שתף קטע נבחר

בשידור חי: מאות מצלמות בירושלים יחוברו למשטרה

לאחר שמערך מצלמות האבטחה בעיר העתיקה הוכיח הצלחה בהתמודדות עם פיגועים, עיריית ירושלים והמשטרה יציבו מצלמות בכל רחבי העיר. מצלמות הרכבת הקלה ואלו המוצבות על רמזורים יסתנכרנו עם מצלמות אבטחה חדשות וייתנו מבט כולל ועדכני מרחובות הבירה

בעקבות הצלחתו של מערך מצלמות האבטחה "מב"ט 2000" בעיר העתיקה, המשדר בשידור חי לחמ"ל המשטרה, החליטו להרחיב את הפרויקט לשאר חלקי ירושלים. המשמעות: חמ"ל המשטרה בבירה צפוי לקבל תמונה בשידור חי מנקודות שונות בחלקי העיר, ובהתאם לכך להפעיל כוחות בשטח, בדומה לנעשה בעיר העתיקה. מלבד הצבת מצלמות נוספות, המטרה היא להתחבר גם למצלמות קיימות כגון מצלמות אבטחה של הרכבת הקלה ורמזורים.

 

 

מצלמות מב"ט (מרכז בקרה טכנולוגי) בעיר העתיקה, שכמותן אמורות להתפרס בשאר חלקי העיר, מסייעות לכוחות המשטרה בעיקר באירועים ביטחוניים, הן בחקירה והן במרדפים אחר מחבלים. אולם השימוש בהן בא לידי ביטוי גם באירועים פליליים.

 

יחידת מצלמות האבטחה "מב"ט 2000" ממרחב דוד של משטרת ירושלים מפעילה כ-400 מצלמות אבטחה בכל רחבי העיר העתיקה. בגל הטרור האחרון ידע האזור פיגועי דקירה והפרות סדר. תיעוד מצלמות היחידה סייע לזהות מחבלים מזירות הפיגוע בזמן אמת ולעצור אותם לאחר ששוטרי היחידה עקבו אחריהם באמצעות המצלמות. 

 

"מב"ט 2000" בעיר העתיקה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
"מב"ט 2000" בעיר העתיקה(צילום: אוהד צויגנברג)

בנוסף למצלמות הקיימות יותקנו עד סוף השנה האזרחית 193 חדשות. כל אחת מהן תתעד 24 שעות ביממה את המתרחש, ובמרכז שליטה במטה מחוז ירושלים במגרש הרוסים ניתן יהיה לקבל תמונת מצב כללית של המצלמות. 60 מצלמות נוספות שבאפשרותן לצלם גם מספרי לוחיות רישוי של רכב יותקנו אף הן עד סוף השנה.

 

חלק מהמצלמות מותקנות במערב העיר, בהן גם מצלמות אבטחה של הרכבת הקלה, וחלק יותקנו בשכונות סילוואן, א-טור, ואדי ג'וז ועיסוויה. "במסגרת הלקחים מאירועי החירום וביטחון בשנים האחרונות בירושלים, עיריית ירושלים והמשטרה מקדמות תוכנית להקמת מוקד ביטחון רחב שיכלול נציגים של כל גורמי החירום וההצלה ויאפשר שיתוף פעולה הדוק וסנכרון איכותי בין כל הגורמים בטיפול בכל האירועים בעיר", כך נמסר מהמשטרה.

  

השר לביטחון פנים גלעד ארדן התייחס לנושא בהשקת פרויקט פיילוט מצלמות הגוף של המשטרה, ואמר כי מדובר בחלק מתפיסה של חזון טכנולוגי במשטרה, כמו חידושים במוקד 100 וכן "רישות של כבישי המדינה והמרחב הציבורי במצלמות חכמות. אתם מכירים את מב"ט 2000 - הוא אמור להתרחב ל'מב"ט ירושלים' ולכל רחבי מדינת ישראל. כל הדברים האלו בסוף - הם חלק ממדינה שמובילה טכנולוגית". ביוזמת השר יותקנו מערכות צילום דומות בערים נוספות בארץ.

 

השר ארדן (צילום: מרים אלסטר פלאש90) (צילום: מרים אלסטר פלאש90)
השר ארדן(צילום: מרים אלסטר פלאש90)

מרכז השליטה של "מב"ט 2000" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מרכז השליטה של "מב"ט 2000"(צילום: אוהד צויגנברג)
  

 

מפקד מרחב דוד, ניצב-משנה דורון תורג'מן, אמר לאחרונה: "אנחנו מגיעים ל-95 אחוזים גילוי, אין דבר כזה בשום מקום אחר. אני חושב שכל מפקד במשטרה היה חולם על דבר כזה".

 

בחמ"ל היחידה עשרות מסכים המתעדים בזמן אמת את המתרחש בסמטאות העיר העתיקה. "כל הכוחות נמצאים בשטח - כולם מקבלים את אותם דיווחים בזמן אמת. אנחנו פועלים בשלושה מישורי זמן. במישור העתידי - אנחנו יודעים למנוע אירועים לפני שהם קורים", אמר.

 

במסגרת התוכנית לחיזוק המשטרה במזרח ירושלים יוקמו חמש נקודות משטרה בתוך כפרי מזרח העיר שייקראו מש"מ (מוקד שירות משולב). הן יהיו אחראיות למתן מענה משטרתי לתושבים (הגשת תלונות, חקירות וכד'), ובאותו המקום יישבו בכפיפה אחת גם גורמים אזרחיים ששירותם נחוץ לתושבים.

 

במהלך סדנת המפקדים שהתקיימה אתמול, ובה דנו בתוכנית לחיזוק המשטרה במזרח העיר בשיתוף גורמי עיריית ירושלים ופיקוד המשטרה, אמר מפקד המחוז ניצב יורם הלוי ש"מדובר במהלך משמעותי המהווה שובר שוויון במציאות הנוכחית. יחד עם שותפינו אנו מובילים שינוי במציאות הביטחונית-חברתית בירושלים, הכולל שיפור שירותי המשטרה והנגשתם לכלל הציבור. בתהליך שהתחלנו לפני כמה חודשים, אשר קורם עור וגידים והופך חזון למציאות, נפעל ליצור בעתיד הקרוב שיפור משמעותי של מרקם חיי התושבים. היריעה הנרחבת של מכלול הסוגיות הכלולות בתוכנית המשטרתית הינה הכרח המציאות אשר מותאמת כולה לשיפור איכות החיים של תושבי העיר ירושלים, יהודים וערבים כאחד". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
מרכז שליטה של "מבט 2000"
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים