שתף קטע נבחר

סלטי שמיר שסופקו לצה"ל לפני חודשיים התגלו כמזוהמים

לאחרונה גילה הצבא חריגות בבדיקות שנערכו בסלטים שסופקו לו - כך פורסם ביוני ב"ידיעות אחרונות". צה"ל דיווח על כך למשרד הבריאות ולספקית. בסלטי שמיר מאשימים: "טחינה הנסיך דיווחה על הזיהום באיחור של שבועיים"

 

 

הזיהום שהוביל להורדת מוצרי סלטי שמיר הבוקר (ה') מהמדפים הוא האחרון בסדרת בעיות במוצרי החברה. בבדיקות מדגמיות שערך צה"ל לאחרונה התגלו חריגות בכמויות החיידקים. כפי שדווח לראשונה במוסף "ממון" ב"ידיעות אחרונות", בסוף יוני החליט צה"ל להפסיק את ההתקשרות עם המפעל בעקבות גילוי חריגות משמעותיות בחיידקים בסלטים. בצבא מיהרו לדווח על כך למשרד הבריאות וליצרנית והסירו מיד את הסלטים ממטבחי הבסיסים עד תום הבדיקות.  

 

מדובר צה"ל נמסר בתגובה לפניית ynet כי "צה"ל מבצע בקרת איכות קפדנית לכל מוצרי המזון טרם העברתם ליחידות. צה"ל הפסיק את רכישת המוצרים המדוברים בחודש יוני 2016". לפני כחודשיים התקיים מכרז שבו בחר צה"ל בספק מזון אחר.

 

סלטי שמיר לפני שהוסרו מהמדפים  (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
סלטי שמיר לפני שהוסרו מהמדפים (צילום: אלי מנדלבאום)

  

 

הבוקר אמר ראש מִנהל שירותי המזון במשרד הבריאות אלי גורדון בהתייחסו לזיהום בסלטי שמיר: "תקלות בתעשיות מזון יכולות לקרות, אין אפס תקלות, לזה נועד מערך הודעות הריקול. זה מקרה שיש חובת הודעה ואזהרה לציבור. כשזיהינו שיש תקלה, נעשתה עבודה אינטנסיבית כדי ליידע את החברה ושהיא תוציא הודעה לציבור". גורדון, שדיבר בדיון פגרה מיוחד שערכה בנושא הוועדה לביקורת המדינה בכנסת, ציין כי "מאז ששירות המזון מיישם את 'נוהל הריקול' (הורדה מהמדפים) אנחנו מאפשרים תמיד לחברה לצאת בהודעה מיוזמתה".  

 

כאמור, הזיהום התגלה בבדיקות בצה"ל. הסטנדרטים בבדיקות המזון בצבא שנערכות באופן שוטף נחשבים לגבוהים. בשלב זה לא ידוע אם חיילים סבלו מתופעות לוואי בעקבות צריכת הסלטים.

 

מטחינה הנסיך נמסר בתגובה: "הנושא מתוחקר בדקות אלה בתוך החברה. הבעלים והמנכ"ל עפיף טנוס לוקח אחריות אישית על כל המשבר".

 

סלטי שמיר נגד טחינה הנסיך

הבוקר אמר מנכ"ל סלטי שמיר, עמי גיא, בראיון לאולפן ynet כי "אפשר להניח שאנשים אכלו מהמוצרים האלה, הם נמצאים כבר עשרה ימים על המדף". הוא סיפר כי "אתמול בלילה הודיע לנו ספק הטחינה שלנו 'הנסיך' שמה שהוא סיפק לנו נגוע בסלמונלה, עשינו בדיקה של אילו מוצרים יוצרו מהטחינה הזאת, לדעתי הוא הודיע לנו את זה מאוחר מדי, וכבר ייצרנו מזה עשרה ימים. לכל המוצרים האלה אנחנו עושים ריקול. בבדיקות שעשינו הן נמצאו תקינות וללא סלמונלה, אבל ליתר ביטחון עשינו ריקול, בתיאום עם משרד הבריאות כדי להיות בטוחים. התחלנו את תהליך הסרת המוצרים היום בשעה 7 וחצי בבוקר. זאת מכה משמעותית, זה לא באשמתנו, כי ספק הטחינה היה צריך להודיע לנו מהיום הראשון ולא לחכות עם זה".

 

טחינה הנסיך שלחו אתמול מכתב לסלטי שמיר שבו הודיעו על הזיהום, אף שהזיהום התגלה בין 25 ל-28 ביולי. במכתב נאמר: "ייתכן שצינור מילוי אריזות גרם לסלמונלה".  

 

אחד מבעלי סלטי שמיר טוען כי חברת טחינה הנסיך הודיעה לחברה באיחור של כשבועיים על הזיהום, אחרי שכבר שווקו מוצרים לצרכנים ולמרות שידעה עליו יותר משבוע קודם לכן. הבעלים טוען כי משרד הבריאות הוא זה שיזם את הבדיקה במפעל של טחינה הנסיך וגילה את הסלמונלה אחרי תלונה שהגיעה למשרד. לדבריו, טחינה הנסיך לא הודיעה למשרד על הזיהום.

 

אחרי בדיקת משרד הבריאות, הורה המשרד לטחינה הנסיך להודיע על הזיהום לסלטי שמיר. מהמכתב ששלחה החברה לסלטי שמיר עולה כי טחינה הנסיך ידעה על הזיהום שבועיים קודם לכן.

 

הבוקר התקיים בוועדת ביקורת המדינה של הכנסת דיון מיוחד שעסק במקרי זיהום המזון של השבועות האחרונים. יו"ר הסתדרות המיקרוביולוגים, אסתר אדמון, האשימה בדיון את הרגולטור שלא מקצה כוח אדם לפיקוח: "הכתובת הייתה על הקיר. במשרד הבריאות, בקו שאחראי על פיקוח המעבדות הפרטיות, עובדים שני אנשים. יש סך הכול עשרה עובדים במעבדות בריאות הציבור במשרד הבריאות שבודקים את החיידקים במערך המזון".

 

ליאורה שמעוני, בכירה במשרד מבקר המדינה, התייחסה גם היא לנושא ואמרה: "משרד הבריאות לא זיהה את גורמי הסיכון בפרשת הקורנפלקס של חברת יוניליוור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים