שתף קטע נבחר

טען וזרוק: כרטיס אשראי ופחית יטעינו הסוללה

יצרני סוללות הגיבוי חוגגים: מי לא זקוק להחייאה דחופה לסלולרי באמצע היום. רק שהן כבדות יחסית, ומתרוקנות מעצמן עם הזמן. קבלו את בטריקס, מטען חד-פעמי שנכנס לארנק כמו כרטיס אשראי

בקיץ הנוכחי נפתחו לא מעט בקבוקי שמפניה חגיגיים במשרדיהן של יצרניות המטענים הניידים וסוללות הגיבוי ברחבי העולם. את החודשים האחרונים הן יכולות לסכם בשביעות רצון: זרם בלתי פוסק של צעירים ומבוגרים נהר לחנויות האלקטרוניקה במטרה לרכוש עוד ועוד מטענים ניידים, מכל הבא ליד. הביקושים זינקו, המכירות עלו.

 

על פי חברת המחקר NPD, בארה"ב למשל נמכרו בין ה-10 ל-23 ביולי כ-1.2 מיליון סוללות ניידות, פי 2 ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה. גם בארץ דיווחו קמעונאים על גידול של עשרות אחוזים בקטגוריה בפרק הזמן הזה.

 

מה קרה בקיץ האחרון? התשובה לא תפתיע: פוקימון גו. הזינוק הפתאומי בביקושים למטענים ניידים נרשם בפרק הזמן הקצר שלאחר השקת המשחק בתחילת יולי, והוא מיוחס בעיקר לשחקני פוקימון גו. זהו משחק המצריך משחקניו לצאת לרחוב עם הסמארטפון ולנסות ללכוד פוקימונים וירטואלים המסתתרים בכל מקום. מפני שיש צורך לפעמים לבלות שעות ארוכות מחוץ לבית בחיפוש אחר פוקימונים, המשחק זולל את סוללת הסמארטפון והיא מתרוקנת במהירות. מה שמחייב את השחקנים להצטייד בסוללה ניידת.

 

גיבוי לגיבוי 

אך גם בלי קשר לפוקימון, שוק המטענים הניידים וסוללות הגיבוי נהנה מגידול מתמיד לאורך השנים האחרונות, והסיבות מובנות מאליהן: הסמארטפונים הפכו לבני הלוויה הצמודים שלנו, השימוש בהם הולך וגובר, האפליקציות הופכות לתובעניות מתמיד. רק טכנולוגיית הסוללות לא עומדת בקצב, והתוצאה: אנחנו נתקעים בלי סוללה כבר באמצע היום וזקוקים למטענים הניידים, שניתן לקחת לכל מקום, לחבר לסמארטפון ולמלא אותו באנרגיה מחודשת.

 

בשוק אפשר למצוא מטענים איכותיים לא יקרים, המאפשרים לטעון כמה מכשירים במקביל עד ל-100%. הם בהחלט טובים לנסיעות או לימים ארוכים מחוץ לבית ולמשרד. הבעיה: הם אינם עונים לכל צורך. מה יקרה, למשל, כשהסוללה מתרוקנת אחרי תקופה ארוכה של חוסר שימוש, כך שבדיוק כאשר תזדקקו לה תגלו ששכחתם להטעין מחדש? ואיך מתמודדים עם מצב שבו יצאתם מהבית בלי המטען הנייד, או שאין לכם מקום בתיק או בכיס עבורו?

 

את החלל הזה באים למלא המטענים החד-פעמיים, קטגוריה חדשה יחסית בשוק. אלה מיועדים להוות מעין מטען לשעת חירום, גיבוי לגיבוי.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

חברת Power Me Tech הישראלית תשיק בספטמבר הקרוב את הפיתוח שלה: בטריקס (Battarix), סוללת גיבוי חד-פעמית לטלפון הנייד. הסוללה קומפקטית במיוחד - בגודל של כרטיס אשראי, מה שמאפשר לקחת אותה בארנק לכל מקום, לשימוש ב"שעת חירום" - ואז לשלוף אותה, לחבר אותה לשקע הטעינה של הסמארטפון, ובעת הטעינה להצמיד לגב הסמארטפון.

 

על פי נתוני החברה, הסוללה שוקלת גרמים בודדים, ויש לה אורך חיים של "עד 10 שנים"; כלומר, אפשר להשאיר אותה בתיק או בבית במשך תקופה ארוכה בלי לדאוג שתתרוקן. יש לה קיבולת של 750 מיליאמפר/שעה, ועל פי החברה היא לא מיועדת להוות תחליף למטען רגיל או לסוללה ניידת אלא כמוצר משלים, שכן היא לא מיועדת להטעין את המכשיר שלכם אלא "להחזיק אותו בחיים". מבדיקות החברה עולה, כי זמן השיחה שהמכשיר מעניק משתנה מדגם לדגם: באייפון 6s היא מעניקה זמן שיחה נוסף של 1:48 שעות; בגלקסי S7 זמן דומה של 1:45 שעות, בעוד שב־Ascend P6 של וואווי היא תספק 3:36 שעות.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

ומה קורה כשנגמרת הסוללה? זורקים, רצוי לפח מחזור סוללות. כל סוללת בטריקס תעלה 24.90 שקלים.

 

בכל חנות

בחברה מדגישים כי כרגע המוצר מתאים לטעינה רק עבור מכשירי אנדרואיד עם שקע מיקרו-USB. לאייפון אין תמיכה, וכדי לחבר לאייפון יש צורך לקנות מתאם. כך גם לגבי מכשירי אנדרואיד עם שקע C־USB.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

המטען יתחיל להימכר בישראל בדואר, וצפוי להגיע גם לקיוסקים, לחנויות נוחות, לדוכני וחנויות סלולר, ועוד. החברה כבר פונה להפצה גם בחו"ל.

 

יזמי החברה הם שלומי ואדם אבנון, ניר קפלושניק (מנכ"ל), פרופ' הלנה ליצין, רונן בר-טל (מנהל הפיתוח) ועו"ד אייל בר-צבי. עד עתה גייסה Power Me Tech כ־2 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים בארץ ובעולם.

 

השאלה הברורה מאליה היא למה בכלל צריך מטען חד-פעמי כמו בטריקס, כאשר השוק מוצף בכל כך הרבה מטענים ניידים רגילים, או בנרתיקי סוללה לסמארטפון? את אלה ניתן לטעון שוב ושוב מחדש, והם בעלי נפח נדיב יותר וקצב טעינה מהיר יותר.

 

אדם אבנון, ממייסדי החברה: "מטען נייד, פאוור-בנק, הוא מגושם, במיוחד עבור גברים שלא מסתובבים עם תיקים, אלא רק עם ארנק, מפתחות וטלפון בכיסים. זה חפץ עבה שצריך לסחוב, ומצד שני צריך לדאוג כל הזמן להטעין אותו".

 

זו הסיבה שבטריקס מגדירה את עצמה כפתרון ביניים משלים למטענים הניידים הרגילים והחזקים יותר. מעין עזרה ראשונה לסמארטפון, או סוללת החייאה אם תרצו. זהו פריט שאמור להיות איתכם כל הזמן בארנק ומיועד לרגעים שבהם נגמרת לכם הסוללה, ואין בנמצא שקע חשמל או סוללה ניידת. זמינות גבוהה בחנויות משמעותית עבור מוצר כזה: הרעיון הוא שכאשר תיתקעו בלי סוללה תוכלו להיכנס לחנות קרובה, לרכוש במהירות בטריקס אחד, להטעין - ולהמשיך את היום.

 

כרטיס מול פחית

בטריקס אינה הראשונה להשיק מטען נייד זול וחד-פעמי. בסוף 2015 השיקה חברת מוביגו, אף היא ישראלית, מטען נייד משלה. אף שיזמי שתי החברות טוענים, איך לא, לעליונות הטכנולוגית של המוצר שלהם על פני המתחרה - בשורה התחתונה המוצרים למעשה דומים למדי. גם במוביגו פיתחו סוללה חד-פעמית זולה שאינה דורשת הטענה מראש. מחברים לשקע הטעינה לטלפון ומקבלים כמה שעות פעילות (על פי מוביגו, בין 1 ל-4 שעות שימוש) ואחר כך זורקים.

 

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

ההבדל העיקרי הוא בעיצוב: סוללת מוביגו נראית כמו פחית משקה אנרגיה, כאשר מתאמי הטעינה נמכרים בנפרד והם רב־פעמיים (ערכה הכוללת מתאם ו"פחית" טעינה עולה 30 שקל, וכל "פחית" נוספת עולה 12.90 שקל). זאת בניגוד לבטריקס, שנראית כמו כרטיס אשראי דק, ובה מתאם הטעינה הוא חלק בלתי נפרד מהסוללה עצמה.

 

מוביגו הוכיחה שאכן יש שוק למוצרים מסוג זה. היא דיווחה, כי עד יוני האחרון מכרה בעולם 450 אלף יחידות, ועשרות אלפי יחידות בישראל. לאחרונה נמכרה לחברת Life Clips האמריקנית תמורת 6 מיליון דולר בעסקת מזומן ומניות. Life Clips משרלוט, צפון קרוליינה, היא חברה שמוכרת מותגי אלקטרוניקה וטכנולוגיה שונים, כמו מצלמות פעילות ואביזרים לסמארטפון. המוצר ממשיך להימכר בארץ גם כיום, ב-300 חנויות ובאתר האינטרנט של החברה.

 

סולארי על הגב

חוץ ממטענים חד-פעמיים, בשוק אפשר למצוא גם פתרונות טעינה ניידים נוספים לשטח, גם הם "לשעת חירום", אשר אינם דורשים הכנה או הטענה מראש.


 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

למשל, קיימים לא מעט דגמי מטענים סולאריים שנטענים בעצמם מאנרגיית השמש ואחר כך טוענים את הסמארטפון שלכם. באג, למשל, החלה למכור לאחרונה מטען USB סולארי בשם Anker PowerPort Solar במחיר 349 שקל. המטען מורכב מפאנלים הנפרשים וניתנים לתלייה על תיק הגב, קולטים את קרינת השמש ומטעינים מכשירים אלקטרוניים בלי צורך בחיבור חשמלי חיצוני. הם מתאימים לטיולים בשטח ואפילו לחיילים או למילואימניקים. הלוחות הסולאריים עשויים פלסטיק מוקשח, כך שהם אמורים להיות עמידים גם בתנאי שטח. המשקל: 417 גרם.

 

בעולם לא חסרים פטנטים מקוריים של מטענים המפיקים אנרגיה ממקורות שונים. POWERPOT (שעלותו 80 דולר), למשל, הוא סיר בישול עם מטען USB. בזמן שהוא מתחמם על האש (למשל, על גזייה או כיריים בשטח), החום מומר לאנרגיה שטוענת מכשירים ניידים.

 

ואילו Jaq (שעלותו 5 אירו  בחודש למשך שנתיים, זמין לרכישה מוקדמת) הוא מטען נייד עם תאי דלק, שגם הוא אינו צריך מקור מתח חשמלי: הוא יוצר אנרגיה מתערובת מים ומלח שמגיעה בתוך כרטיסים חד פעמיים. כשמכניסים את הכרטיס למטען, מופק מימן המהווה מקור אנרגיה עבור המכשיר שלכם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
מטעינים על כרטיס אשראי
צילום: יח"צ
מומלצים