שתף קטע נבחר

תלמידים חולים דורשים חינוך: "הלמידה היא אוויר לנשימה"

תלמידים הזכאים לשיעורים בביתם בשל מחלתם מלינים כי העמותה האחראית לשירות מטעם משרד החינוך לא מספקת מספיק מורים ומקצצת שעות לימוד: "לא מתמודדים עם המצב". השדולה למען ילדים חולי סרטן דנה בנושא בבית החולים שניידר. נציגת העמותה: "לא נגיע ל-100% ואני ישנה טוב בלילה"

 

 

 

"אני כותבת בשם כל הילדים החולים. אנו מתמודדים בקושי רב אך בגבורה עם בעייתנו הרפואית, ואין ביכולתנו הכוח להתמודד עם קשיים נוספים. אני תמיד אהבתי ללמוד, הייתי מגיעה להישגים וקוצרת את פירות הצלחתי, אך לא עלה בדעתי שיום אחד כל חיי יעצרו מלכת ופתאום אתמודד עם קושי יומיומי. אני רוצה ויכולה ללמוד ככל הילדים, אך במסגרת תוכנית המותאמת לצרכיי". כך כתבה לאחרונה למשרד החינוך תלמידת תיכון חולת סרטן, שנאלצת בשל מחלתה ללמוד מהבית, אך לא מקבלת מורים לאף מקצוע, פרט למתמטיקה.

 

בעייתם של משפחות הילדים החולים ידועה כבר תקופה ארוכה, ואף הגיעה לדיון בוועדת החינוך של הכנסת. היום (ב') התכנסה השדולה למען ילדים חולי סרטן, בראשות ח"כ איציק שמולי, בבית החולים שניידר בפתח תקווה וקיימה דיון בנושא טיפול מערכת החינוך בישראל בילדים חולי סרטן וזכויותיהם. הדיון סבב סביב בעיותיהם של התלמידים החולים והוריהם עם אנשי עמותת "קדימה מדע" המספקת שירותי חינוך לילדים חולים עבור משרד החינוך. בדיון לקחו חלק חברי כנסת, הורים, נציגי משרד החינוך ונציגי "קדימה מדע".

הדיון שנערך בבית החולים, היום (צילום: מתן טורקיה) (צילום: מתן טורקיה)
הדיון שנערך בבית החולים, היום(צילום: מתן טורקיה)
המדינה מערימה על הילדים החולים קשיים אינסופיים". יו"ר השדולה למען ילדים חולי סרטן ח"כ איציק שמולי (צילום: חגי דקל ויוגב אטיאס) (צילום: חגי דקל ויוגב אטיאס)
המדינה מערימה על הילדים החולים קשיים אינסופיים". יו"ר השדולה למען ילדים חולי סרטן ח"כ איציק שמולי(צילום: חגי דקל ויוגב אטיאס)
 

חוק חינוך חינם לילדים חולים נועד להבטיח כי אלה שחלו ומאושפזים בבית החולים, או נמצאים בביתם יותר מ-21 ימים ברציפות, יוכלו לממש את זכויותיהם כיתר תלמידי ישראל. מי שמספקת את שירותי החינוך הללו בשנה האחרונה היא כאמור עמותת "קדימה מדע", אלא שהורים ותלמידים רבים מלינים על מחסור במורים, קיצוץ בשעות וחוסר ניסיון פדגוגי.

 

ב-1 בספטמבר תחל שנת הלימודים, ואותה תלמידת תיכון שכתבה למשרד החינוך לא תחזור לבית הספר בשל מחלתה, ותיאלץ להמשיך וללמוד מהבית, כמו בשנים האחרונות. "אני נתקלת במערכת שלא יודעת להתמודד עם המצב שלי, אני לא מקבלת חומרי לימוד, ובשנים האחרונות לא קיבלתי תעודה", סיפרה התלמידה ל-ynet.

 

בבתי הספר לומדים 40 שעות מתמטיקה – בבית 4

התלמידה זכאית לשמונה שעות לימוד שבועיות מ"קדימה מדע" – ארבע במתמטיקה וארבע במקצועות הלימוד האחרים – כאשר בבית הספר לומדים התלמידים קרוב ל-40 שעות שבועיות. מורה למתמטיקה יש לה, אך כשביקשה מורה למקצועות האחרים נאמר לה שאין. "אז היום שמונה השעות שאני זכאית להן מנותבות למתמטיקה בלבד", סיפרה. "אני יושבת בבית עם חומרי לימוד שאני מצלמת מיוזמתי במקצועות כמו היסטוריה, לשון, ספרות ועוד, ומנסה ללמוד לבד. זו לא למידה משמעותית, היא לא תורמת לי ולא מוערכת על ידי אף אחד".

 

היא הוסיפה: "העובדה שאנחנו חולים לא אומרת שאנחנו צריכים לעצור את החיים. הלמידה מבחינתי היא כמו אוויר לנשימה, אני לא רוצה להפסיק את החיים שלי כי המחלה מתמשכת, אני רוצה להמשיך תוך כדי כל עוד אני מסוגלת".

 

יו"ר השדולה וחבר ועדת החינוך ח"כ איציק שמולי אמר בדיון שנערך בבית החולים: "כשהמחלה הכי קשה תוקפת את הילדים, נצבר פער חינוכי וחברתי וצריך לתמוך בהם. זה בלתי נתפש שעם כל הקושי הבריאותי והרגשי שאיתו הם נאלצים להתמודד, המדינה מערימה עליהם קשיים אינסופיים. להורים תלונות קשות מאוד, וברובן גם מוצדקות מאוד, על השירות שאמורה לתת 'קדימה מדע' לילדיהם ואנחנו ניאבק לצדם כמה שרק נדרש. אני מבקש לקחת את הבעיות, למפות אותן, ולנסות בדרך משותפת למצוא פתרונות לכל הסוגיות לקראת פתיחת שנת הלימודים".

 

נציגת "קדימה מדע" אמרה בדיון: "אנחנו נותנים שירות ל-5,000 תלמידים, מהם 1,200 שייכים למסגרת של החינוך המיוחד. אנחנו מכירים את הבעיה של מחסור במורים, במיוחד בפריפריה, ובמורים המכינים לבגרות. לא פשוט למצוא. אנחנו עושים על מה שאנחנו יכולים – הגדלה של צוות המגייסים ופנייה לבתי הספר לגייס. לעולם לא נגיע ל-100% ואני ישנה טוב בלילה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתן טורקיה
הדיון של השדולה למע ילדים חולי סרטן בבית החולים שניידר
צילום: מתן טורקיה
מומלצים