שתף קטע נבחר

"אפל מיוזיק" מגיע לארץ

אחרי יותר מ־15 מיליון מנויים ביותר מ־100 מדינות: שירות ההאזנה למאגר מוזיקה “אפל מיוזיק” ייפתח היום בהפתעה למשתמשים בישראל. אילו זמרים ישראלים תוכלו למצוא שם וכמה השירות יעלה?

באיחור של כשנה, יחל היום (ד') לפעול בישראל שירות המוזיקה "אפל מיוזיק". ניכר שאפל השקיעה לא מעט בהשקה המקומית ובהפיכת השירות רלוונטי ומותאם לקהל הישראלי, גם מבחינת המחיר - החל מ-19.90 שקלים לחודש למנוי בודד - וגם מבחינת התוכן.

 

 

"אפל מיוזיק" (Apple Music) מאפשר האזנה חופשית למאגר גדול של שירים, דרך אפליקציה בסמארטפון או דרך המחשב, בתשלום חודשי קבוע. אין צורך להוריד את השירים לטלפון, אלא הם "זורמים" למכשיר שלכם דרך האינטרנט. החל מהיום, ניתן להירשם ל"אפל מיוזיק" ולקבל 3 חודשים ניסיון בחינם. לאחר מכן, מנוי יעלה בישראל 19.90 שקלים לחודש למנוי בודד או 29.90 לחודש למנוי משפחתי עבור עד שישה אנשים.

 

המחירים שאפל מציעה בארץ נמוכים בחצי ממחיר השירות בארה"ב (10 ו-15 דולר בהתאמה). הסיבה העיקרית היא שאפל רוצה להיות תחרותית מול אפליקציות מוזיקה המתחרות שמציעות כיום חברות הסלולר: פלאפון מיוזיקס, סלקום ווליום ופרטנר MyBeat, אשר עולות גם כן 19.90 שקלים.

 

אפל מיוזיק זמינה לשימוש בכל המכשירים: בעלי אייפון או אייפד ימצאו אותה באפליקציית Music המותקנת מראש על המכשיר שלהם, ובעלי אנדרואיד יוכלו להוריד את אפליקציית Apple Music מחנות האפליקציות גוגל פליי. השירות זמין גם במחשבים אישיים, דרך תוכנת iTunes של אפל, וגם דרך מכשירי "אפל TV" דור 4.

 

 

האפליקציה מאפשרת לחפש ולהאזין לשירים, לאלבומים ולקליפים שונים, ושמה דגש גדול על רשימות השמעה (פלייליסטים) שנוצרו על ידי עורכים מוזיקליים מומחים. קטלוג השירים שמציע אפל מיוזיק הוא ללא ספק הגדול והרחב ביותר מבין השירותים המתחרים בארץ: מעל 40 מיליון שירים. מאגר המוזיקה כולל גם מוזיקה ישראלית מכל הז'אנרים, כמו מזרחית ורוק ופופ ישראלי.

 

אפל מעסיקה בארץ עורכים מוזיקליים ישראלים, שיוצרים רשימות השמעה (פלייליסטים) עם שירים שאמורים לקלוע לטעם המקומי. בהשקה יהיו זמינים, בין השאר, פלייליסט של להיטי מוזיקה מזרחית (שרית חדד, עומר אדם, אייל גולן, משה פרץ, פאר טסי ועוד), פלייליסט להיטי פופ ישראלי (שלמה ארצי, יובל דיין, דודו טסה, עברי לידר, מרינה מקסמיליאן ועוד), ופלייליסט "הלהיטים של היום" (דרייק, ג'ניפר לופז, סטטיק ובן אל-תבורי, נתן גושן ואחרים).

 

בנוסף אפל משתפת פעולה עם לייבלים מוזיקליים מקומיים, הליקון, NMC יונייטד-הד ארצי ו"התו השמיני", שיערכו גם הם פלייליסטים לשירות. באפל מיוזיק אפשר להאזין גם ל-Beats 1, תחנת רדיו בינלאומית אמיתית, בשידור חי, הפועלת 24 שעות ביממה; ויש גם "תחנות רדיו", שהן למעשה רצפי שירים לפי ז'אנר הורכבו על ידי עורכים מוזיקליים (כמו רוק אינדי, קאנטרי, מוזיקה קלאסית ועוד).

 

עם זאת, ההתאמה לישראל אינה מלאה: אף שלפחות חלק משמות השירים ומהאלבומים והמידע עליהם יוצגו בעברית, ממשק ותפריטי האפליקציה יוצגו בשלב זה באנגלית.

 

אפל מיוזיק נחשב לאחד משירותי המוזיקה הפופולאריים בעולם, וצפוי לתת אלטרנטיבה אטרקטיבית למאות אלפי ישראלים, לפי ההערכה, שמנויים כיום על שירותי המוזיקה בתשלום של חברות הסלולר. אפל אמנם ספגה ביקורת על כך שממשק האפליקציה עמוס ומבלבל למדי, אך בספטמבר הקרוב היא צפויה להשיק גרסה חדשה, בעלת עיצוב מחודש, שאמור להיות ידידותי יותר למשתמש.

 

לצד שירותי המוזיקה בתשלום של חברות הסלולר בישראל, פועל בארץ שירות מוזיקה בינלאומי נוסף בשם Tidal, שלא ממש זכה להצלחה; וכן מספר אפליקציות חינמיות המאפשרות האזנה חופשית למוזיקה, כמו Jungo, Eco 99FM וכמובן יוטיוב.

 

בשנים האחרונות משקיעה אפל לא מעט משאבים בהתאמת השירותים המקוונים שלה לקהל הישראלי. החברה גם מפעילה בארץ נציגות רשמית לשיווק ומכירות, בראשות ניר אילון, וכן מרכז מחקר ופיתוח בניהולו של אהרון אהרון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים