שתף קטע נבחר

3 מתכונים לקבב

המנה הכי ישראלית הופכת לארבע גירסאות מנצחות במטבח של מסעדת "יפו תל אביב", רק שהפעם חיים כהן לא בפריים אלא הסו שף שלו. ארז קומרובסקי הולך לנשנש

 

 

 

קבב נא

המצרכים (ל-4 סועדים):

150 גר' שייטל

4 כפות בורגול, מושרה במים

1 בצל סגול, קצוץ

2 ענפי בצל ירוק, קצוצים

1 כף הריסה

מעט שמן זית

1/2 לימון

1 עגבנייה מגוררת

מלח

4 עלי כוסברה

להגשה: 4 פרוסות לחם לבן, קלוי עם מעט שמן זית


אופן ההכנה:

  1. קוצצים על קרש את הבשר באמצעות סכין חדה לחתיכות קטנטנות ודקות, ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את שאר המריכיבים, ומתבלים.
  3. מניחים רבע מתערובת הבשר על כל פרוסה, מקשטים בעלה כוסברה מעל.

 

קבב על סלט ירקות שרופים

המצרכים (ל-4 סועדים):

1/2 ק"ג בשר טלה טחון

2 בצל מגורר בפומפייה וסחוט מנוזלים

צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

צרור נענע, קצוצה דק

מלח

פלפל שחור גרוס

לירקות השרופים:

1 חציל

3 עגבניה

1 פלפל ירוק חריף

2 בצל לבן

1 לימון, סחוט למיץ

שמן זית

חופן נעננע

חופן פטרוזיליה

 

 

אופן ההכנה:

  1. מעבדים את הבשר עם השאר המרכיבים בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה מעט דביקה.
  2. מכדררים לכדורים של 180 גרם כל אחד, משפדים על שיפוד ברזל ארוך ומניחים על המנגל.
  3. מכינים את הירקות השרופים: מקלפים את כל הירקות וקוצצים אותם. מעבירים לקערה.
  4. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, נענע ופטרוזיליה. מגישים עם טחינה.

 

קבב הודי

המצרכים (ל-4 סועדים):

לתבשיל במיה -

מעט תבלין קארי

מעט תבלין גארם מסלה

1/2 קילו במיה נקיה

1 ק"ג עגבניות שרי תמר

2 שיני שום

1 שורש ג'ינג'ר

מלח

מעט שמן זית

לרוטב טנדורי:

250 גר' גי (חמאה מזוקקה)

25 גר' תבלין טנדורי

להגשה:

פיתה או לאפה

4 כפות יוגורט

גרידת לימון

חופן נענע

חופן כוסברה

מעט צ'ילי

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את השום והג'ינג'ר בשמן.
  2. מוסיפים את העגבניות, ומבשלים בסיר עם מכסה עד שהן מתכווצות ומגירות נוזלים.
  3. במסננת מועכים את העגבניות, ושומרים בקערה את הרוטב שמתקבל.
  4. בסיר עם מעט שום ושמן זית מטגנים את הבמיה.
  5. מוסיפים את רוטב העגבניות לסיר עם הבמיה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד שהבמיה מתרככת.
  6. מכינים גהי - ממיסים בסיר קטן חמאה. כשמתחיל להיווצר למעלה קצף לבן, מסלקים אותו בעזרת כף. השומן שנותר הוא חמאה מזוקקת.
  7. מחברים בין הגי לתבלין תנדורי – 250 גרם חמאה, 25 גרם תבלין טנדורי, ומחממים מעט.
  8. מורחים את התבלין על הקבב רגע לפני שהוא יורד מהאש.
  9. ההגשה: שמים פיתה או לאפה על צלחת, מעליה את הקבב, מעל את תבשיל הבמיה, מוסיפים כף יוגורט, גרידת לימון, עלים שטופים של נענע, כוסברה וצ'ילי אדום, ומגישים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים