שתף קטע נבחר

פלסטיני סייע לפצועים ישראלים, מתנחלים נרתמים לעזרתו

אזרח פלסטיני העניק סיוע לאשתו ולשניים מילדיו של מיכאל מרק ז"ל, שנרצח בפיגוע בכביש 60. ראש מועצת הר חברון מבקש לסדר לו אישורי עבודה: "חובתנו כעם יהודי להוקיר תודה לאנשים המתנהגים כבני אדם"

ראש מועצת הר חברון יוחאי דמרי והפלסטיני שסייע לבני משפחת מרק (צילום: מועצת הר חברון) (צילום: מועצת הר חברון)
ראש מועצת הר חברון יוחאי דמרי והפלסטיני שסייע לבני משפחת מרק(צילום: מועצת הר חברון)

אחד מפיגועי הטרור הקשים והזכורים ביותר בתקופה האחרונה היה זה שגבה את חייו של מיכאל (מיכי) מרק, אב לעשרה, שנרצח לעיני ילדיו מירי מחבלים בכביש 60 מדרום לחברון. מרק שהיה מנהל ישיבת ההסדר בעתניאל לא שרד את הירי, אך אשתו חווה ושניים מילדיו, פדיה בן ה-15 ותהילה בת ה-13, הצליחו להינצל רבות בזכות שני פלסטינים שהעניקו להם סיוע עד להגעת כוחות החירום הישראליים. אחד מהם, כך טוענת שרת המשפטים איילת שקד וכך אומרים במועצת הר חברון, פוטר מעבודתו בשל כך, ועתה נרתמים מתנחלים מהאזור לסייע לו.

 

"בתוך החושך של הפיגוע פעלו שני תושבים ערבים וסייעו בחילוץ והצלה של המשפחה עד להגעת הכוחות הישראליים. לפעולות אלו חשיבות של ממש במניעת נזק קשה יותר ובתוצאות חמורות יותר", אמר ראש מועצת הר חברון יוחאי דמרי במהלך סיור של השרה שקד בדרום הר חברון.

 

מיכאל מרק ז"ל וזירת הפיגוע ()
מיכאל מרק ז"ל וזירת הפיגוע

"הראשון הגיע למקום שניות לאחר האירוע והחל בפעולות לפתיחת הדלתות עם מגבה (ג'ק), לשחרור הילדים והוצאתם, וכן שחרור חגורת הבטיחות שחנקה את אם המשפחה. בהמשך שמר על הילדים במכוניתו ודאג שאף אחד לא יפגע בהם או יחטוף אותם, וזאת למרות עשרות המכוניות שעברו בסביבה, איימו עליו ודרשו ממנו במפגיע להפסיק לטפל ביהודים. לאחר כמה דקות הגיע למקום גם רופא שהיה בדרכו לירושלים. הרופא העניק טיפול ראשוני לפצועים והמשיך בדרכו עם הגעת כוחות ההצלה".

 

"בעקבות כך הוא פוטר מעבודתו", טען דמרי, שנרתם לסייע לו ולרופא, אף שנסיבות הפסקת עבודתו של הפלסטיני - ששמו לא נחשף לבקשתו - לא ברורות עד תום. "נפגשתי איתו והוא ביקש ממני לסייע לו בהסרת מניעת רישיון העבודה. פניתי השבוע במכתב לשר הביטחון לסייע במתן אישורי עבודה לשניים. נפגשתי איתם, אני מכיר את הקשיים האובייקטיביים, אך סבור שבמקרים אלו חובתנו כעם היהודי להוקיר תודה לאותם אנשים המתנהגים כבני אדם וכמצופה מהם במקרים אלו".

 

"דווקא בעת הזו יש לחזק את הכוחות החיוביים ולהעביר מסר ברור כי התנהגות נורמטיבית וחיובית תגרור גם מאיתנו תגמול נורמטיבי וחיובי", סיכם. השרה שקד מתכוונת לשלוח מכתב בעניין למזכ"ל האום על מנת שיפעל "נגד הרשות הפלסטינית שפיטרה את הפלסטיני".

 

בראיון ל-ynet סיפר ד"ר עלי אבו שרך, הרופא שטיפל בבני המשפחה, כי ראה את המכונית ההפוכה של משפחת מרק בזמן שנסע עם אחיו ואשתו לכיוון ירושלים כדי להתפלל במסגד אל-אקצה.

 

"עצרנו ובמקום כבר היה בחור פלסטיני עם אשתו שניסו לעזור לפצועים", סיפר. "הדבר הראשון שראיתי היה שתהילה נמצאת במצב של הלם. התחלתי לדבר איתה באנגלית והיא לא הבינה אותי, אז אחי החל לדבר איתה בעברית ואמר לה 'אל תפחדי, זה אח שלי והוא רופא והוא רוצה לעזור לך'".

 

"בדקתי במהירות את הילדה והבנתי שהיא לא נפצעה קשה, אז המשכתי לאימא וראיתי שהיא במצב של חנק בגלל חגורת הבטיחות של הרכב", המשיך ד"ר אבו שרך. "שחררנו את החגורה, הוצאנו אותה מהרכב והתחלנו לטפל בה.

בשלב זה הגיע אמבולנס ראשון של הסהר האדום וג'יפ צבאי. צעקתי לחייל שהיה בפנים באנגלית 'תקרא דחוף לאמבולנס ישראלי! עכשיו! עכשיו!'"

 

כעבור כמה דקות הגיע למקום אמבולנס ראשון של מד"א. אבו שרך הסביר להם שהוא רופא, שיש לאישה דופק ושצריך לפנות אותה בדחיפות לבית חולים. "במקביל צעקתי לחיילים שיזיזו את הג'יפ ויפנו את הדרך לאמבולנס כדי שייצא במהירות", הוא נזכר. "תודה לאל שחילצנו אותה במהירות. אם היינו מאחרים זה יכול היה להסתיים אחרת".

 

ד"ר אבו שרך הדגיש שהוא לא מרגיש גיבור אלא שהוא פעל כפי שכל רופא צריך לפעול. "ביצעתי את המוטל עליי", הוא מסביר. "לא משנה לי אם מדובר בפלסטיני או במתנחל. התפקיד שלי הוא להציל אנשים באשר הם אנשים". כמו כן הוא ביקש להעביר מסר לילדיו של מיכאל מרק ז"ל: "אני יודע שהפגיעה במשפחה קשה, אבל אני רוצה שהם יידעו שעשיתי את כל מה שאני יכול כדי לסייע להם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מועצת הר חברון
יוחאי דמרי והפלסטיני
צילום: מועצת הר חברון
מומלצים