שתף קטע נבחר

אין נוהלי בטיחות? השרברב יקבל 713 אלף ש'

במהלך חיתוך צינור באמצעות דיסק נפצע העובד ברגלו ובידו. בית המשפט קיבל את תביעתו שלפיה מעסיקתו לא הקפידה על נוהלי הבטיחות הדרושים

בית משפט השלום בירושלים קבע לאחרונה ששרברב שנפצע במהלך עבודתו כשהשתמש בדיסק ללא אמצעי מגן יפוצה ב-713 אלף שקל. השופטת מרים אילני שהחברה שבה הועסק אחראית לתאונת העבודה מאחר שלא הקפידה על נוהלי הבטיחות.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

האירוע התרחש לפני כשבע שנים. במהלך יום עבודה התבקש השרברב, שעבד כשכיר בחברת "שלומי שטרית מערכות", לחתוך צינור באמצעות דיסק חיתוך מיוחד. הוא נפגע בכפות ידיו וברגלו הימנית ונותר עם צלקות וקושי בהזזת שתיים מאצבעותיו. ביטוח לאומי הכיר במקרה כתאונת עבודה והחל לשלם לו תגמולים. ב-2012 הגיש השרברב תביעה לפיצויים ממעסיקתו וחברת הביטוח שלה, "הראל".

 

לטענתו התאונה הייתה תוצאה של רשלנות מצד המעסיקה, שלא הקפידה לשמור על בטיחות עובדיה ולא דרשה מהם להשתמש במגנים בעת ביצוע חיתוך בדיסק. הוא ציין שלא השתמש במגן כיוון שהדבר מעולם לא הוצע לו, ואף שידע שהפעולה מסוכנת, לא העיר על כך למנהלו מחשש לפרנסתו. חברו לעבודה חיזק את גרסתו, וטען כי זו הייתה שיטת העבודה הנהוגה במקום.

 

התובע דרש פיצויים על כאב וסבל, הפסדי שכר והחזר הוצאות רפואיות, ובנוסף 116,800 שקל, שהוציא לטענתו על ייצוג המשפטי בהליך שניהל מול ביטוח לאומי.

 

מנגד, בעל החברה הצהיר שרכש את כל הדיסקים עם מגן, וכי ההנחיה הברורה לעובדים הייתה לעבוד רק עמו. לדבריו, ככל שהתובע עבד ללא מגן – זו הייתה אחריותו. עם זאת, במהלך עדותו הוא הודה שישנם מקרים מסוימים שבהם אי אפשר לעבוד עם המגן. בנוסף, עדות האחראי על הציוד שלפיה העובד כן השתמש במגן קרסה לאחר ששינה את גרסתו.

 

שיטת עבודה מסוכנת

השופטת מרים אילני הגיעה למסקנה שהתובע הוכיח שעבד עם הדיסק ללא מגן. לדבריה, בניגוד לעדותם האמינה והעקבית של התובע וחברו, עדותו של האחראי על הציוד מטעם החברה הייתה מבולבלת ורצופת סתירות, מה גם שבעל החברה, שאמור לתת דוגמא אישית לעובדיו, הודה בכך שהיו מקרים שבהם עבד בעצמו ללא מגן.

 

לפיכך נקבע שהמעסיקה הפרה את חובת הזהירות כלפי עובדיה. היא לא דאגה להנהיג שיטת עבודה בטוחה ולאסור כליל עבודה עם דיסק חיתוך ללא מגן. השופטת גם דחתה את ניסיון הנתבעת להטיל את האחריות על התובע, והזכירה את פערי הכוחות בין המעביד, בעל האמצעים למנוע את הסיכון, לבין העובד, שיכולתו לחרוג מההוראות שקיבל מוגבלת.

 

באשר לסכום הפיצוי נפסק כי נכות התובע עומדת על 21.34% ובהתאם הוערכו הנזקים שלו בשווי של 713,750 שקל.

 

לאחר ניכוי התגמולים שקיבל התובע מביטוח לאומי, חויבו הנתבעות לשלם לו 53,726 שקל, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד. עם זאת, בקשת התובע לקבלת החזר על הוצאותיו בהליך נגד ביטוח לאומי נדחתה, שכן לא הוכח שייצוגו בהליך היה מוצדק ומתחייב.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד אוסאמה אברהים
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד שחר נוביק
  • עו"ד שרית חרל"פ עוסקת בתאונות עבודה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים