שתף קטע נבחר

בשעה טובה: עוזרים לילדים להתכונן לגן חדש

דברו על המעבר, תפגישו את הילדים עם חברים שיהיו איתם בגן, תראו להם את המסלול שתעשו כל בוקר ותרגילו אותם כבר עכשיו לשינוי בשעות השינה והארוחות. 10 פעולות שיעזרו לילדים ולכם להתחיל את השנה כמו שצריך

מעבר, מה זה בכלל עבור ילדנו? תקופה שמסמנת שינוי, משהו שעומד להסתיים ויש כבר משהו חדש שעומד בפתח. ובין לבין אנחנו עוברים. לפעמים מתרגשים, מבולבלים, יכולים להיות גם מתוסכלים ומודאגים, ולפעמים מרגישים אפילו פחד. כל אלה ועוד מסמנים לנו: "אנחנו לקראת מעבר!", וזה זמן לתכנן מסלול מחדש.

 

איך אפשר לעזור לילד וגם לנו ההורים למעבר הזה?

 

1. תכינו אותו מראש

שוחחו עם הילד על המעבר. תבדקו מי הם החברים שיעברו יחד איתו. אם אין כאלו בהחלט אפשר לתאם עם הורים אחרים ולהיפגש במפגש חווייתי עם כולם לקראת תחילת השנה.

 

2. ביטחון גם ללא מילים

התחלות ומעברים הם לא פשוטים, גם לנו כהורים. לכן, מידע מוקדם נותן לנו יותר ביטחון על המעבר. כאשר אתם מגובשים ומובילים את התהליך, הילד יודע לזהות אפילו ללא מילים תחושות, שפת גוף והבעות פנים. אי לכך, חשוב לשדר לו מסרים חיוביים ושליטה לקראת המעבר.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

3. להכיר את המסלול

מומלץ להכיר לילד מראש את המסלול לגן. המוכר מביא איתו תחושת שייכות, שליטה וביטחון. כדאי להכיר את הצוות ואת הגן עצמו עד כמה שאפשר, וכמובן לשאול את כל השאלות שהכנתם מראש.

 

4. ילד עצמאי

כמה שפחות תלות בצוות כך יותר טוב. זה יעניק לילד תחושה של הצלחה ומסוגלות. כדאי לתת לו לעשות פעולות יומיומיות כמו: לאכול באופן עצמאי, לשתות, לנעול ולחלוץ נעליים ולרחוץ ידיים. בנוסף, אפשר לתת לילד לקחת חלק במטלות הבית: מיון כביסה, הכנת ארוחות, ניקיון אבק ועוד (תלוי גיל). כך הם לומדים להיות עצמאיים ולחוות תחושות של הצלחה ומסוגלות.

 

אל תפספסו:

- חשוב או מיותר? שולחן כתיבה בחדר ילדים

- כניסה לכיתה א' מהצד של המורה

- 22 משפטים מעצבנים שהורים נאלצים לשמוע באוגוסט

 

5. זמן מנוחה

ילד צעיר רגיל לישון את שינת הצהריים שלו. למרות שישנם ילדים שעדיין זקוקים למנוחה, חשוב להתחיל להרגיל את הילדים לקראת השינוי כבר במהלך הימים הקרובים. יחד עם זאת, קחו בחשבון ששינוי יכול לגרום לתגובות שונות בהתנהגות של הילד.

 

6. הרגלי אכילה

בגנים הארוחות נעשות בזמנים אחרים ממה שהילד היה רגיל. לכן, השתדלו לתת ארוחת בוקר קלה לפני יציאה מהבית. ילד שהולך עם בטן ריקה יהיה עצבני בהמשך היום.

 

7. פרידות

פרידה בבוקר בגן צריכה להיות ברורה ומהירה. הילד וגם אתם יודעים שבסוף נפרדים, אז למה למשוך את זה יותר זמן? בפעולות פשוטות אנחנו מעבירים מסרים, במקרה זה של: מסוגלות. כשאתם נפרדים מהילד, הקפידו להגיד שלום ולהתראות ולא לצאת בשקט, אפילו שהילד יבכה. אם נרגיש שעולה אצלנו קושי, וזה קורה (מה לעשות, גם אנחנו הורים עוברים מעבר יחד עם הילד), עדיף לעשות זאת אחרי שתצאו מהגן.

 

8. חוזרים להרטיב

כל ילד מגיב באופן שונה בכניסה למסגרת חינוכית חדשה ורגרסיה בכל מיני הבטים יכולה לקרות. בעיקר בנושא הגמילה. חשוב להבין ולקבל כלים להתמודדות בנושא.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

9 בשלות של הילד

ישנם כמה מדדים שהטיפים שקיבלתם יכולים לעזור לכם לקחת את המושכות בידיים ולעזור לילד לעשות את המעבר שלו באופן מיטבי. לדוגמה מדדים כמו: בשלות רגשית - התמודדות, הסתגלות, דחיית סיפוקים ותסכול. בשלות חברתית - לשחק משחק חברתי, להכיר נורמות וקודים. בשלות שפתית - יכולת להתבטאות ופיתוח שיחה תקינה. בשלות מוטורית - הליכה, ריצה, קפיצה וטיפוס.

 

10. גמילה

אם הילד אינו גמול, תתחילו את תהליך כבר עכשיו על מנת שיגיע גמול עד כמה שניתן לגן. הקיץ הוא זמן טוב לכך.


הכותבת היא מדריכת הורים ומשפחות, ומטפלת בוויסות חושי

 

ומה דעתכם על משפחתונים במקום העבודה? צפו:

 

 






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תנו להם לעשות מטלות בבית כדי שירגישו עצמאיים
צילום: shutterstock
מומלצים