע הספורט הגדול בעולם, הפעם בריו שבברזיל. מתוך 10,500 הספורטאים הצפויים להשתתף באולמפיאדה, יהיו, מלבד המשלחת הישראלית (47 חברים) - נציגים יהודים נוספים, חלקם אף בעלי סיכוי גבוה למדליות.

 

הסייף האולימפי עוד לא פגש את הקרובים בישראל

נתחיל באותה רייזמן, שרק לפני כשבועיים הבטיחה את המקום שלה בריו לאחר שניצחה במבחנים האמריקניים. במונחי התעמלות, רייזמן בת ה-22 היא ממש ותיקה, ואף מכונה "הסבתא" של הנבחרת האמריקנית, אבל במבחנים היא הוכיחה שיש לה עדיין יכולות גבוהות מאוד, והיא בהחלט מועמדת להגיע רחוק גם באולימפיאדה.

 

 

רייזמן, שגם השתתפה בתוכנית הטלוויזיה "רוקדים עם כוכבים" בארה"ב, והדליקה את הלפיד במכביה ב-2013, נחשבת לכוכבת גדולה, וצפויה למשוך לא מעט תשומת לב כשרבים ינסו לראות האם היא משחזרת את ההישג שלה מאולימפיאדת לונדון.

 

חבר נוסף במשלחת האמריקאית הוא הסייף הצעיר אלי דרשוויץ'. עבורו זו תהיה האולימפיאדה ראשונה. בשיחה עם ynet, הוא אומר כי "יש לי התרגשות עצומה לקראת המשחקים. אני נרגש לייצג את המדינה שלי, הענף שלי ואת העם היהודי באירוע ספורט שמאחד את כל העולם".

 

"התאמנתי קשה מאוד, אבל בסוף הכל מסתכם ליום אחד של תחרות, ונראה איך העבודה הקשה תשתלם. אני מאמין שאני יכול לחזור הביתה עם מדליה, אבל בכל מקרה אני מתכוון להמשיך להתחרות גם אחרי האולימפיאדה".

 

דרשוויץ' הוא נכד לזוג ניצולי שואה מפולין, ששרדו את המלחמה אחרי שהוסתרו וברחו לכיוון אוזבקיסטן. "באחת התחרויות שלי הגעתי לאוזבקיסטן, ועליתי על קברו של אבי-סבי במדינה", הוא מספר. "גדלתי בקהילה יהודית קונסרבטיבית במסצ'וסטס, וחגגתי שם בר מצווה. אני חוגג את החגים ומחשיב את עצמי כחבר גאה בקהילה היהודית".

 

עוד תראו אותו כאן במכביה. דרשוויץ' (צילום: הוועד האולימפי האמריקאי) (צילום: הוועד האולימפי האמריקאי)
עוד תראו אותו כאן במכביה. דרשוויץ'(צילום: הוועד האולימפי האמריקאי)

 

דרשוויץ' עדיין לא ביקר בישראל, והוא מדגיש את המילה עדיין, "אבל אני מקווה בעתיד להשתתף במשחקי המכביה. יש לי כמה קרובים בישראל, אבל מעולם לא נפגשנו. חבל שאין סייפים במשלחת הישראלית, אבל אני מקווה לפגוש ולעודד נציגים מישראל במהלך המשחקים".

 

חברים יהודים נוספים במשלחת האמריקנית יהיו שוער הכדורמים הוותיק בן ה-39 מריל מוזס והכדורסלנית סו בירד (שאביה יהודי), שצפויה לפרוש מהנבחרת בתום המשחקים לאחר שתקטוף מדליית זהב נוספת.

 

השייטים שלנו באוקיאניה

הרחק משם, באוסטרליה וניו-זילנד, ינסו שייטות מקומיות להגן על התארים שלהן מלונדון. אוסטרליה תשלח את חותרת הקיאק ג'סיקה פוקס שזכתה במדליית הכסף בלונדון. פוקס, שנולדה להורים יהודים מצרפת, גדלה באוסטרליה מגיל 5, והוריה היו אף ספורטאים אולימפיים בענף. להוריה יש קרובי משפחה בישראל, ואמה אף הייתה חלק מהמשלחת הצרפתית למשחקי המכביה ב-1997.

 

ג'ו (קסם) אלאה (שוקרון) בלונדון (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ג'ו (קסם) אלאה (שוקרון) בלונדון(צילום: gettyimages)

 

קרוב לשם, בניו-זילנד, תצא לשוט ג'ו אלאה שהיא האלופה האולימפית מלונדון בשייט במפרשיות מדגם 470. אביה של אלאה, שוקי שוקרון, היה נשוי לניו-זילנדית שהכיר כשהגיעה לשרת בצה"ל. השניים הביאו לעולם את ג'ו אלאה, שאפילו יש לה שם ישראלי: קסם שוקרון.

 

לאחר גירושי ההורים עברה קסם שוקרון לשם ג'ו אלאה, וגדלה בניו-זילנד. אביה מתגורר במושב ינון במועצה אזורית באר טוביה. אלאה (שוקרון) סיפרה ל-ynet על "קשר חם לישראל".

 

"ביקרתי פעמים רבות את המשפחה שלי בארץ, ואפילו שטתי בים התיכון בעיקר באזור חיפה, באוקטובר שעבר. גדלתי בניו-זילנד, כך שאין לי קשר חזק מדי עם היהדות, אבל אנחנו אוכלים יחד ארוחות שישי וחוגגים חלק מהחגים, וזה בעיקרון מה שאני מכירה".

 

מה הציפיות שלך לריו 2016?

 

"אני חושבת שעשינו את ההכנות המתאימות, ואני לא יודעת לכוון לגבי המיקום או מדליות. אנחנו נשוט הכי טוב שאנחנו יכולות, ונקווה שהתוצאות יסתדרו בהתאם. ברור שאנחנו רוצות להצליח, אבל ניקח את זה שיוט אחד בכל פעם".

 

את בקשר עם חברי המשלחת הישראלית?

 

"אני מכירה רבים מחברי משלחת השייט הישראלית, ותמיד הייתי בקשר עם הגולשת מעיין דוידוביץ' (תתחרה עבור ישראל בתחרויות הגלישה) שגם הראתה לי את המקומות המעניינים בתל אביב כשביקרתי בארץ.

 

ג'וש ביינשטוק וסם שכטר יתחרו בכדורעף חופים (צילום: AP) (צילום: AP)
ג'וש ביינשטוק וסם שכטר יתחרו בכדורעף חופים(צילום: AP)

 

"ענף השייט הוא ענף קטן, וכולם מכירים את כולם, אבל אין ספק שיש לי קשר מיוחד עם השייטים הישראלים מכיוון שאני מבינה לא מעט עברית, ויש לי קשרי משפחה חזקים בארץ".

 

הזוג היהודי בכדורעף חופים: הופעת בכורה היסטורית

במקום אחר בגלובוס, הצליחו הזוג היהודי-קנדי בכדורעף חופים, ג'וש ביינשטוק וסם שכטר, להשיג ממש

ברגע האחרון את הכרטיס לריו. השניים גברו על זוג קנדי אחר במשחק אחד על כל הקופה, ועבור ביינשטוק זו תהיה הופעה שנייה במשחקים אחרי שהתחרה בלונדון עם שותף אחר. ככל הנראה, זו תהיה הופעת בכורה היסטורית של זוג יהודי בענף הזה באולימפיאדה.

 

באצטדיון האתלטיקה אפשר יהיה לעקוב אחרי "היהודיה המהירה בעולם", אולסיה פוב מאוקראינה, שצפויה להשתתף בתחרות ל-100 מטר נשים. פוב ביקרה בעבר בארץ ואף התאמנה עם האצנית המקומית, אולגה לנסקי.

 

במהלך המשחקים יתכן מאוד שהעין של הצופה הישראלי תזהה פה ושם איזה מגן דוד או סממן יהודי אחר בקרב המשתתפים, כך שגם אם חלילה לא תניב המשלחת הישראלית את מספר המדליות שמייחל להן העם היושב בציון - יתכן שבכל זאת הוא ירשום לעצמו עוד כמה מדליות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
אלי רייזמן
צילום: gettyimages
צילום: הוועד האולימפי האמריקאי
"חבל שאין סייפים במשלחת הישראלית". אלי דרשוויץ'
צילום: הוועד האולימפי האמריקאי
מומלצים