שתף קטע נבחר

הצעת חוק לביטול עמלת הפריטה בנתב"ג

הצעת חוק חדשה מבקשת לבטל את העמלות הנגבות עבור פריטת כסף בטרמינל בנתב"ג. בנק הפועלים הוא היחיד המפעיל עמדת המרה בטרמינל, עבורה הוא משלם סכומים גדולים לרשות שדות התעופה. הבנק: עלויות החזקת הדלפקים גבוהות מאוד

פורטים לפני שממריאים? הצעת חוק חדשה מבקשת לבטל את העמלות הנגבות עבור פריטת כסף בטרמינל בנתב"ג.

 

 

לא סוד הוא שעלות המרת מטבע חוץ בנתב"ג היא היקרה ביותר מבין האפשרויות השונות להמיר כסף – מעמדות הצ'יינג', בנק הדואר והמכשירים האוטומטיים למשיכת מזומנים בסניפי הבנקים .

 

לשם השוואה המרה של 100 דולר תעלה בדלפק בטרמינל 3 סכום של 5.3 דולר וזאת בנוסף לשער ההמרה הגבוה בכמה אגורות מהשער היציג. כלומר עלות ההמרה עומדת על כ-7% מהסכום במקרה הזה, זאת לעומת עלות של כ-1.5% בהמרה מחוץ לנתב"ג.

 

אך העמלות לא מסתכמות בהמרה בלבד, אלא גם בפריטה. עבור פריטה של מט"ח בטרמינל בסכום של עד 500 דולר, תידרשו לשלם 5 דולר. בסכום העולה על 500 דולר העלות היא 0.5% מהסכום ובכל מקרה תידרשו לשלם מינימום 10 דולר.

 

לא ברור עד כמה אנשים משתמשים בשירותי הפריטה, אולם בהצעת החוק שתגיש היום (ה') חברת הכנסת שולי מועלם (הבית היהודי) נכתב כי "נמל תעופה הינו מקום שמטבעו השהות בו היא ארוכה. תיירים ישראליים וזרים שזקוקים לשירותים המחייבים שימוש במטבעות, פונים אל בעלי החנויות על מנת שיפרטו את השטרות שברשותם למטבעות.

 

"לעיתים קורה שבעלי החנויות לא פורטים כסף משום שאין להם או שהם לא מעוניינים בכך. במצב כזה התייר נאלץ לגשת לסניף הבנק במקום, אולם שם הוא נדרש לשלם עבור הפריטה. אולם על מה ולמה התייר נדרש לשלם? כאשר מתבצע המרת מט"ח יש שערי מכירה וקנייה. אולם במקרה זה מדובר למשל על החלפת שטר דולר אמריקני למטבעות ואין הצדקה לגבות על זה תשלום".

 

לדברי ח"כ מועלם: "תיירים מהארץ ומחו"ל הם קהל שבוי כל עוד הם בנמלי התעופה ויש המנצלים את המצב כדי להרוויח. ניצול המצב כדי לגבות מהם תשלומים מיותרים אינו ראוי ואינו מוצדק, בפרט שמחוץ לגבולות נמל התעופה ניתן להשיג את השירות בחינם. נכון שמדובר אמנם בסכומים לא גדולים, אבל עדיין דין פרוטה כדין מאה."

 

נציין כי איסור גביית עמלה על פריטה, יפגע בבנק הפועלים המפעיל את הסניף בטרמינל. מבדיקה מול בעלי עסקים אחרים בטרמינל 3 עולה כי עבור החזקת העסק נדרש לשלם לרשות שדות התעופה דמי שכירות גבוהים במיוחד ובנוסף סכום מסויים מהמחזור הכספי של העסק. בעבר היו עוד דלפקי המרה בטרמינל, אך הם נסגרו בשל העלויות הכספיות הרבות שמפעיליהם התקשו לעמוד בהן, ולמעשה ההערכה היא, לדברי גורמים בענף, כי הבנק מפסיד כסף בהפעלת הסניף, אולם מעוניין להשאר בטרמינל לצורך הנראות בלבד.

 

מבנק הפועלים נמסר בתגובה: "מומלץ לבחון את השירותים שמוענקים בדלפקי הבנק בנתב"ג בראייה כוללת. עלויות החזקת הדלפקים הן גבוהות מאוד, כולל תשלומים גבוהים שמשלם הבנק לרשות שדות התעופה ועלויות הובלה ואבטחה של מגוון 32 מטבעות, שהן ייחודיות לפעילות הדלפק בנתב"ג. בכל מקרה, משיכת מט"ח ממכשירי הבנקט של הבנק, הן בסניפים והן בנתב"ג, פטורה מעמלת חליפין.

 

"בנק הפועלים מציע מגוון שירותים לביצוע פעולות במט"ח, ביניהם שירות "מט"ח בטרמינל" שמאפשר להזמין באמצעות פועלים באינטרנט או באפליקציה, מט"ח ב-32 מטבעות, כולל בחירת סוג השטרות, ולקבלם בסניף בנתב"ג לפני הטיסה. השירות הזה יורחב בימים הקרובים ללקוחות כל הבנקים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: אוהד צויגנברג
ח"כ שולי מועלם
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים