שתף קטע נבחר

ארה"ב על הצבת המפציצים הרוסיים באיראן: "פוגעים באופוזיציה המתונה בסוריה"

דובר מחלקת המדינה מתח ביקורת על צעדיה של רוסיה על אדמת סוריה, ש"על פניו עושה זאת במטרה לסיכול יעדים של דאעש, אך למעשה פוגעת באופוזיציה סורית מתונה". עם זאת הבהיר כי המאבק המשותף בדאעש יימשך כסדרו. דיווחים מסוריה: עשרות הרוגים בתקיפות הרוסיות

 

 

 

ארצות הברית הגיבה אתמול בערב (יום ג') לשימוש שעושה רוסיה בבסיס באיראן לצורך תקיפות בסוריה, ואמרה כי בניגוד לטענות רוסיה, שלפיהן היא מכוונת את תקיפותיה נגד דאעש, "למעשה, כפי שראינו באופן ברור, הם פוגעים בכוחות הסוריים המתונים".

 

 

 

דובר מחלקת המדינה מארק טונר הבהיר: "זה מצער אבל לא מפתיע או בלתי צפוי", וכיוון ל"המשך הדפוס של רוסיה, שממשיכה לבצע תקיפות אוויריות כעת בסיוע ישיר של איראן. על פניו הם עושים זאת במטרה לסיכול יעדים של דאעש, או של ג'בהת א-נוסרה. אך למעשה, וראינו זאת ללא הרף, הם פוגעים בעיקר בכוחות אופוזיציה סוריים מתונים". 

 

מוקדם יותר אתמול דווח כי רוסיה הציבה מפציצים מסוג Tupolev-22 בבסיס חיל האוויר האיראני בעיר המדאן באיראן. המפציצים שהוצבו בבסיס האיראני אמורים לצאת משם למשימות תקיפה בסוריה, שם מוסקבה ממשיכה לסייע לנשיא בשאר אסד, בן בריתה של איראן, במלחמתו נגד המורדים המנסים להפיל את משטרו.

כוחות רוסיים בבסיס איראני ()
כוחות רוסיים בבסיס איראני
  

המפציצים מרוסיה על אדמת איראן (צילום: AP) (צילום: AP)
המפציצים מרוסיה על אדמת איראן(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מפציץ רוסי מעל אדמת סוריה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפציץ רוסי מעל אדמת סוריה(צילום: EPA)

לדברי טונר, אין בכך כדי למנוע את המשך שיתוף הפעולה בין שתי המדינות במלחמתן בדאעש. "נמשיך לרדוף אחר הסדר", הבהיר. "אנחנו מתכוונים להמשיך לדבר עם רוסיה בקבוצות עבודה על הדרכים להשגת הפסקת אש בסוריה, על דרכי גישה לסיוע הומניטרי, ולאחר מכן שוב להגיע למשא ומתן מחודש בז'נבה. זו ממשיכה להיות המטרה שלנו", אמר הדובר. "אך אנחנו עדיין לא שם".

 

השבוע פרסם משרד ההגנה הרוסי תמונות נדירות של מפציץ מדגם TU-22M3 מטיל פצצות מעל פרבר באזור דיר א-זור בסוריה ותוקף, כך לפי הרוסים, יעדים של דאעש. שישה מפציצים רוסיים פועלים בשמי סוריה ומסייעים לכוחות הקרקע.

 

 

ההריסות בחלב, פעם העיר השנייה בגודלה  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ההריסות בחלב, פעם העיר השנייה בגודלה (צילום: AFP)

לוחמי דאעש באזור חלב (צילום: AP) (צילום: AP)
לוחמי דאעש באזור חלב(צילום: AP)
  
בנפגעים הרבים גם ילדים קטנים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בנפגעים הרבים גם ילדים קטנים(צילום: רויטרס)
זו הפעם הראשונה שבה רוסיה משתמשת בבסיס במדינה אחרת לתקיפות, מלבד השימוש שהיא עושה בבסיסים בסוריה. זו גם כנראה הפעם הראשונה שאיראן איפשרה לכוח זר לעשות שימוש בבסיסיה מאז המהפכה האיסלאמית ב-1979. הפריסה באיראן מאפשרת לרוסיה להגביר את נוכחותה הצבאית באזור, לצמצם טווחי טיסה ולהגביר את סבבי התקיפות. לא ברור כמה זמן ישהו מטוסי רוסיה באיראן ולפי גורם אמריקני רשמי שביקש לשמור על אנונימיות, המטוסים כבר שבו לרוסיה.

 

"טהרן ומוסקבה נגד הטרור"

ראש המועצה לביטחון לאומי באיראן אמר שטהרן ומוסקבה משתפות כעת תשתיות במלחמה בטרור. לדבריו, מדובר בשיתוף פעולה אסטרטגי. רוסיה ואיראן מעניקות גיבוי למשטרו של אסד ומדובר בצעד שללא ספק מעיד על התחממות נוספת ביחסי המדינות. רוסיה סיפקה לאיראן מערכות הגנה מתקדמות מפני מטוסים מדגם S-300 והנשיא ולדימיר פוטין ביקר באיראן בנובמבר.

 

מבט מתוך תא הטייס ()
מבט מתוך תא הטייס

ראש ממשלת עיראק חיידר אל-עבדי, אמר אתמול שהעניק אישור לרוסיה לעשות שימוש במרחב האווירי של עיראק בתנאי שהמטוסים יטוסו לאורך הגבול ולא מעל לאזורים מיושבים. הוא ציין כי אישורים דומים הוענקו למטוסי הקואליציה בהנהגת ארצות הברית הממריאים מכווית. דובר כוחות הקואליציה, הקולונל כריסטופר גארבר, אמר מבגדד שהרוסים הודיעו שבכוונתם לטוס מעל לעיראק, "דאגנו לביטחון המטוסים והמפציצים בדרכם למטרות. הם לא השפיעו על פעולות הקואליציה בעיראק או בסוריה".

 

משרד ההגנה במוסקבה מסר שהמטוסים פגעו במטרות של דאעש וכן במטרות של ג'בהת א-נוסרה בחלב, אידליב ובדיר א-זור. למטוסים שהמריאו מאיראן הצטרפו מטוסים רוסיים המוצבים בבסיס חמימים באזור לטקיה שבמערב סוריה: "כתוצאה מהתקיפות הללו הושמדו חמישה מאגרי נשק גדולים וכן בסיס אימונים, שלוש נקודות פיקוד ובקרה ומספר משמעותי של חמושים". כלי התקשורת ברוסיה דיווחו גם שרוסיה ביקשה מאיראן ומעיראק לעשות שימוש במרחב האווירי שלהן לירי של טילי שיוט מאזור הים הכספי.

 

המתקנים שהושמדו שימשו לאספקת ציוד לחימה למורדים באזור חלב, שבו מתנהלת לחימה עיקשת על השליטה בעיר החצויה. בחלב שהייתה העיר השנייה בגודלה בסוריה חיו לפני המלחמה שני מיליון בני אדם ומאות אלפים כנראה נצורים שם.

 

ארגון זכויות האדם העוקב אחר הנעשה בסוריה אמר שעשרות נהרגו בתקיפות האוויריות באזור חלב. זכריה מלכיפי, מאחד מארגוני המורדים שמושבם בחלב, אישר שבימים האחרונים הוגברו התקיפות מהאוויר: "אין חימוש שהם לא הטילו על העיר - פצצות מצרר, פצצות זרחן וכו'".  


פורסם לראשונה 16/08/2016 23:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מפציץ רוסי בבסיס איראני
צילום: AP
מומלצים