שתף קטע נבחר

חוזרים ללימודים: כך תוזילו את ההוצאות

ההורים במדינת ישראל מוציאים מדי שנה כ-24 מיליארד שקלים עבור הציוד לקראת החזרה ללימודים. מי זכאי לסיוע? ואיך ניתן לחסוך בהוצאות? ריכזנו עבורכם כמה עצות מועילות בעזרת מומחי ארגון "פעמונים"

החופש הגדול כמעט מאחורינו ועוד לפני שהתחלנו לחשב כמה עלו לנו הקייטנות, הטיולים והארטיקים בבריכה, אנו שולפים שוב את הארנק לקניית ציוד לבית הספר - ספרים, מחברות, ילקוטים וחוגים.

 

ההוצאה הממוצעת על "חזרה לבית הספר" עומדת על כ-1,500 שקלים לילד. הורים למספר ילדים בגילאי בית ספר יוציאו כמעט מחצית ממשכורתם על ציוד החזרה לבית הספר.

 

מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי כלל ההורים בישראל מוציאים יחדיו כ-24 מיליארד שקל בשנה עבור הוצאות לימוד לילדיהם בשנה.

על מה אנחנו מוציאים את הכסף?

ספרי לימוד יעלו כ-280 שקלים בממוצע במסגרת פרויקט השאלת ספרים, וסכום של 800-700 שקלים בקנייה שלא במסגרת הפרויקט. ילקוט יעלה בממוצע כ-100 שקל. כאשר מדובר בילקוט ממותג - המחיר יהיה כפול.

 

בנוסף, ‬ישנה ההוצאה על מחברות, קלמר מצויד (מחק, ‬מחדד, ‬עפרונות, ‬עטים, ‬טושים, ‬דבק, ‬מספריים), ‬קלסרים ויומן תלמיד - כל אלה עולים בממוצע כ-400 שקל לילד. בנוסף ישנה עלות של כ-200 שקלים על חולצות עם סמל בית הספר (חורף וקיץ, חולצות לשיעור ספורט, וחולצות לבנות לטקסים), ועשרות שקלים נוספים על מכנסי ספורט ונעלי ספורט.

 

כדאי לדעת כי משפחות חד הוריות זכאיות לסיוע מהמדינה על הוצאות לקראת החזרה ללימודים. "מענק פתיחת שנת לימודים" ניתן עבור כל ילד בטווח הגילאים 14-6. סכומי המענק נעים בטווח של 1,557-865 שקלים לכל ילד, על פי שנת לידתו.

 

המענק עצמו אמור להיות מועבר עד ל-15 באוגוסט ישירות לחשבון הבנק בו מופקדת קצבת הילדים. למי שעומד בקריטריונים, מומלץ לבדוק כי קיבל את המענק. במידה שלא, ניתן לפנות לביטוח הלאומי ולהגיש טופס תביעה למענק לימודים. את המענק ניתן לדרוש רטרואקטיבית עד 18 חודשים אחורה, כך שאם לא קיבלתם אותו בשנה שעברה, ניתן לדרוש גם אותו.

 

שכר הלימוד הוא אמנם חינם, אבל תשלומי הורים לבית ספר עומדים על מאות רבות של שקלים בשנה. חלקם תשלומי חובה (ביטוח) וחלקם - רשות (טיולים, הופעות, מתנות, מסיבת סוף שנה ועוד).

 

חובה לשלם את "תשלום החובה", אולם ניתן לבחור ב"תשלומי הרשות", ולשלם רק את התשלומים עבור הפעילויות אותן אתם בוחרים. כדאי לדעת כי אם בחרתם שלא לשלם חלק מתשלומי הרשות, על בית הספר למצוא תעסוקה לילד במועד הפעילות. אסור לתת לו להסתובב בבית הספר ללא השגחה או מסגרת.

 

מספר טיפים

לפני שאתם יוצאים לקניות ציוד לבית ספר, מומחי "פעמונים" נותנים לכם עוד כמה טיפים שיחסכו לכם כסף:

רשימה: ערכו את הקניות לפי הרשימה שקיבלתם ואחרי שבדקתם מה יש בבית ומה צריך.

קבוצות רכישה לציוד לבית הספר: לעיתים מתארגנות קבוצות רכישה לקניית ציוד לבית הספר במחירים מוזלים וכדאי להצטרף אליהן.

ערכו קניות מוקדם (גם באתרי אינטרנט) והשוות מחירים של ציוד לבית ספר, ספרי לימוד, ובגדים.

ספרי לימוד: העדיפו להצטרף לפרויקט השאלת ספרי לימוד. אם לא, בידקו אם האח/ות הגדולים למדו באותם ספרים. אסור לכתוב בספרי לימוד או בחוברות עבודה מעל לכיתה ד', זאת כדי לאפשר העברה של ספרי לימוד מתלמיד לתלמיד. 

מוצרי מותגים הם אופנתיים, מתחלפים במהירות ועולים יותר מאותו מוצר נטול המיתוג. סכמו עם הילד מראש על מספר המוצרים הממותגים שבכוונתכם לקנות והגבילו את סכום הקנייה. סכמו מראש על הדמויות המועדפות על מנת לקצר את תהליך הבחירה שעלול להיות מייגע בחנות עצמה.

אל תתפתו לקנות חבילות חסכון של מחקים / עפרונות / מחברות. תגלו בסוף השנה שנשארתם עם רובם.

אל תשלחו את הילד לבית הספר עם כל הציוד. אין צורך בכל חבילת העפרונות. 3-2 עפרונות בקלמר יספיקו.

אל תתפתו למילה מבצע: בידקו את המחיר של המוצר. השוו את המחיר למוצרים אחרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים