שתף קטע נבחר

פינטו העיד: "נתתי כסף לשוטרים, עברתי את הגבול"

הרב שהורשע במתן שוחד במסגרת הסדר טיעון, ולפני כניסתו לכלא סירב להודות בביצוע העבירה, שינה כיוון יום לפני שיופיע בפני ועדת השחרורים: "אז חשבתי שלא נתתי שוחד והיום אני מבין שעברתי את הגבול"

 

 

הרב יאשיהו פינטו, שהורשע בהסדר טיעון במתן שוחד לתת-ניצב אפרים ברכה ז"ל ונידון לשנת מאסר, הודה היום (ה') מעל דוכן העדים בבית המשפט המחוזי בירושלים כי אכן נתן שוחד לשוטרים. בכך חזר בו פינטו מדברים שמאר לפני כניסתו לכלא בחודש פברואר, אז טען כי לא נתן שוחד וכי חתם על הסדר הטיעון בגלל מצבה הנפשי של אשתו. מחר יתייצב הרב, שכלוא בכלא ניצן, בפני ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר.

 

במהלך הדיון בפרשת ההונאה "חזון ישעיה" שאל עו"ד שמשון וייס, הסנגור של הנאשם המרכזי אברהם ישראל, את הרב פינטו על הדברים שאמר לפני הכניסה לכלא. פינטו השיב: "הייתי נאיבי כשנכנסתי לפרשה. לפני חמש שנים ראיתי את השוטרים כמו חברים שלי וידידים שלי. כשנתתי להם כסף חשבתי שדיבור לברכה סוגר הכול. השתבש לי הקו בין איש ציבור מהמשטרה לאיש רגיל. לפני שנכנסתי לכלא הייתי ממורמר, כועס ושונא את המערכת. אחרי שנכנסתי לכלא ועברתי טראומה קשה, הבנתי שאם איש חוק עובר את הגבול אז אין לנו מדינה".

 

הרב הוסיף ואמר: "אם נתתי שוחד, אני עומד על זה חזק ולא בגלל שיש לי שליש. עברתי טראומה קשה ביותר. אז חשבתי שלא נתתי שוחד והיום אני מבין שעברתי את הגבול של קרדום לחפור בו".

הרב יאשיהו פינטו, היום (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
הרב יאשיהו פינטו, היום(צילום: עמית שאבי)
 

מערכת היחסים הסבוכה בין הרב פינטו, ובין מייסד עמותת "חזון ישעיה" אברהם ישראל, העומד לדין על הונאת כספים בעמותה, עמדה במוקד עדותו היום של הרב פינטו. השניים ייסדו יחד את העמותה, ובשלב מסוים הועברו כספים מהעמותה לידיו של הרב פינטו. כאשר החלה חקירת המשטרה ניסה הרב פינטו לשחד את תת-ניצב אפרים ברכה, אז ראש חטיבת החקירות במטה הארצי במשטרה, והציע לו 200 אלף דולר תמורת מידע על חקירת "חזון ישעיה".

 

בסופו של דבר חתם הרב פינטו על הסדר טיעון עם הפרקליטות, במסגרתו הודה במתן שוחד ובשיבוש מהלכי חקירה, והוא צפוי להפוך לעד מדינה נגד ניצב (בדימוס) מנשה ארביב. הרב פינטו לא נכלל בכתב האישום נגד העמותה, לפי הודעת הפרקליטות, ללא קשר להסדר הטיעון שנחתם עמו. עם זאת, כתב אישום חמור הוגש נגד ישראל, המואשם בכך שהונה את תורמי העמותה, המסייעת לנזקקים וניצולי שואה, והשתמש בכספי התרומות למימון ולתמיכה באברכים ובחורי ישיבה.

 

פינטו, המרצה את עונש המאסר על פרשת ברכה, הגיע היום לבית המשפט וסיפר על מערכת יחסים קרובה עם ישראל, שבהמשך עלתה על שרטון: "אני מכיר אותו עשרים שנה, אני אוהב אותו", אמר על ישראל. "הוא אדם צדיק של חסד ונתינה. אדם שעשה עסקים טובים אמריקה. הוא אדם שתרם לי 700 אלף דולר לפתוח ישיבה".

תת-ניצב אפרים ברכה ז"ל (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
תת-ניצב אפרים ברכה ז"ל(צילום: גיל יוחנן)
 

לאחר מכן סיפר פינטו כי בשלב מסוים החליט להפריד את המוסדות ולא להיות מעורב בעמותת חזון ישעיה. לאחר שהחלו בעיות בדירקטוריון של החברה וישראל ביקש את עזרתו, חזר פינטו להיות מעורב בעמותה.

 

עם זאת, בהמשך הוא תיאר את ישראל גם כאדם שמנדנד כל היום ומבקש כספים בשביל העמותה, ועושה זאת תוך שימוש בשמו של הרב פינטו. הוא סיפר בין היתר על פגישה עם נשיא פנמה: "את יודעת איזה בזיון הוא עשה לי?", העיד פינטו, "יושב נשיא פנמה ומדבר על העניינים שלו והוא (אברהם ישראל – י"פ) מבקש ארבעה מיליון דולרים לחזון ישעיה".

 

הרב פינטו הוסיף ואמר כי ישראל, "הוא סוחר. אין הלוואה עם אברהם ישראל. הוא היה אומר בוקר טוב לבן אדם זה היה אינטרסים. גם כשהוא מתפלל לה' ובוכה הוא עם אינטרס. הוא סוחר גם על אלוקים".

 

בתשובה לאחת משאלות התובעת, עו"ד שירה קניטל, אמר הרב פינטו, כי הוא "יודע לאן התביעה חותרת" והוסיף כי הוא לא רוצה "לפתוח" את עניינו של אדם שנפטר, כשהוא רומז ככל הנראה למותו של אפרים ברכה. "למדתי לחשוב מה רוצים ממני. יש כאן אדם שנפטר וכולם רוצים שאני אפתח את הצער שלו. אני חי בכאב וצער גדול ועצום מאוד. יש כאן דבר שכואב לי ואני לא רוצה לפתוח משהו שאני אגיד ויעשו מזה קרקס".

 

רענן בן צור השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
הרב יאשיהו פינטו, היום
צילום: עמית שאבי
מומלצים