שתף קטע נבחר

עלו כדי להתגייס לצה"ל: "זה המקום הנכון להיות בו עכשיו"

נועם אטלאן עלה לארץ לבדו ומתכוון להתגייס לחטיבת גולני, שבה שרת אביו. "ידעתי שמסוכן בישראל אבל יש לנו את הצבא והחיילים שלנו". דניאל רגולסקי מארה"ב מקווה להגיע ליחידה הכי קרבית: "אמא שלי כל הזמן דואגת"

 

 

עונת הגיוסים הקרביים נמצאת כעת בעיצומה, וצעירים רבים עם בני משפחותיהם גודשים בחודשים יולי-אוגוסט את לשכת הגיוס בתל השומר. בין הצעירים היו בשבוע האחרון גם כמה עולים חדשים שהגיעו לארץ לבדם ולא מתכוונים לוותר על שירות קרבי משמעותי. "בגלל שרציתי להיות קרבי אמא שלי כל הזמן דואגת", סיפר דניאל רגולסקי שמשפחתו מתגוררת בניו ג'רזי.

 

נועם אטלאן, בן 19, השאיר את הוריו ושני אחיו בפריז ובעוד כשבועיים יהיה חייל קרבי מן המניין. "החיים בישראל מאוד שונים מצרפת", הסביר. "עליתי לבד לארץ, המשפחה שלי נשארה בצרפת, יש לי שם אח בן 15 ואחות בת 17". אביו של נועם עלה לארץ בשנת 1989, התגייס לגדוד 51 בגולני ונועם החליט ללכת בעקבותיו.

 

"רציתי לעלות לארץ ולהתגייס לצבא, בדיוק כמו שאבא שלי עשה", אמר נועם. "הוא שירת בגדוד 51 בחטיבת גולני ושם גם אני רוצה לשרת. אחרי השירות אבא חזר לצרפת, אבל אני רוצה להישאר בישראל ולעשות עלייה". המשפחה של נועם רואה בחיוב את המסע לישראל."הם היו ממש גאים שרציתי לעלות לארץ", סיפר, "אני מתכנן להישאר בארץ ואחרי הצבא להתחיל ללמוד מנהל עסקים במכללת נתניה".

 

דניאל רגולסקי. "זה המקום הנכון בשבילי להיות בו עכשיו" ()
דניאל רגולסקי. "זה המקום הנכון בשבילי להיות בו עכשיו"

נועם השתתף במשך שמונה חודשים במכינה הקדם צבאית עמיחי הפועלת במסגרת המועצה הציונית בישראל וההסתדרות הציונית העולמית. סגן ומ"מ יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב חגואל, אמר: "אנחנו גאים בעשרות בני הנוער שהגיעו בשליחות ובדבקות לשרת את מדינת ישראל באהבה. היום אנו מחבקים אתכם ומודים לכם על כך שאתם נתח משמעותי עבורנו מהפסיפס הארץ ישראלי שכל כולו אהבת הארץ".

 

נועם סיפר ל-ynet כי המצב הביטחוני בארץ לא היווה שיקול עבורו. "ידעתי שמסוכן בישראל אבל יש לנו את הצבא והחיילים שלנו ועוד שבועיים אני אהיה בדיוק כמו החיילים האלה, עם מדים ונשק, ואגן על עם ישראל. חמש שנים לקח לי לקבל את ההחלטה ואני בטוח בה ומחכה כבר לרגע הגיוס". לשאלה האם כל המשפחה תלך בעקבותיו, ענה נועם "אנחנו כבר מדברים על זה שכל המשפחה תבוא לפה ותעשה עלייה כאשר האחים שלי יסיימו ללמוד. אחי רוצה ללכת אחריי, להתגייס ולבוא לישראל".

 

דניאל רגולסקי עלה לישראל מארה"ב לפני כשנתיים ובחודש אוגוסט הקרוב מקווה להגיע ליחידה הכי קרבית שיש. "אני נמצא בישראל לבד, כל המשפחה שלי בניו ג'רזי. בהתחלה לא ידעתי הרבה על הארץ עד שהגעתי לכאן במסגרת פרויקט תגלית למשך עשרה ימים, ואז התאהבתי והחלטתי שאחזור לכאן שוב". 

מתגייסים בבקו"ם, השבוע (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מתגייסים בבקו"ם, השבוע(צילום: מוטי קמחי)

למרות שההורים של דניאל תומכים בהחלטתו, המצב הביטחוני בארץ גורם לאימו אי נוחות. "הם שמחו ועזרו לי להגיע לפה אבל בגלל שרציתי להתגייס לצבא ולהיות קרבי אז אמא שלי כל הזמן דואגת". דניאל עדיין מתלבט האם יישאר בישראל אחרי השירות הצבאי. לעת עתה הוא אומר כי "אין מקום אחר שהייתי רוצה להיות בו, זה המקום הנכון בשבילי להיות בו עכשיו".

  

"לגייס בנות זה לא כמו בן בקרבי"

לבקו"ם הגיעה השבוע גם ורד, כדי ללוות את בנה דור שמתגייס לנח"ל. "זה יום מאוד מרגש עבורי", סיפרה. "גייסתי שתי בנות וזה בכלל לא כמו לגייס בן ובטח שלא לקרבי, זה מאוד קשה אבל אם הוא רצה קרבי אז אני איתו".

 

דור התייחס לפרשת הירי במחבל המנוטרל בחברון: "אני לא חושב שבכלל צריכה להיות כזו סיטואציה. אני חושב שאני יכול להראות טיפה של אחריות וזה משהו שמספיק כדי למנוע ממני להיות בסיטואציה כזו". "דיברנו על זה בבית", הוסיפה אמו ורד, "אני סומכת על אמות המידה ושיקול הדעת שלו, אני מאמינה בו. אולי אנחנו נשמעים שיפוטיים אבל אנחנו באמת מאמינים בשיקול דעת. נכון, יש צבא ויש החלטות, אבל צריך גם להפעיל שיקול דעת של האדם שעומד מול הסיטואציה. זה מסוג הדברים שבא עם האוכל בבית".

 

רונן דנוצקי התגייס השבוע לחטיבת כפיר. גם הוא

התייחס בדבריו לפרשת הירי בחברון. "יכול להיות שגם אני אצטרך להיות בסיטואציות כאלו, זה לא מפחיד. לפי דעתי החייל לא אמור להיכנס לכלא על זה, הוא הגן על המדינה שלו". סרגיי, אביו של רונן, הוסיף: "זה מרגש שהוא מתגייס אבל אני יודע שהבן שלי יהיה בסדר, הוא ייסע וגם יחזור בשלום".

 

שחף התגייס לשייטת. "אני מבולבל, גם שמח וגם עצוב אבל מתרגש על המעמד. אני אתן את כל כולי ונראה מה יהיה. שמעתי על הפרשה בחברון אבל לא ממש נכנסתי לזה. זו סיטואציה מפחידה ואני לא יודע כרגע איך צריך להתנהל בכזה מצב, צריך לדעת מה לעשות ואני מאמין שאם נגיע לזה נדע מה הדבר הנכון באותו רגע".

 

על פי נתונים שפורסמו על ידי האגף הביטחוני חברתי במשרד הביטחון, 45 אחוז מכלל המתגייסים מחו"ל הם מצרפת ו-29 אחוז מארה"ב. המשרד מפעיל תוכניות מיוחדות שבמהלכן עוברים החיילים הכנה פיזית ומנטלית לקראת גיוסם. אודי דרור, ראש היחידה לגיוס מסלולים ייחודיים במשרד הביטחון: "המשרד משקיע מאמצים ומשאבים רבים באיתור ובהכנת המתנדבים לקראת שירותם הצבא ועד כה נחלנו הצלחה רבה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים