שתף קטע נבחר

משבר המזון המזוהם: מפעל טחינה "הנסיך" סגור

ספק חומר הגלם המזוהם ל"סלטי שמיר" סגר את שעריו בעילבון. פועלים בסלטי שמיר באזור התעשייה ברקן יצאו ממנו בצהריים וטענו שהייצור הופסק, אבל הבעלים מתעקש: "יום חמישי הוא יום ניקיונות, לא השתנה דבר"

 

 

פרשת הזיהום בטחינה : מפעל טחינה "הנסיך" בעילבון סגר את שעריו וגם ממפעל סלטי שמיר באזור התעשייה ברקן שבשומרון יצאו בצהריים (יום ה') פועלים ואמרו שהייצור הופסק. מנגד, אחד מבעלי "סלטי שמיר", יעקב גינצבורג, טען שאין הפסקת ייצור ושיום חמישי הוא יום של ניקיונות והשלמות ייצור. "לא השתנה שום דבר בהתנהגות המפעל", אמר.

 

בעלים אחר של המפעל הוסיף: "המפעל עובד כרגיל. לא נסגרו שום פסי ייצור. פשוט לא משתמשים בטחינה הנסיך אלא בטחינה של חברת RGM". 

מפעל "טחינה הנסיך" בעילבון (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
מפעל "טחינה הנסיך" בעילבון(צילום: אביהו שפירא)

פועלים מחוץ למפעל סלטי שמיר, הבוקר (צילום: רענן בו צור) (צילום: רענן בו צור)
פועלים מחוץ למפעל סלטי שמיר, הבוקר(צילום: רענן בו צור)
 

 (צילום: רענן בן צור) (צילום: רענן בן צור)
(צילום: רענן בן צור)
 

 

זיהום סלמונלה הוביל היום להורדת מוצרי סלטי שמיר מהמדפים. טחינה "הנסיך" סיפקה לחברת הסלטים את חומר הגלם המזוהם. בעלי מפעל הנסיך בכפר עילבון סגרו אותו בעקבות ביקורת שערכו פקחי משרד הבריאות. "אין אף אחד במפעל, גם לא הבעלים", אמר השומר בכניסה. "היום המפעל סגור והדלתות שלו לא יפתחו".

 

פועל המועסק במפעל אמר ל-ynet: "כולנו מופתעים מהעניין הזה. מדובר במפעל נקי שדואג להוציא סחורה נקייה לפי התקן. לא ברור לי מאיפה הגיע הסלמונלה. אנחנו מודאגים כי זה יכול לפגוע בפרנסתנו".

 

מנכ"ל הנסיך עפיף טנוס אמר בתגובה: "מוצרי טחינה, לרבות טחינה ללקוחות תעשייה, נופקו עם אנליזות ונמצאו תקינות. במשלוח ללקוח סלטי שמיר התגלה חשש להמצאות בעיית איכות. בתיאום עם משרד הבריאות הוחלט אמש על נקיטת משנה זהירות, כחלק מדאגה ללקוחות החברה והצרכנים. בבדיקות שבוצעו בקו הייצור לאריזות 1 טון בלבד ללקוחות תעשייה התגלתה תקלה בקו. שאר מוצרי החברה (צנצנות 1/2 קילו ו-1 קילו נמצאו תקינות לחלוטין".

  

גורם במשרד הבריאות אמר ל-ynet: "טחינה הנסיך לא דיווחו לנו על האירוע ואנחנו אלה שדרשנו מהם להוציא מכתב שמדווח על הזיהום לשמיר". משרד הבריאות גילה את הזיהום מדיווח של מעבדה. "לפי הנוהל, מעבדות מוכרות חייבות לדווח לנו על מוצרים שיצאו החוצה לדרכי השיווק. המעבדה דיווחה לנו שלשום על תוצאות בדיקה. הגענו אתמול למפעל טחינה הנסיך וגילינו שהיה זיהום בקו שמיועד לתעשייה. דרשנו לראות לאן הם הטחינה וגילינו שלסלטי שמיר. דרשנו מהם לשלוח מכתב לסלטי שמיר על הזיהום".

 

גרסאות שונות לפועלים ולבעלים ב"סלטי שמיר"

במקביל להצהרות של בעלי "סלטי שמיר" על שמירה על שגרה, בצהריים יצאו פועלים מהמפעל וסיפרו: "הפסיקו את הייצור. המפעל הפסיק לעבוד. כל עובדי הייצור הולכים הביתה. נשארו רק מעט עובדים שמסדרים". אחד העובדים אמר "בלגן" תוך שהוא מצביע לשמיים "הכול מאללה".

 

בעקבות חשד לגילוי חיידקי סלמונלה במוצרים, הודיעה "סלטי שמיר" הבוקר על ריקול כולל. החברה מייצרת סלטים לרוב רשתות השיווק תחת המותגים הפרטיים: "יש", "שופרסל", "יינות ביתן", "יוחננוף" ו"המותג", בין היתר. "המותג" נמכר בדוש, ויקטורי ומחסני השוק. ברוב הרשתות בארץ כולל יינות ביתן ומגה, מוכרים את המותג סלטי שמיר.

 

חברת טחינת הנסיך עודכנה על חשד של סלמונלה כבר לפני שבועיים וחצי, ב-25 ביולי, אך הודיעה על כך לסלטי שמיר רק אתמול - כך עולה ממכתב ששלחה חברת הנסיך,

והגיע לידי ynet.

 

אחד מבעלי סלטי שמיר, יעקב גינצבורג, סיפר שהנסיך הודיעה לסלטי שמיר על הזיהום אתמול, אחרי שכבר שווקו מוצרים לצרכנים ואף שחשדה בזיהום כבר ב-25 ביולי וגילתה אותו ב-28 ביולי. הבעלים טוען כי משרד הבריאות הוא זה שיזם את הבדיקה במפעל של טחינה הנסיך וגילה את הסלמונלה אחרי תלונה שהגיעה למשרד.

 

הבוקר קיימה ועדת ביקורת המדינה של הכנסת דיון מיוחד על המקרים שהתגלו לאחרונה ובהם זיהום במוצרי מזון, בהם גם פרשת הקורנפלקס ו"חלב בראשית". יו"ר הסתדרות המיקרוביולוגים, אסתר אדמון, האשימה בדיון את הרגולטור שלא מקצה כוח אדם לפיקוח על המזון: "הכתובת הייתה על הקיר. במשרד הבריאות, בקו שאחראי על פיקוח המעבדות הפרטיות, עובדים שני אנשים. יש סך הכול עשרה עובדי במעבדות בריאות הציבור במשרד הבריאות שבודקים את החיידקים במערך המזון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רענן בו צור
הפועלים יצאו משערי המפעל
צילום: רענן בו צור
מומלצים