שתף קטע נבחר

אלו בתי הספר הערכיים בישראל: פחות נשירה, יותר גיוס לצה"ל

משרד החינוך פרסם היום רשימה של 277 חטיבות ביניים ותיכונים שהצטיינו בהישגיהם הערכיים, החברתיים והלימודיים בשנת הלימודים החולפת. המורים באותם מוסדות חינוך יזכו למענק חד-פעמי של עד 8,000 שקל

 

רשימת בתי הספר שהצטיינו בהישגיהם ()
רשימת בתי הספר שהצטיינו בהישגיהם
 

משרד החינוך פרסם היום (א') את רשימת 277 חטיבות הביניים והתיכונים שהצטיינו בהישגיהם הערכיים, החברתיים והלימודיים בשנת הלימודים תשע"ו. כ-60 אחוזים מבתי הספר הערכיים הם מהחינוך הממלכתי, כ-23 אחוזים מהחינוך הממלכתי-דתי, כ-11 אחוזים מהחינוך הלא-יהודי (ערבי, דרוזי ובדואי) וכ-5.5 אחוז מבתי הספר הערכיים שייכים למגזר החרדי. המורים בבתי הספר הללו יקבלו במשכורת הקרובה תוספת של 3,000 עד 8,000 שקל, בהתאם לדירוג שקיבל המוסד החינוכי שבו הם מלמדים.

 

79 בתי ספר קיבלו את הדירוג הגבוה ביותר (1), בהם: עירוני א' בחיפה, מקיף ערבי בעכו, ישיבת דרכא המתמיד בקריית שמונה, אחד העם בפתח תקווה, עירוני א' בתל אביב, עירוני ו' בבאר שבע, אולפנת תהילה בירושלים, ישיבת נוה שמואל באפרת, מקיף י' באשדוד ועוד.  

  

זו השנה הרביעית שמשרד החינוך מפרסם את רשימת בתי הספר העל-יסודיים שהצטיינו בהישגיהם הערכיים, החברתיים והלימודיים בשנת הלימודים תשע"ו. 277 בתי הספר הזוכים נבחרו מתוך כ-700 חטיבות עליונות שעמדו בתנאי הסף. בתי הספר יתוגמלו על ההישגים הבאים: הישגים חברתיים שכוללים מניעת נשירה ורמות שונות של קרבה לזכאות לתעודת בגרות, הישגים ערכיים שמתייחסים לקליטת תלמידי חינוך מיוחד, שיעור גיוס לשירות צבאי, אזרחי או לאומי גבוה, הישגים לימודיים שמודדים זכאות לתעודת בגרות, הצטיינות במבחני בגרות, זכאות לתעודת בגרות איכותית, וכן קידום התלמיד על פי יכולותיו ולא רק בממד של זכאות לבגרות.

 

השר בנט ומנכ"לית משרד החינוך, מיכל כהן (צילום: אלי מנדלבאום ) (צילום: אלי מנדלבאום )
השר בנט ומנכ"לית משרד החינוך, מיכל כהן(צילום: אלי מנדלבאום )
 

פרט לאלה נמדדים בתי הספר גם על היחס של צוות ההוראה למצוינות במקצועות הומניים, בנוסף להצטיינות במקצועות מדעיים ומתמטיים, ועל השמירה על טוהר הבחינות ואיכות תהליכי ההערכה בבתי הספר. הקריטריונים לתגמול מכוונים לבתי הספר שחוללו את השינוי המשמעותי ביותר בקרב הלומדים, ולא לבתי הספר בעלי ההישגים הגבוהים ביותר. הקריטריונים להצטיינות נוסחו בהסכמה שבין משרד החינוך לבין ארגון המורים ומשרד האוצר, במסגרת ההסכם "עוז לתמורה".

  

עובדי ההוראה בכל בתי הספר ברשימה יזכו כאמור במשכורת הקרובה לתגמול כספי חד-פעמי שנע בין 3,000 ל-8,000 שקלים למורה, בהתאם להישגי בתי הספר: עשרה אחוזים מבתי הספר בעלי ההישגים הגבוהים ביותר יזכו לתגמול של 8,219 שקלים. עשרת האחוזים הבאים יזכו לתגמול של 6,164 שקל. עשרת האחוזים הבאים יזכו לתגמול של 4,109 שקלים ואלה אחריהם יזכו ל-3,082 שקלים. סך התקצוב לכל בתי הספר נאמד ב-50 מיליון שקלים.

 

מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן אמרה: "אני מברכת את בתי הספר הזוכים על פעילותם לחינוך לערכים, טיפוח מצוינות ותרומה לחברה ולקהילה. באמצעות התמונה החינוכית והתגמול הדיפרנציאלי, משרד החינוך מקדם שיח חינוכי שמשקף את מגוון העשייה של המנהלים, המורים והתלמידים במוסדות החינוך, ומביא לידי ביטוי את הייחודיות והרב-גוניות של מוסדות החינוך השונים. בהלימה לתמונה החינוכית, גם התגמול הדיפרנציאלי מתגמל בתי ספר שמקדמים הישגים ערכיים ולימודיים, אלה הקולטים תלמידים ממגוון רקעים רחב, ופועלים לשמירה על טוהר הבחינות, מניעת נשירה, מעורבות חברתית וגיוס לצה"ל".

 

שר החינוך נפתלי בנט בירך את בתי הספר הערכיים: "עתיד מדינת ישראל תלוי באיכות המחנכים שבה. זהו הרגע שלכם, שבו אנחנו עוצרים לרגע לומר תודה. תודה לכל המחנכות והמחנכים שמשקיעים מדי יום ומדי שעה כדי להכשיר, לחנך ולהקנות ערכים לדורות של נערים ונערות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים