שתף קטע נבחר

ארדואן מטהר: סגר 16 ערוצי טלוויזיה ו-45 עיתונים

עוד צעד לקראת דיקטטורה טורקית: הנשיא ארדואן מגביר את המאבק נגד יריביו אחרי הפוטש הכושל, והפעם מתרכז בתקשורת. הוא סגר את העיתון הנפוץ במדינה "זאמאן", שלוש סוכנויות ידיעות ובהן "צ'יהאן" ו-23 תחנות רדיו

  

ארדואן. התקשורת משלמת את מחיר ההפיכה שכשלה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ארדואן. התקשורת משלמת את מחיר ההפיכה שכשלה(צילום: AFP)

 

מבצע הטיהורים של נשיא טורקיה נמשך, והפעם התקשורת היא הקורבן: הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן סגר שלוש סוכנויות ידיעות, 16 ערוצי טלוויזיה, 23 תחנות רדיו ו-45 עיתונים יומיים, כחלק מהמאבק הבלתי פוסק שהוא מנהל נגד יריביו, לאחר ניסיון ההפיכה הכושל לפני יותר משבוע. כך דווח אתמול בערב (יום ד') ב-"CNN טורק". בין היתר נסגרו העיתון הנפוץ במדינה "זאמאן", סוכנות הידיעות הגדולה "צ'יהאן", ותחנות הטלוויזיה "דוניה" ו"קנאל-טורק".


דוכן עיתונים בטורקיה. חשש מדיקטטורה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
דוכן עיתונים בטורקיה. חשש מדיקטטורה(צילום: EPA)
 

בנוסף דווח על פיטוריהם של 2,400 אנשי צבא נוספים. צעדים אלה, לצד רבים אחרים שבהם נקט ארדואן מאז הפוטש הכושל, יגבירו עוד יותר את החשש בקרב ארגוני זכויות אדם לגבי המתרחש בטורקיה - ויחזק את הטענה שהיא פוסעת לעבר הפיכתה לדיקטטורה.

 

 

אתמול דיווחה סוכנות הידיעות הטורקית "אנטוליה" כי הרשויות בטורקיה עצרו 47 עיתונאים ובכירים לשעבר בעיתון "זמאן". אנשי העיתון נעצרו בחשד כי הם תומכים של איש הדת פתהוללה גולן,

המואשם על ידי ארדואן באחריות לניסיון ההפיכה הכושל במדינה.

 

צבא טורקיה פרסם אתמול הודעה שבה צוין כי 8,651 חיילים וקצינים, שמהווים אחוז וחצי מכוח האדם בצבא, היו מעורבים בניסיון ההפיכה הכושל במדינה. בהודעה נמסר כי המורדים היו חלק מ"רשת טרור של איש הדת פתהוללה גולן", וכי הם השתמשו ב-24 מטוסי קרב ו-37 מסוקים.

 

מאז ניסיון ההפיכה לפני כמעט שבועיים ניצל ארדואן את המצב כדי להפעיל תוכנית טיהור, שרבים טוענים שהייתה מוכנה מראש, ובמסגרתה עצר, השעה ופיטר יותר מ-60 אלף חיילים, שוטרים, שופטים, מורים ועובדי ציבור. בין השאר הוא הדיח 1,577 דיקנים באוניברסטאות, הורה לסגור 1,043 בתי ספר פרטיים, והוציא צווי מעצר לעשרות עיתונאים.

 

ארדואן ובכירי משטרו הבטיחו עונשים כבדים לכל מי שיימצא מעורב בניסיון ההפיכה, והכריזו על מצב חירום במדינה שיימשך שלושה חודשים. בקהילה הבינלאומית, ובייחוד באיחוד האירופי, מודאגים ממסע הטיהורים הטורקי ומהפגיעה בזכויות אדם במדינה.


פורסם לראשונה 27/07/2016 22:01

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ארדואן. לא עוצר
צילום: רויטרס
מומלצים