שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    "דלישס": המתכון המושלם לעוגת שוקולד ללא קמח
    העוגה שלא תוכלו להוריד ממנה את הידיים: חולמים על עוגת שוקולד רכה רכה, עשירה בקרם, קלה מאוד להכנה, וכזאת שלא יישאר ממנה פירור אחד בתבנית אחרי הזלילה הגדולה? קבלו מתכון לעוגת השוקולד האולטימטיבית. וכן, היא גם ללא קמח

    צילום: ירון ברנר, בימוי ועריכה: בן שפייר ניהול פרוייקט: מור אברהמי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    עוגת שוקולד ללא קמח, תיקי גולן

    המצרכים (לתבנית 24):

    7 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

    1 כוס סוכר לבן

    100 גר' שקדים טחונים דק

    300 גר' שוקולד מריר

    100 גר' חמאה

    לרוטב שוקולד -

    100 גר' שוקולד מריר

    ¾ כוס שמנת מתוקה


     

    אופן ההכנה:

    1. טורפים את החלמונים והסוכר בקערה גדולה עד שהם הופכים להיות בהירים וקציפתיים.
    2. מוסיפים את השקדים ובוחשים.
    3. ממיסים 300 גרם שוקולד בסיר קטן (או במיקרו) מוסיפים לו את החמאה ובוחשים עד שהחמאה נמסה לגמרי ומתאחדת עם השוקולד.
    4. מוסיפים את השוקולד לתערובת החלמונים ובוחשים היטב.
    5. מקציפים בנפרד את החלבונים לקצף יציב ומקפלים אותו לתוך תערובת השוקולד והחלמונים (יש להימנע מבחישת יתר).
    6. משמנים תבנית 24 סמ' ויוצקים את התערובת.
    7. אופים בתנור בחום בינוני 180 מעלות כ- 40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש.
    8. לרוטב שוקולד: ממיסים 100 גר' שוקולד ומוסיפים לו את השמנת. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
    9. יוצקים את הרוטב (כשהוא עדיין חם) על העוגה, כדקותיים לאחר הוצאתה מהתנור.

     

    *הכי טעים לאכול אותה כשהיא חמה, אך גם לאחר שהיא מתקררת היא עדיין טעימה מאוד.

     

    בימוי והפקה: בן שפייר ומור אברהמי

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה ""דלישס": המתכון המושלם לעוגת שוקולד ללא קמח"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים