שתף קטע נבחר

6 סיבות טובות לקחת את הילדים איתכם לקניות

עבור הורים רבים, קניות עם הילדים הן סיוט שהם פשוט מעדיפים להימנע ממנו. בגלל שלא תמיד זה אפשרי, בעיקר בימי החופש, חשבנו בשבילכם על כמה דברים טובים שאפשר לעשות עם הילדים רק בסופר

קניות בסופר עם הילדים לא חייבות להיות סיוט: לוקחים את הילדים לקניות ויוצאים מותשים ועצבנים, עם גרון ניחר מצעקות עם פדיחות מהשכנים שראו את הילד משתטח על הרצפה בסופר, כי לא רציתם לקנות לו את הממתק המי-יודע-כמה, ועם ילדים מתוסכלים וכעוסים, ונשבעים שזו הפעם האחרונה שתעשו את זה? ובכן, יש סיכוי גדול שעל אף שהבטחתם לעצמכם שלא עוד, סביר להניח שמסיבה כזו או אחרת (חופש גדול, למשל) תמצאו את עצמכם לוקחים שוב את הילדים לקניות, ואת תסריט האימים הזה חוזר על עצמו.

 

קראו עוד בנושא:

בחנו את עצמכם: איזה הורים אתם בחופש

מתי לתת לילדים להתחיל לצפות בטלוויזיה?

10 כללים שיעזרו לכם עם המתבגרים

 

אז איך אפשר להחליף את הסוף של הסרט הזה? כדי להפוך את חווית הקניות עם הילדים לחיובית חשבו עליה כעל הזדמנות ללמוד מיומנויות חיים חשובות, במיוחד עכשיו בימי החופש הגדול: 

 

1. הגעה להסכמים: לפני שיוצאים למקום כלשהו, בין אם קניות, חבר, סבא וסבתא, מסיבת סיום בגן או גן שעשועים - חשוב להסביר לילדים מה הולך לקרות, להציג להם את המסגרת ולשאול אותם מהן הציפיות שלהם. כן, לא לפחד לשאול - זה ששאלנו לא אומר שאנחנו מחויבים להסכים! היתרון בכך הוא שהם קיבלו אפשרות לבטא את המחשבות שלהם, מישהו הקשיב להם - ופתחנו פתח לדיאלוג. אחרי ששאלנו, נציג גם את העמדה שלנו. בהמשך נוכל להגיע להסכם (לסכם, לא לאיים!) עם הילדים מראש שהם יוכלו, למשל, לבחור בסופר ממתק אחד ומעדן אחד והם יוכלו להחליט בבית או תוך כדי קניות מה הם בוחרים. אפשר גם להחליט שהם יוכלו לבחור רק אחרי שנסיים להכניס את כל המוצרים האחרים לעגלה. כך יהיה להם תמריץ לסיים מהר מבלי לנדנד, כי הם יידעו שהם יקבלו את מבוקשם.

 

2. שיתוף והתייעצות: אפשר גם לשתף את הילדים במשימת הרכבת רשימת הקניות. למשל, לשלוח אותם למאכלים החביבים עליהם במטבח ולבקש: "תבדקו אם כמעט נגמר הקורנפלקס/הגבינה/הלחם, האם כדאי שנקנה חדש? בואו נרכיב יחד רשימה". אפשר גם לשאול אותם מה היו רוצים לאכול בימים הקרובים, ולפי התשובה לתכנן את מרכיבי התפריט. כך הם ילמדו שהאוכל לא מגיע מוכן לשולחן, ושכדי להכין ספגטי בולונז, למשל, צריך לקנות את הספגטי, את הבשר, את רסק העגבניות והבצל.

הזדמנות מצוינת לשיעור בחשבון. עם הילדים בסופר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הזדמנות מצוינת לשיעור בחשבון. עם הילדים בסופר

 

3. חלוקת אחריות: ועוד בעניין הרשימה – ביום-יום, כשהילדים לוקחים לעצמם משהו לאכול ורואים שהוא עומד להיגמר – אם זה הלחם, הקטשופ או הגבינה הצהובה – נבקש מהם להוסיף אותו לרשימה, אפילו בלי לעדכן אותנו. ברגע שאנחנו חולקים איתם את האחריות הזו, אנחנו גם מלמדים אותם לחשוב קדימה, לתכנן בעצמם, וגם מונעים קיטורים והאשמות בנוסח "אוף, אמא, אין חומוס!"

 

4. שיתוף פעולה: כשאנחנו כבר בסופר, מרוכזים בקניות, והילדים משועממים ומנדנדים ואנחנו מתעצבנים, אף אחד לא מרוצה. לכן עדיף שכולם ייקחו חלק במשימה: אפשר לתת לכל ילד רשימה (גם מצוירת למי שעדיין לא יודע לקרוא) עם הדברים שעליו להביא, או לשלוח אותם בכל פעם להביא פריט אחד. בהמשך, ליד הקופה, אפשר לחלק תפקידים: אחד מוציא מהעגלה למסוע, ואחד אורז בשקיות; ועם ההגעה הביתה כל אחד עוזר כפי יכולתו בסחיבת השקיות ובסידור המצרכים במקום. הילדים רוצים מטבעם לשתף פעולה, הם רק מחכים שניתן להם הזדמנות!

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

5. שיעור חשבון: קניות הן הזדמנות מצוינת ללמד את הילדים הצעירים לספור – לבקש מהם להכניס ארבעה תפוחים לשקית, חמש בננות וכן הלאה; ולעשות תרגילי חשבון בהתאם לגיל: לשקית הזו הכנסנו חמישה מלפפונים, ולשקית השנייה תשע עגבניות – כמה יש לנו יחד?

 

6. שיעור כלכלה: אנחנו ליד מדף הקטשופ? משווים מחירים של כמה מותגים ומראים לילדים איך לבחור את הזול ביותר; הקורנפלקס שהם ביקשו יקר מדי? מסבירים בסבלנות ובאדיבות שזה לא בתקציב שלנו ומבקשים שיבחרו אריזה שעולה, למשל, עד 20 שקלים. רצינו לקנות פרי או ירק מסוים אך המחירים האמירו? להסביר שבגלל מזג האוויר למשל המחיר עלה, ולכן נקנה כשהמחיר יירד. לילדים חשוב להבין את מדוע הדברים כך ולא אחרת, הם מחפשים הגיון בעולם. אנחנו רק נדרשים לסבלנות להסביר.

 

הכותבת היא מדריכת הורים ומאמנת אישית מוסמכת מכון אדלר לאתר לעמוד הפייסבוק

 

ולמה צריך חופש גדול? צפו: 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"אוף, אמא, אין חומוס!" קניות עם הילדים
צילום: shutterstock
מומלצים