שתף קטע נבחר

ארגון יהודי-אמריקני מתכנן להכניס סיוע לגולן הסורי

צה"ל בוחן בקשת הארגון ההומניטרי "עמליה" להעביר סיוע לאזור קוניטרה הנמצא בשליטת המורדים. הפעילות צפויה לצאת לדרך בשבועות הקרובים. נשיא הארגון: "זה חשוב כדי להראות לעולם ולסורים מי אנחנו הישראלים"

אחרי יותר מחמש שנים של לחימה בסוריה, ישראל עשויה לאפשר לארגון הומניטרי יהודי-אמריקני להכניס סיוע בצורה מסודרת וגלויה למדינה. מדובר בארגון "עמליה" שבראשו עומד איש העסקים מוטי כהנא, שחותר להביא להקמה של "אזור בטוח" בקרבת הגבול כדי להחזיר את החיים לשגרה כלשהי - שגרה שהושבתה בעקבות המלחמה העקובה מדם.

 

באותו אזור מדובר אין נוכחות, כמובן, של הצבא הסורי, אלא בעיקר של ארגוני מורדים מקומיים. המטרה של הארגון היא להקים מחדש את הקהילה האזרחית בקוניטרה ולפעול בשלושה מישורים: הראשון הוא הכנסת ציוד רפואי והקמה של בית חולים שדה על מנת שהסורים לא יצטרכו לעבור את הגבול לשם קבלת טיפול רפואי. השני הוא שיקום מוסדות החינוך וחזרה לשגרה של לימוד בבתי הספר. המישור השלישי הוא כמובן הכנסת מצרכים חיוניים ומזון.

 

מדובר צה"ל נמסר בעניין: "נבחן שיתוף פעולה מול ארגונים שונים לפעול לסיוע הומניטרי לאוכלוסייה הסורית". 


"זה חשוב כדי להראות לעולם ולסורים מי אנחנו הישראלים", אמר כהנא ל-ynet. "המצב שם יותר קשה מאשר בעזה וחשוב שהעזרה תבוא מכולם. אנחנו זקוקים לסיוע של הקהילה הבינלאומית". כהנא ביקש להבהיר: "אנחנו לא בעד אסד ולא בעד דאעש. חשוב שהעם הסורי יבין את זה כדי שיהיו קשרי ידידות בין הצדדים". אם אכן תאושר הפעילות, היא אמורה לצאת לדרך בשבועות הקרובים בתיאום עם צה"ל.

 

בחודש שעבר התעורר שיח חריף בתקשורת הערבית וברשתות החברתיות לאחר שהועלו תמונות שתיעדו מוצרי מזון ישראליים שהוכנסו למחוז אל-קוניטרה, ששטחים נרחבים ממנו נמצאים בשליטת האופוזיציה הסורית.

בעוד ארגוני מורדים, בהם "צבא סוריה החופשי", נהנים מהסיוע ומעודדים את הכנסתו, ארגוני מורדים אחרים תוקפים בעוצמה את היוזמה ואת נמעניה: "זה עלבון לקבל מזון מהישות הציונית העושקת את הגולן".

 

התמונות הגיעו גם לכלי תקשורת ורשתות המזוהים עם כוחות המורדים וכן לכאלה המזוהים עם המשטר הסורי – שניצלו כמובן את התמונות להאשים את ישראל בשיתוף פעולה עם המורדים. מבין מצרכי המזון שתועדו היו שקיות אורז וקמח שככל הנראה הוכנסו לסוריה מישראל, אך לא ידוע מתי או על ידי מי.

 

בעיתון "אל-קודס אל-ערבי" צוטט גורם בשטח שטען כי אין זו הפעם הראשונה שנכנס סיוע ישראלי מסוג זה לאזורי השליטה של האופוזיציה: "הסיוע החל להיכנס מאז 2013 וקצב הכנסתו גדל אחרי שירדן סגרה את הגבול עם סוריה". אותו גורם גם סיפר כי הסיוע המדובר עורר חילופי האשמות בין קבוצות המורדים השונות שניסו לצייר את מי שקיבל את הסיוע כבוגד ו"משת"פ של הציונים".

 

יואב זיתון השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים