שתף קטע נבחר

מהיר ועוקצני: 2 מתכונים עם פרגית

סלט פרגית אסייתי ופרגית עוקצנית עם סחוג ירוק: השף אבי ביטון עושה לכם את השבת עם שני מתכונים קלים מאוד להכנה עם חומר גלם זול וזמין - פרגית

לפני כשנה הוזמנתי על-ידי משרד החוץ לבורמה, לבשל לכבוד יום העצמאות הבורמזי. מסתבר, שהעם הבורמזי, שנשלט על-ידי הבריטים קיבל בשנת 1948 עצמאות, ממש כמונו. מאז ועד היום הם מעריצים את ישראל על התעשייה הטכנולוגית, על החקלאות ועוד.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
  

נתבקשתי להכין אוכל ישראלי, ואחרי יומיים של הכנות, 400 בורמזים אכלו חצילים, טחינה, פלאפל, חריימה, כבד קצוץ וממולאים. בין ביס לביס ניסיתי, ללא הצלחה, להסביר מאיפה בדיוק הגיע האוכל שלנו (לך תסביר לבורמזים מזה אוכל אשכנזי ואוכל מזרחי, ולמה הילדים שלי חצי פולנים חצי מרוקאים).


בין האורחים היו גם כל מיני ממציאים ישראלים ונציגיהם - דיסק און קי, טפטפות, ועוד כל מיני פטנטים שהמצאנו בחוכמתינו, כי אין לנו בארץ נפט, זהב, מים, יהלומים ועוד כל מיני דברים שאם היה לנו אותם אז היינו קצת יותר מבסוטים. אחת מהמנות שהכנתי הייתה שיפודי פרגית, ואני מתכוון כמובן לפרגיות שאנחנו מכירים - הפולקע ללא העצם ולא לעופיון צעיר.

 

כך תכינו סלט אסייתי עם פרגית:

 

יומיים עבדו הטבחים הבורמזים ופילטו את הפולקס מהעצמות (אני מניח שיש עדיין כמה טבחים בורמזים שלא ממש מחבבים אותי), ותוך כדי שיחה עם אחד הנציגים הישראלים נזכרתי פתאום שגם הפרגית היא המצאה ישראלית.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)




 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
אי שם בשנות ה-60, כשהיו בארץ המון מסעדות מזרחיות שמגישות שיפודים וסלטים, המציאו את החיתוך הזה ללא העצם. בעלי השיפודיות רצו למכור שיפוד בשר במחיר זול, וזה היה אחלה פיתרון. שוב הראש הישראלי חשב איך עושים יש מאין.

 

בשר הפרגית שומני ועסיסי, והוא מתאים כמעט לכל דבר שתשדכו לו. אפשר לצלות אותו במנגל או בתנור, אפשר לטחון את בשר הפרגית ולהכין ממנו קבבים וקציצות מצויינות, ומעכשיו כשתחשבו על גאווה ישראלית, כל שהיא (מדליה אולימפית, אפליקציות חדשות, מתקן מיוחד שחוסך במים ועוד), תדעו שגם הפרגית היא שלנו.

 

סלט אסייתי של פרגיות

מנה טעימה, קלילה וכיפית שיכולה לנצל את שאריות הפרגית מאתמול.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

מצרכים (ל-2 מנות):

350 גר' סטייק פרגית

1/4 כרוב לבן, פרוס דק

3 מלפפונים חצויים, נקיים מגרעינים, ופרוסים

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

1 צרור בצל ירוק, קצוץ

1 צרור כוסברה, קצוצה

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

לרוטב -

6 כפות רוטב סויה איכותית

1 כף שמן סומסום

1 כף סוכר חום

1 ס"מ ג'ינג'ר, מגורר

מיץ מחצי לימון

5 כפות שמן קנולה

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הפרגית במלח וצולים במחבת בחום גבוה עם מעט שמן קנולה כ- 3 דקות מכל צד, ושומרים בצלחת.
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
  2. מכניסים לקערה את כל הירקות, פורסים דק את הפרגית ומוסיפים לקערה.
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב.
  4. יוצקים את הרוטב על הפרגית והירקות, מערבבים ומגישים.
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

פרגית בסחוג ירוק וסלט עגבניות עוקצני

מנה טעימה לאוהבי החריף. הסחוג מעולה לתיבול בשר, ירקות ודגים. נסו את המנה הזאת עם כל מה שאתם אוהבים, והתוצאות יפתיעו אתכם.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
  

המצרכים (ל-2 מנות):

500 גר' סטייק פרגית

1 צרור כוסברה

1 פלפל ירוק חריף

2 שיני שום

5 כפות שמן זית

מלח

לסלט -

3 עגבניות, חתוכות לקוביות

1 צרור כוסברה, קצוצה

1 פלפל חריף פרוס דק

1/4 לימון, פרוס דק עם הקליפה

מלח

מעט שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הכוסברה, השום והפלפל, עד שנוצר מרקם של ממרח.
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
  2. מתבלים בשמן זית ומלח, ויוצקים על הפרגיות. שומרים במקרר כשעה.
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
  3. מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט. 
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
  4. מוציאים מהמקרר וצולים במחבת את הפרגיות במעט שמן זית כ-4 דקות מכל צד.
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
  5. מסדרים את הסלט בצלחת, מעל מניחים חתיכות של פרגית צלויה, ומגישים.

אבי ביטון הוא שף "מזל טלה"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפיק גבאי
מתכונים לפרגית
צילום: אפיק גבאי
מומלצים